Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük SGK emeklisi maaşı 922 liraya çıktı

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Yeni yıldan itibaren en düşük SSK emeklisi maaşı 922, memur emeklisi aylığı 1086 liraya yükselecek.

ANKARA - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55. maddesi uyarınca düzenlenen emekli aylıklarına 2013 yılının ilk 6 ayında yapılacak zamların TÜFE rakamlarıyla belirlendiğini söyledi.

İşçi ve Bağkur emekli aylıklarına yapılacak zammın bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacağını ifade eden Ergün, TÜİK'in yaptığı hesaplamalara göre Temmuz-Aralık 2012 döneminde 6 aylık enflasyonun yüzde 4.14 olduğunu belirtti.
Ergün, şöyle devam etti: ''Buna göre, 5510 sayılı Yasa'nın yürürlük tarihi olan Ekim 2008'den önce emekli olanlar için en düşük işçi emekli aylığı sadece 36,66 lira artarak 885,89 liradan 922,55 liraya çıktı. 2008'den sonra emekli olan işçi emeklilerinin 685,24 lira olan taban aylıkları da 28,37 lira artarak ek ödeme dahil olarak 713,61 liraya yükseldi. Aynı dönemde emekli olanların tavan aylıkları ise 2 bin 788,90 liradan 2 bin 904,36 liraya yükseldi.

memur emeklisi en düşük 1116 tl.olacak.ocak 2013 yılında.

asgari ücret üzerinden 1998 yılında ssklı olmuş ve 3.derecenden vergi indirim almış biri bu gün itibari ile ne kadar maaş alır sizce ?

[SIZE=2]TC kimlik numarasını yazmak sureti ile ne kadar intibak farkı alabileceğini Pazartesi günü öğrenebilirmişiz[/SIZE]

[SIZE=2]Emeklilerin beklediği müjde![/SIZE][SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE]2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak farkları pazartesi günü açıklanıyor. [/SIZE]

Emeklilerin aylıklarındaki farkları ortadan kaldıracak İntibak Düzenlemesi kapsamında yapılan hesaplamalarda çalışmalar tamamlandı. Buna göre 2000'den önce emekli olanların aylıklarında yapılacak güncelleme yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiyi etkiliyor.

2000'den önce emekli olanlar, intibak yasasından yararlanacak. Ödemeler, 17 - 26 Ocak tarihleri arasında emekli maaşları ile birlikte yapılacak.

SGK Başkanı Fatih Acar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yaklaşık 1 milyon 783 bin emeklimiz TC kimlik numarasını yazmak sureti ile ne kadar intibak farkı alabileceğini Pazartesi günü sitemizden öğrenebilecek."

Uygulama ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşları, 2008 yılı Ocak ayında emekli olanların maaşları ile eşitlendi. Öte yandan, %3'lük zam ve %0,14'lük enflasyon farkı da Ocak ayının 15'inde memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak.

Emeklilerin beklediği müjde! haberi

Emekli maaşım düşük mü?

arkadaşlar 30 12 2012 de vergi indirinden emekli oldum aylık kazncım bürüt 1370tl maaşı 5418 pirim günüm var bağlama oranı %60 bana bağlanan maaş 756 +74 toplam 830 tl aylığım ın düşük delmi

Bu en düşükse ,ben ssk emeklisiyim 2 sene oldu .840 alıyoruz bizimki, düşük değil kürtaj :)

malül maaşları

%70 oranla emekli oldum 774 tl maaş bağlandı bu maaşı neye göre ayarlıyorlar sakatlık oranına göremi pirim ve günlere göremibilen varsa lütfen bir bilgi verin

çalışma süresi ve ödenen primin yüksek olup olmadığına göre.

aynı hizmet süresi ve aynı öğretim düzeyinden emekli olan memur,vhki,bilgisayar işletmeni,şef,polis,şube müdürü ve ilçe müdürü emekli maaşları kuruşu kuruşuna aynı.ilginç değil mi?

Geçen her gün emekli maaşları düşüyor. Malulen emeklilikte hangi statüde emekli olunduğu ve ödenen prim önemli. 400 TL emekli maaşı alan da var 1500 TL emekli maaşı alan da.

Çiftçi Bağkur'Unda emekli aylıkları çok düşük oluyor diye biliyorum

merhaba . 1800 günü doldurdum . 10 yıl ve yüzde 64 engellı oranım var . 7 yıl beklememmı yoksa malulluge basvurmammı mantıklı.. bundan sonra calıssa bıle en fazla 1500 tl yatar sıgorta

birde sizce aradakı maas farkı ne kadar olur malul ve 7 sene sonrası ıcın

çiftçi bağkur 2250 günle %95 malülen emekli 645 tl maaş almaktadır

benim normal ssk ve prımlerde hep asgari ücret. 2002 haziran ilk giriş. yasım 30

5532 günden emekliyim 804 tl alıyorum herhalde en düşük benim aylık...

ben de 5240 gün 17 yıl 3 ncü dereceden emekli oldum..asgari ücretin birazüzerinde yatan pirim...en son 1 yıl 1500 tl üzerinden yattı ..bağlanan maaş 770 tl...birde özürlü değilde yaşlılık tan emekli diyor..tekrar hesaplansın diye dilekçe yazdım... sizce normal mi ..

Benim maasim da cok dusuk su an 770 aliyorum cok az ama bununla gecim temek cok zor devlet sadaka veriyo emekliye

hani en düşük emekli maaşı 922 tl kim demiş bunu

Üst Alt