Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli aylıklarının asgari ücrete eşitlenmesi!?

mustafa şahinn

Yasaklı Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
ocakta tüm emekjliler zam alırken bu ay en düşük malüllğk ve yaşlılık aylıgı bin liraya çıktı emekli maasları iyileştirmeler sürecek talepler hayata geçerse en düşük emekli maaşı asgari ücret ile eşitlenecek.

Bu haberi okduğumda 2000 senesi öncesi emekli olanlar diye bir kısım vardı sanırım. Gerçekler detyda gizlidir. :)

Olmaz ki bu eşitleme çünki kayıp çok . En basiti eskiden vergi iadesi alınıyordu şimdinin parası ile 170 TL tutar . Ek ödenek diye 70 TL veriliyor ki kayıp 100 TL .

2009 yılında emekli olduğumda aldığım maaş asgari ücretten % 25 fazlaydı . Şimdi ise 1900 tl yani o döneme göre kaybım 505 TL . Şu an hesaba vurulursa maaşların 2.405 TL olması gerekir . Yeni emekli olanın maaşı 1200 TL civarı yani kaybı 1205 TL tutuyor .

Asgari ücrete ayar değil olması gereken hakkı versinler . Çocuğa elma şekeri mi veriyorsun zam yaptım diye ?

200 öncesi emekli olanlara faydalandırdılar. zaten 2000den sonra emekli olanların durumu ise şuan mahkemede. intibak yasası olursa 2000den sonra emekli olanların maaşları artacak ama henüz yargıtayın kararı çıkmadı

10 yıldır intibak hikayeleri dinliyoruz . Sabah - akşam -posta gazeteleri tıklanma oranı çoğalsın diye ısıtıp ısıtıp haber yapıyor . Emeklinin ülke üretiminde katkısı yok hiç bir şekilde asgari ücretten fazla alamayacak diyen siyasetçiler var . Bu kişileri alkışlayan kişiler de var maalesef .

Yargıtay intibak zammını red etti , TBMM yi tavsiye etti . TBMM de görüşülürse kabul edilirse intibak zammı olacak .

bunlar boş işler,keşke yapmasalar ama mümkün degil,bu haberleri her seçim dönemi oylar artsın diye özellikle yandaş basın haber yapıyor,aslı astarı yok,gecende senede gazete yazmıştı,emeklilere maaşının 3 katı kredi verilecek ssk tarafından diye,günlerce haber oldu,sonra ssk biizm böyle bir çalışmamız yok dedi,boşyere umutlanmayın derim,zaten verecek parada kalmadı devlette.

ne zaman cumhurbaşkanı ben verecem diye açıklama yaparsa hah işte o zaman inanın,onun dışında kimsenin hükmü verme yetkisi yok,artık anlayın bunu.:D

Yazdığım rakamları yani emekliden senden benden çalınan para miktarını okumamışsın . Özetçe olması gereken 2405 TL emekli maaşımız olması gerekiyordu .

Bizden çalınan para miktarı 12 ay * 605 TL = 7.260 TL

Yeni emekliden ise 12 ay * 1.305 TL = 15. 660 TL ( Bu hesaba ortalama 100 TL vergi iadesi de dahildir )

Hükümetin verdiği 2 * 1.000 TL = 2.000 TL bayram ikramiyesi .

Şimdi üstte verdiği bayram ikramiyesine mi şükür diyelim yoksa bizden giden , senin hakkın olan yıllık kaybına mı kızalım :)

mustafa şahinn
bende yeni emekli oldum sgk dan kagit geldi eve 1000 tl maas ek odeme 50 tl diyor yani toplam 1050 tl benim maasim 1000 tl mi yoksa 1000 tl yemi tamamlandi bilgin varsa yardimci olurmusun

Ben de yeni emekli oldum.. Sanırım aylık maaş 1000-1250 arası bir rakam alacağımı umuyorum.. Üstelik ben engelliyim.. Biz emekliler maalesef bu ülkenin kanayan yarasıdır.. Hiç bir siyasinin konuşmak istemediği bir konudur emeklinin hali.. Şimdi bir siyasi çıksın ve bir ailenin üstelik engelli ve çalışamaz durumda olan bir ailenin aylık 1250 TL ile nasıl geçineceğini anlatsın.. Parti gözetmeksizin oyumu ona vereceğim ben.. Yok uçak yapmışız yok uzaya çıkmışız yok araba yapmışız falan filan.. Kimse bana bunları anlatmasın.. Bana önce 1250 TL ile bir ev nasıl geçinir o uçak yapan arkadaşlar anlatsın..

valla bakalım bana ne çıkacak bende sen gibi düşünüyorum mndundar 1000-1200 arası bekliyorum. Ama dediğin gibi kendilerine ejder meyveli smothiee bize tanzim kuyruğu :)

HakanEs26

Uçak yapan arkadaşlar, silah yapan arkadaşlar uydu yapan arkadaşlar bu konuyu anlatsınlar bana hakan bey.. 1250 TL ile bir ev nasıl geçinir..

mndundar...hocam bu site de çok allah devletimize zeval vermesinciler var, onlar açıklar sana o maaşla nasıl geçineceğini rahat ol sen!

deathless

Allah devletimize zeval vermesin devletimiz de bize zeval vermesin ama veriyor maalesef.. Açıklasınlar bakalım..

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mndundar

Çok haklı ve yerinde sormuşsunuz... Bununla beraber bu soruları sorduğunuz zaman ocu-bucu oluyorsunuz.

hozgul

Bizimle birlikte herkes aynı soruyu insanlar sorsa bir cevap veren çıkar..

Arkadaş nasıl cevap verecek merak ediyorum :)

1.250 TL emekli maaşı ile ev nasıl geçinilir , çocuk nasıl okutulur , temel gider faturaları nasıl ödenilir ?

deathless

şükredenlerin hepsi evde bakım maaşı alıyor 1300tl artı 1000tl ile 1400tl arası emekli maaşları var yani sosyal yardım ile 3bin tl maaş alıp akp çok yaşa diyenler bunlar:mad: alsınlar sıkıntı yok ama emekliden çalmadan ödesin akp bu sosyal yardımları emeklinin maaşını yarı yarıya düşür diğerine evde bakım maaşı olarak 1300tl ver resmen oy almak için yapıyorlar.

Helsinki..zaten ondan dolayı oy veriyorlar,birde zannediyorlarki hükümet cebinden veriyor bilmiyorki emekliden işçiden çalışan garibanlardan kesip veriyor!...bunları açıklayamadık bunlara açıklamak için de uğraşmaya değmez diyeceğim ama işte ucu da bizlere maaşlarımız da eksilme olarak yansıyor maalesef!!

deathless

Onların elinden 1000 TL al bakalım sağdece 1300 TL ile kalsınlar bakalım ne diyecekler o zaman..

Selamınakeyküm arkadaşlar ben şubat 13 ünde vergi indirimi başvurusu yaptım bana bir numara verdiler. Takip için bu numarayla eviss e bakıyorum hiçbişey çıkmıyor nedendir acaba yardımcı olursanız sevinirim

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

deathless

çok iyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor.
sosyal devlet dar gelirli ve engelli vatandaşlara yardım etmek zorunda ama bunu yaparken Ahmet`in , Mehmet`in Demet`in emekli maaşını %30 düşürüp emeklilerin maaşlarının yarısını çalarak ihtiyaç sahiplerine dağıtırsa kul hakkı yer.
AKP kadar kul hakkı yiyen bir siyasi parti daha TR`nin başına gelmez.

Bülent kardeşim sen emekli maaşının yarısını dar gelirli ihtiyaç sahibine yada bakıma muhtaç engelli bir kardeşime bağışlayın benden yana sıkıntı yok hakkımı helal ediyorum ve maaşımın yarısını bağışlıyorum dersen sorun yok ama AKP hükümeti bunu senin helalliğini almadan direk senin emekli aylığını %30 düşürerek bak yarıdan fazlasını çalıyorum abo : %70 AKP` den önce yani %40 senin emekli maaşından çalan AKP hükümeti ben hırsızım ama günahımı sevaba çevirmek için senden çaldığımı bakıma muhtaç ağır engelliye yada 65 yaş üstü yaşlılık maaşı veya vakıf maaşı adı altında dağıtıyorum ve bunu da oy almak için yapıyorum.

olay basit günahı sevaba çevirme meselesi:eek:

çal çırp cami yap:D

Helsinki

Hak hukuk meselesine girersek bu işin içinden çıkamayız.. En basiti vergi sistemindeki adaletsizlik... Balık baştan kokuyor arkadaşlar.. Kimse kimsenin parası ile hayır işleyemez yardım edemez.. Devlet vatandaşını korumak ve yaşatmakla mükellef.. Milletvekilleri 6 implant diş yaptırma sayısı 8 e çıkardılar.. Daha iyi yesinler diye.. Haliyle biz 1250 emekli maaşı alacaz ya bize diş gerekmiyor damla damla idare edin diyorlar.. Ben hangi birini anlatayım size.. Yaşat ki yaşatsın...

Teşekkür ederim yani ben dopru yerden bakıyorum değilmi?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mndundar

sen kendini milletvekilleri ile kıyaslama onlar seçilmiş üstün insan :eek: ve sen onların gözünde bir hiçsin:mad:

Helsinki..günahı sevaba çevirme-kara para aklama-yandaş ı vatansever işadamı yapma vs.....bu liste uzar gider...sen ben böyle düşünürken onlar işlerine geldiği gibi düşünüyorlar 5 vakit namaz kılarak!!....neyse hocam bu site de fanatik hükümetçi ban yeriz şimdi...akp karşıtı oldumu nasıl işden çıkartılıyorsan o mantık ile...!!

Üst Alt