Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak vergisini ödeyip dilekçe ile geri alan var mı?

hcozalp

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
3
Merhaba;
Almadınızsa acele edin! - Sözcü Gazetesi adresinde bilmeden ödenen emlak vergileri iade edilmesi ilgili haber vardı. Bende bunun üzerine dilekçe ile başvurdum. İlgili Belediyedeki kişide böyle bir özelge bulamadığını söyledi. İnternetten araştırdığım kadar ilgili özelgeye ulaşamadım. Dilekçe ile müracaat eden ve parasını alan arkadaşlar var mı?

Bende bugünlerde belediye ye gitmeyi düşünüyordum,emlak vergisi muafiyetinde Özür oranı aranmıyormuş diye okudum.% 36 Özür oranım.inşallah sorun çıkmaz.geriye dönük ödeme ile ilgili bende haberler okumuştum.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız seviniriz

Bugün gittim belediyeye, muafiyet işlemlerini hallettik.geriye dönük ödeme alabilirmiyim dedim,Başkanlığa dilekçe ve evraklarla başvurun,incelemelerden sonra olumlu yada olumsuz yanıt gelir dedi. % 80 olumlu olur dedi..

evet belediyeye vereceğiniz dilekçe ile geriye dönük ödeme yapılıyormuş arkadaşlar haberiniz olsun.

Belediyedeki yukarıda verdiğim özelgeyi interneten bulamadım. Bu yüzden belediyeden bana olumsuz cevap verecekler. Bunu hangi dayanağa göre ödeme yapılıyormuş?

Benim oturduğum ev kendimin. Rapordan önce yıllık vergim 24 lira gibi bişiydi tam hatırlamıyorum. Onuda 2 taksit yapıyorlardı. Ama rapordan sonra muaf oldum. Turkiye org sitesinde borcum gözükmüyor. Önceki dönemler için geri ödeme işi eğer tüketici hakları mahkemesi yoluyla olacaksa astar yüzünden pahalı gelebilir.

Arkdaşlar eski bir belediye ve emlak bölümünde çalışan biri olarak cevap vereyim.evet alabilirsiniz.varsa borcunuza muhasip edilir.yoksa borcunuz falan parayıda alabilirsiniz.hiç bir sıkıntıya gerek kalmadan.bu işleride bizzat ben yapıyordum.

Alınabiliyor diyorsunuz iyi güzel de. Keyfine göre vermiyorlardır. Bunun kanunu, yönetmenliği, özelgesi vs. nedir. Bunu resmi siteden link verebilecek misiniz? Yukarıdaki haberin asılı nedir bilemedim.

Yazılı dilekçe verin.mutlaka cevap vereceklerdir.

YAZILI DİLEKÇE VERİN.MUTLAKA CEVAP VERECEKLERDİR.

Yazdım ve telefon ettiler böyle bir özelge olmadığını bu yüzden olumsuz cevap vereceklerini söylediler. Bu yüzden bu foruma sorma gereği duydum alan arkadaşlar varsa dayanağı öğrenmek için.

TELEFONLA KABUL ETME VE YAZILI DİLEKÇE VERSİNLER.ADANA YÜREGİR BELEDİYESİNİ ARA 0322 321 66 61 TELEFONDAN EMLAK BÖLÜMÜNDEN RECAİ BEY VEYA HÜRÜ HANIMI İSTE ONLAR SANA DETAYINI VERİRLER.araştıırırım ama uzun sürer.

İlginiz için Teşekkür ederim tesadüf ki bende Adana'daki Çukurova Belediyesine dilekçe yazdıydım. Telefonda bana yazdığım dilekçeme olumsuz cevap yazacaklarını söylediler. Birçok gazetelerde bu haber olduğu halde haklı olarak gazetelerin yazdıklarına bakma dediler. Bende resmi sayfalardan bu haberinin aslını aradım bulamadım. Habere göre hareket etiğimden durum farklı olunca canım sıkıldı.

Üst Alt