Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EMSS 2014'de ne tür sorular olur?

johnwjr

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Engelli Memur Seçme Sınavına hazırlanmak istiyorum da, nereden baksan 15 yıl geçmiş bitireli :D acaba lise düzeyindeki sınav için ne tip sorular çıkar ? nasıl hazırlanmalıyız ?

2012 Ömss sınavı ve öncesinde Kurumların yapmış olduğu engelli sınavlarının(2010 Meb ve Sağlık Bakanlığı sınavları gibi) soru ve cevaplarına bakarsanız sorular hakkında fikriniz olur.

Kpss sınavına girecekmişsin gibi hazırlan.

türk kültür ve medeniyetleri konusu kaldırıldı arkadaşlara duyurulur

soruları biraz inceledim de, memurluk kurallarıyla ilgili sorular da var. Mesela kaymakamlıkla ilgili falan memurunu kim atar gibi.

Bunun bir müfredatı yada dersi var mı ? kitap mı almak lazım ...

Hukuka grirş temel huhkuk bilgileri yurttaşlık vs kitaplarında bulabilirsin

Peki dersane olarak yine kpps ye hazırlayan dersanelere mi kayıt olmamız gerekiyor EMSS icin ?

iyi olur kayıt yaptırın faydası var olacaktır size sınavda

Paranoya merhaba..eski türk kültür ve medeniyetler konusumu kaldırıldı yani islamiyet öncesi kültür ve medeniyet konularımı kaldırıldı ?

Konu anlatımlı bir KPSS kıtabına sıkı düzenli çalışan bir aday mutlaka başarıyı elde edecektir.
soru sorulacak ders alanları.
1/ 15. soru MATEMATİK
2/.15.soru TÜRKÇE
3/.10.soru T.C.İNKLP TRH
4/. Coğrafya,vatandaşlık,islam tarihi,genel türk tarihi VB derslere çalışın

evet esmer haklısın ömss kitabı aldım akıllı adam yayınları yoktu orda

ömss için geçen kısada olsa kurs açıldı özel ve devletin herhalde yeniden açılır kanatindeyim

türkçe soruları çok uzundu cok zamanımı aldı

ya arkadaşlar affınıza sığınarak benim anlamadığım konu ömms ayrı bir sınav, kurumlar ayrı bir sınav mı yapıyor ? benim kafam iyice karıştı sanki...

tlyakyz;

Hayır kardeşim ÖMSS puanı atanman için yetyerli.Atanmanı ÖSYM puanına göre yapar.Atandığın kurumun atama komusyonu sadece senin evrak ve belge üzerinden atanmana uygunluk arayacak.Mesela raporun,diploman istenilmiş ise sretvika vb.gibi.
İnşallah sorunuzun cevabını vermişimdir

2014 de olacakmı aceba sınav,zor gibi görünüyo ben ön lisans mezunuyum ,atama için ne kadar bi puan lazım ...

EMSS nin 2014/ nisan-mayıs ayında olması çok yüksek ihtimal dahilindedir.DPB nı arayan bir çok arkadaşada 2014 te sınav olacağı yönünde bilgi veriliyor.

milyonlarca engellinin beklediiği tek fırsat,çok zor gibi görünüyo ,hiç umudum yok benim

johnwjr;
Merhabalar bende arkadaşların bir çoğuna katılmak la beraber özellikle olması gereken bir kaynakta 657 dmk (devlet memurlar kanunu) yani güncel sorular olduğu gibi dmk(devlet memurlar kanunu) sorularla karşılaşabiliyoruz ...

seçik;
Ne büyüklerimiz çıkmadık candan ümit kesilmez... bizler elimizden geleni yapalım taktir Allah'ındır... Hayırla Kalın

Bakalım bir çok arkadaş gibi bende bu sınavı bekliyorum...hayırlısı ne ise olsun inşallah....

derderbo;
Sınav olur mu bilinmez ama atama için ne söylenirse şuan erken derim ama istersen bir önceki ömss atamalarına bak derim tabi bu illa bu doğrultuda olacak diye anlaşılmasın ...hayırla kalın..

Üst Alt