Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak Vergisi Muafiyeti konusunda detay içeren bir soru..?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Üzerime kayıtlı 157 metre kare arsa bilgisi ve üzerinde iki katlı beton arme bina bulunan bir tapum var. Emlak vergisi öderken iki kata ayrı ayrı vergi ödemiyorum. Belediyeye tek vergi ödüyorum. Yani 1. katın şukadar 2. katın şukadar değil.

Merak ettiğim Emlak vergisi muafiyetinden faydalana bilirmiyim?

Yada sadece oturduğum katı vergiden muaf kıldıra bilirmiyim.

Remi gazatede Bürüt 200 metre kare istiyor. Tapuda arsa 157 gözükmekte

Anladığım kadarı ile ikinci katınız kaçak yapı ve tapuda gözükmüyor , olmayan şeyin vergisi olurmu ? bildiğim kadarı ile emekli iseniz tek g menkul sahibi iseniz ödemiyeceksiniz.

evet bu haktan yararlanabilirsiniz

belediyeden oturduğunuz bölgede 2. kat için izin hakkı var mı onu araştırın önce. eğer var ise belli bir meblağ ödeyerek 2 kat tapuda göstermeniz lazım. eğer yoksa 2.kat kaçak oluyor ve bu kata ödeme yapmanız gerekmiyor.

Emlak vergisi muafiyeti kaç metre kare olması gerelir . Birde bu konuyu Hangı Siteden arastırabılırız .

eski bir belediye emlak çalışanı olarak faydalanmasınızız.kat mülkiyeti olması lazım.tek kat ve arsa olsa idi sadece arsayı ödeyebilirdiniz.türkiye sınırları içersinde sadece 200 m2 geçmeyen tek bir eviniz olacak

Yönetmelikte 200 m2 değil miydi zaten.

Hmm bir de sınırlaması mı var?
Benim tapuda ada/parsel olarak geçiyor kaç metre kare toplamda bilmiyorum.
Belediyeye daha yeni başvuracağım 2010dan beri engelliyim ama Devletle hiç işim yok heralde :)

Ev kaçak falan değil. Hatta inşaatta çalışan ustaların sigorta pirim makbuzları bile var.
İkinci katında imarı ve oturma izni var.

Tapuda 157 metre kare üzerinde iki katlı beton arme diye geçiyor.

Tapuda 157 görünüyorsa yararlanabilirsiniz. 200 m2 ya kadar hakkınız var.

Hocam üst katında oturma izni olduğundan bahsediyorsunuz bir eve iki oturma izni olmaz , yani iki ev ve iki tapu var demek bu şartlardada olmuyor herhalde , bir ev şartı var bence.

Tapuda yazanı aynen yazdım 157 metre kare arsa üzerinde iki katlı beton arme bina.

İki evinde proje cizimleri ve onayları mevcut hatta üst katta daha sonra değişiklik yapıldığı için Tadilat Projesi cizildi ve onaylandı. Hepsi resmi. Ama belediyeden emlak vergisi, çöp vergisi dask poliçesi ayrı ayrı değil bir. Tek emlak vergisi çıkıyor tek çöp vergisi ödüyorum dask poliçeside bir tane.

Tapu Kat Mülkiyeti değil Arsa tapusu arsa boyu 157 m2 o yüzden emlak vergisi de 157m2 üzerinden hesaplanıyor...Şahıs arsa payı üzerinden vergi ödediğinden ve engelli olduğundan vergiden muaftır.

Kat mülkiyet söz konusu olsaydı eğer tapuda evin m2 üzerinden hesaplanacak ve vergiden muaf sayılması buna göre belirlenecekti.....Yani 2 katlı olduğu için 200 m2 geçerdi....

Canını yediğimin memleketi işte sana avantaj sağlamış...Engelli indirimden yararlanabilirsin belediyeye gitmen emlak beyanı yapman yeterli..Sistem tapunu görüyor çünkü tapu üzerindeki evi değil.

02mnbo.jpg

E devlette kayıt bu şekilde arkadaşlar

Ümit Kurtuluş; Güzel abicim. Vergiden Muafsınız.

Üst Alt