Babam 2018 mayıs ayında vefat etti. üzerine kayıtlı 1 ev ve 2 tarla 1 arsası vardı. 2019 da evi mirascılardan birisi konut kredisiyle almak istedi fakat miras olan eve konut kredisi çıkmıyormuş. Onun için evi satmaya karar verdik. Ayrıca kendime ait bir evim var bir tane evim olduğu için emlak vergisinden muafım. Fakat evi satmak için müracaat ettiğimizde belediyeden benim bu durumda muafiyet
hakkımın kalktığını muafiyet hakkımın kaldırılması gerektiğine dair dilekçe vermemi söylediler. Dilekçeyi verdim ve muafiyeti kaldırdık ve evin satışı için emlak beyanını verdiler tapudan satışını yaptık evin. şimdi üzerimde yine tek kendime ait ev ve miras tarla ve arsa kaldı. Tekrar muafiyetten yararlanabilirmiyim bunun kanun nizamı nedir bilgisi olan varmı?
hakkımın kalktığını muafiyet hakkımın kaldırılması gerektiğine dair dilekçe vermemi söylediler. Dilekçeyi verdim ve muafiyeti kaldırdık ve evin satışı için emlak beyanını verdiler tapudan satışını yaptık evin. şimdi üzerimde yine tek kendime ait ev ve miras tarla ve arsa kaldı. Tekrar muafiyetten yararlanabilirmiyim bunun kanun nizamı nedir bilgisi olan varmı?