Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak vergisinden yeniden muaf olabilir miyim?

namzet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Babam 2018 mayıs ayında vefat etti. üzerine kayıtlı 1 ev ve 2 tarla 1 arsası vardı. 2019 da evi mirascılardan birisi konut kredisiyle almak istedi fakat miras olan eve konut kredisi çıkmıyormuş. Onun için evi satmaya karar verdik. Ayrıca kendime ait bir evim var bir tane evim olduğu için emlak vergisinden muafım. Fakat evi satmak için müracaat ettiğimizde belediyeden benim bu durumda muafiyet
hakkımın kalktığını muafiyet hakkımın kaldırılması gerektiğine dair dilekçe vermemi söylediler. Dilekçeyi verdim ve muafiyeti kaldırdık ve evin satışı için emlak beyanını verdiler tapudan satışını yaptık evin. şimdi üzerimde yine tek kendime ait ev ve miras tarla ve arsa kaldı. Tekrar muafiyetten yararlanabilirmiyim bunun kanun nizamı nedir bilgisi olan varmı?

namzet
Elbette yararlanırsınız.
Engelli kimlik kartınızın fotokopisini ekleyeceğiniz bir dilekçe ile belediyeye tekrar başvurun.

Yeni konu açmıyayaım dedim benimde emlek ile ilgili sorum var.

2013 YILINDA ev almıştım kiraya verdim ,beyanname devamlı bildirdim geçen senede evimi sattım ,acaba bağlı buluınduğum vergi dairesine evi sattığıma dair bir bilgi vermek zorundamıyım vermezsem ne olur ? bu arada e devletten kontrol ettiğimde daha önceden üzerime ait evin bilgileri çıkarken şimdi üzerime ait herhangi bir ev gözükmüyor buna rağmen vergi dairesini bir bilgi vermem gerekirmi? Ufukalp

Mehmetyilmaz

Benim bildiğim kadarıyla Engelli muafiyeti şahsa yani size tanımlanıyor, eve değil, bu nedenle evin sahibi artık siz değilseniz o evin vergisini yeni sahibi ödemeli.

Mehmetyilmaz
Sanırım kira geliri için yıllık gelir vergisi beyannamesinden bahsediyorsunuz.
Normalde gelir vergisine tabi bir iş/mülk gelir getirmemiş olsa dahi boş beyanname verilir. Ancak sizin durumunuzda gelire konu mülk sizin mülkiyetinizden çıkmış. Bu durumda beyan gerekmemesi lazım. Ama isterseniz bir sefere mahsus vergi dairesine satışı bildirin.
Neden böyle söyledim?
Benim de İstanbul'da kirada evim vardı. Daha önce bunun için kira geliri beyan etmiş ve gelir vergisi ödemiştim. Sonra kendim İzmir'de olduğum ve uzaktan kiracılar ile uğraşmak zor olduğundan kiracı çıkınca bir daha vermedim, boş beklettim.
Bu sürede beyanname de vermedim.
Daha sonra iş için vergi mükellefiyeti tesis ettirirken karşıma çıktı. Israrla o evin ne olduğunu sordular.
Ama siz satmışsınız, bir sorun olsa satış tarihi belli. Yine de vergi dairesine bir bilgi vermek fena olmaz diye söyledim.
Soruda kastettiğimiz bu muydu ondan da emin değilim. Değilse daha açık yazın lütfen.

Ufukalp aynen onu kastettim gerçi vergi dairesine telefonla sordum az önce oda sizin gibi buraya gelin evi sattığınıza dair bir yazı vereceksiniz dedi ,bende dedimki e devlette sattığım gözüküyor yada üzerime ev çıkmıyor dedim ,memurda biz herkezin hesabını internetten takip edemeyiz dedi. anlaşılan vergi dairesine gidicem . çok saolasın verdiğin bilgiler için

Üst Alt