Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak vergisinden muaf olmak için o evde yaşamak mı lazım?

sergete

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
dün belediyeye basvurdum emlak vergisinden muaf olmak için almış olduğum evde oturmak şartıyla işlem yapıldıgını söylediler var mı böyle birsey

ailemin yanında yaşıyorum ev aldım ama evimi ayırmadım tek evim var ev suan boş benden eve tasınmam halinde emlak vergisinden muaf tutulacagım belirtildi böyle bir durum söz konusumudur dogrumu söylüyorlar

Yanlış bilgilendirmişler sizi. Mevzuat o kadar açık ve basit ki , anlamıyorum ben bu memurları.
İster evde oturun, ister kiraya verin ; 200 m[SUP]2[/SUP]‘yi geçmeyen tek konuta sahip engelliler emlak vergisinden muaftır.

size bunu söyleyen memuru şikayet edin.ve bu memuru önce uyarın yinede aynı şeyi söylüyorsa bu dediğinin nerde yazdığını yazılı olarak isteyin, yinede dediğim dedik diyorsa önce çalıştığı belediye başkanına ardındanda savcılığa şikayet edin.
emlak vergisinden muafsınız tek eviniz varsa 200 metre kareyi geçmiyorsa.ister oturun, ister kiraya verin.farketmez.
buyrun
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/yayinlar/ozurluler_icin_vergi.html

Meskeninde Bizzat Oturmayan Özürlü, Emlak Vergisi
Muafiyetinden Yararlanabilir mi?
İndirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, sahip olduğu tek meskeni kiraya verip, kirada oturan özürlü de diğer şartları taşımak kaydıyla emlak vergisi ödemeyecektir

belediyeye internetten mesaj yolladım gelen cevap aynen şu şekilde ne yapmamı önerirsiniz babamın evinde yaşıyorum evimde boş duruyor

[FONT=Verdana]Emlak Vergisi 8.Kanununda belirtildiği üzere oturma şartı aranmaktadır.Eğer oturmuyor ve kirada iseniz karşılıklı kira kontratı ve kirada oturduğunuz yerin mernis kaydı(kaymakamlıktan alınan) gereklidir.Bu belgeler ile başvuru olduğu takdirde muafiyetten yararlanılacaktır.Bilgilerinize.[/FONT]

Babanızla aylık 250TL geçmeyecek kira kontratı yapın. (Sizi kira karşılığı oturuyor göstersin) Evinize vergi ödemezsiniz.

Emlak Vergisinin 8. kanun maddesinde "içinde oturma şartı bulunmaktadır" şeklinde bir ifade bulunmuyor.
Eğer Maliye Bakanlığının 8. maddenin uygulaması ile ilgili genelgesi veya özelgesi varsa, tarih ve sayı olarak belirtsinler size. Çok farklı uygulamalara rastlanmaya başlandı çünkü. Dayanağı nedir acaba? Yıllardır vergi kaçırıyor konumuna düşürülmek de var açıkçası. Her belediye farklı farklı uygulamalar yapıyorsa eğer, Maliye Bakanlığı'na görüş sorularak bir özelge istenmesi uygun olur gibime geliyor.

çok fazla ugraşmak istemiyorum ne alaka var kira da oturursam muaf olacakmısım oturmasam olmayacakmışım gariplikler ülkesinde yaşıyoruz

Sineğin kanadından yağ çıkarma peşindeler de o yüzden. :)
Görünürde engellilere bir çok konuda hak, indirim, muafiyet vs. tanınıyormuş algısı yaratıyorlar ama detaya indiğinizde bunlardan faydalanabilen engelli sayısını azaltmak için düşünmedikleri tilkilik yok!

Yine de şurayı bir inceleyin derim ; Özelge Sistemi

peki şöyle bi soru sorsam acaba 18 yaş altı bireyin oturduğu ev içinde muafiyet sözkonusumudur?

aklıma şu soru geliyor eve tasınınca çevre temizlik vergisini almak için mi böyle davrandılar sizce

Emlak vergisi muafiyeti.

sergete

Engelliler için evde oturma veya gelir şartı aranmamaktadır. 2. bir evden hisse dahi olsa muafiyetten yararlanılmaz.

Kanun o şekilde çıkarılmış engelliler harici emekliler geliri olmayanlar muaf olabilmek için ya evinde oturacak yada kirada başka bir şekilde emlak vergisinden muaf olmaları söz konusu değil

Üst Alt