Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyet aldığım araca onay vermiyor!?

Cansucfc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle herkese. Benim yüzde 86 sağlık raporum var. Ortapedik. 3 ay önce de ehliyet aldım ancak ehliyetim manuel. Sağlık raporunda yani ehliyet için alınan raporda uyarlanmış debriyaj fren gaz pedalı yazmakta. Bir ay kadar önce bir otomatik araç almaya karar verdim gerekli belgelerle vergi dairesine başvuru yaptık.

Vergi dairesi ÖTV indirimi yaptı ve aracın gerekli tadilatları yapıldı. TSE den geçti ve son işlem olan EGMye gittik. EGM araçta debriyaj pedalı olmadığından plaka veremeyiz dedi. Benim şu durumda ne yapmam gerek gerçekten alamaz mıyım bi an evvel vazgeçip ödeme yaptığım parayı geri mi almalıyım yoksa bir yolu var mı ? Lütfen yardımınıza ve bilginize ihtiyacım var.

Anladığım kadarıyla ehliyetiniz normal ehliyet ama raporunuzla vergi indirimi almışsınız trafiğe gidip onaylama olmamış yazdıklarınızdan buna göre bilgi vermeye çalışıyorum ehliyetiniz ya otomatik vitesli araç kullanabilir yada özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir olmalıydı maliye elindeki rapora göre onay vermiş ama trafik manuel araç engelli sınıfı olarak görmemiş çünkü görse ehliyetiniz manuel bir kaza yapmanız durumunda suçlu sizsiniz yapacağınız olay sıkıntı yaşamanız için vakit kaybetmeden ehliyetinizi engelli otomatik vites araç kullanabilir yazdırmanızdır yada ayaklarını zı kullanamıyorsanız özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir ehliyete çevirin kolay gelsin sorun ehliyetinizin sınıfında hallederseniz olay çözülür moralinizi bozmayın

Manuel ancak engelli sınıfı manuel yani tertibat yazıyor ehliyetimde.

Anlatmak isteğim manuel araç alsaydınız ve tertibatı EGM onaylardı ama raporda ve ehliyetiniz de otomatik vites engelli aracı yazmadığı için onaylanmamış yapacağınız tek şey ya manuel araç alıp tertibat taktıracaksınız yada ehliyetiniz de otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yaptıracaksınız

Sorun şu ki ayaklarimda herhangi bir sorun yok şükür. Ancak ortapedik engelden dolayı tertibatlı araç kullanabilir oldu. Ben ayağımda sorun olmadan otomatik araç kullanamaz mıyım?

Ehliyetiniz ve raporunuz manuel araç kullanabilir raporunuzu ehliyetinizi ya ÖTV indirimli otomatik vites kullanabilir yada özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir yaptırmanız lazım zaten kendinde yazmışsın EGM böyle yaparsanız olur demiş

Cansucfc

hocam merhabalar Yılbaşından sonra araç alandansınız galiba Hangi aracı alıyorsunuz ve de 200binin altında mı?

Cansucfc

Özel donanım olmadan nasıl ötv'siz araç almanıza izin verildi? Manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanmaya mani rahatsızlığınız nedir?

Üst Alt