Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak vergisi muafiyeti için engellinin ille de konutta yaşaması mı gerek?!

ortadirektör

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sevgili Site Sakinleri,

2011 yılında İstanbul'da ikamet ettiğim esnada 95 m2 bir konut aldım. 2012 yılında ise gözden geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu %42 oranında engelli raporu verildi. 2014 yılında mesleki nedenlerden dolayı Muğlaya taşındım. Şimdi burada kirada oturuyorum ve istanbuldaki evimde kiracım var. Oranın kirasıyla da burada kendi kiramı ödüyorum. Vergi muafiyetinden faydalanabilmek adına Konutumun olduğu Belediye ye online olarak başvurdum ve cevaben de ikamet etmediğim için vergi muafiyetinden yararlanamayacağım cevabını aldım. Uzun süre araştırdım ama mevzuatta ikamet etmediği konutundan vergi alınır vs gibi bir şerhe rastlamadım. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşların görüşüne ve yönlendirmesine ihtiyacım var. Yardım ederseniz sevinirim.

Öyle bir şart olduğunu sanmıyorum, sonuçta başvurandan ikamet belgesi istenmiyor.

Bence evin engellinin üstüne olması yeterli.

Üst Alt