Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En fazla %20 rapor verilir dedi doktor. Çıldırmaya ramak kaldı?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben geçen sene nisan ayında Engelli raporu aldım Tip 1 diyabet hastasıyım şekerim hep yüksek çıkar nadir 100-200 arasıdır Ha1bc değerlerim daha 9'un aşağısına düştüğünü görmedim.. neyse gelelim olayımıza raporumu yenilemek için heyet'e gittim dahiliyedeki insan müspetesi bana sen nasıl "%40 engelli raporu aldın en fazla %20 verirler" dedi ve endokrine sevk etti

Bazalt formülüne bakınca direk %40 alırken bu doktor denen kişi neden böyle bir laf edip benim canımı sıktı gözlerimde 3 numara bozuk idrar'da her tahlilde keton çıkıyor "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg'ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40" kalktımı bu doktor denen kişi ayrı bir kafa mı yaşıyor cidden psikolojimöi bozdu

naginni679 kardeşim bırak raporu falan onlar önemli değil de hba1c 9'un altına düşmüyor diyorsun. idrarda keton falan. yaşın da genç gibi görünüyor. bence dikkat et biraz. bu söylediğin değerler çok yüksek. ölürsün diyecem daha kötüsü sürünürsün bak. 15 yıldır tip1 diyabetli bir abin olarak uyarmak istedim seni. tekrar bir doktora git gerekirse insülinini değiştirsinler.bu gidişat hayra alamet değil kardeşim.

anrlka0101

güzel abim bu sene dikkat etmeye başladım diyetime felan açlık şekerim 130lara kadar düştü doktor "şeker sonuçların gayet iyi" senin neren hasta dedi illa komaya gircez kör olcaz öle rapor verecekler

Dahiliye doktoru muhtemelen tabloyu bilmiyor. Durumunuz söylediğiniz gibiyse endokrin rapor verir size..

Mutlaka bir özel doktora gidin, hastaliginizi o doktorun epikrizi ile belgeleyin, sonra rapor için yine başvurun, gerekirse bütün kan tahlillerini de talep edin, rapor alırken yeniden tahlil alin, ayrıca o özür oranı cetvelini de yanınızda götürün, doktora hepsini gösterin.

1 yıl önce rapor aldıysan senin raporun süreklidir neden yeni rapor alıyorsun, ayrıca değişen oran yok %40 ve üzeri raporu hak ediyorsun

Bu halimle Yüzde kaç olur ?

Arkadaşlar sakin olmaya çalışıyorum

Nisan 2017de %40 engelli raporu aldım ekpss'ye felan girdim iyi sonuç bekliyorum..

Bugün raporu yenilemek için gittiğim doktor bana "sen nasıl %40 aldın" diye laf etti

17 senelik Tip1 diyabetliyim Ayağımda uyuşmalar var Ketoasidoz komasına girdim 2 kere

1 kaç tahlil sonucumu göstereyim

%20 alacakmışım bu sonuçlarla Bazalt Formülüne göre %50 yi geçiyor..

"Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40" yönetmelikte yazıyor

Düşük vs verirse şikayet edeceğim mercii neresi olmalıdır.. ?

Son düzenleme:
naginni679 il sağlik müdürlüğüne itirazda buluna bilirsin
Tip 1 lere %40 verilmesi gerek yönetmenlikte böyle kurula girdiğinizde belirte bilirsin sorununu onlarda tekrar bir değerlendirme yapa bilirler doktor yanlış bir karar verdi ise.

daha almadım raporu ama doktor'un tutumu canımı sıktı yönetmeliği okumuyor galiba.. şuan endokrin'e sevk edildim..

Heyette düzeltirler doktor %20 vermişse bile. Ayrıca tahlil sonuçlarında TC kimlik, doğum tarihi gibi bilgiler olduğundan kaldırmanı tavsiye ederim.

daha heyet'e girmedim.. 17 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum günde 4 kere insülin uçakta otobüste komaya gircem diye panik oluyorum böyle ağzı yayık yayık konuşmaları canımı sıkıyor
zaten + %5 nöroloji diyabetik ayak sendromu verdi %50-60 bile verebilirler Allahtan gözümde bişey çıkmadı

Suret
hepsini söyledim bana dedi "sistemden silinmiş" gittim internet cafede tek tek çıkar 2014 sonrası lab sonuçlarını bazısında +3 keton bazısın +- keton

Geçmiş olsun niye yenilendiki rapor herdoktor bir olmuyo sabret endokrinci verir oranı sonuçlarını götür yeniden yenide isticek senden tabi

Dahileyicş bişi yazdımı oraya yazdıysa zor alacan alamaz falan yazdımı

Milleti uğraştırurlar anca doktor müsvetteleri

flora19

raporum süreli idi 1 yıllık verdiler (kronik hastalığa 1 yıllık rapor apayrı ironi) yok daha heyete girmedim endokrin'e sevk etti endokrin uzmanı'da bir sürü tahlil vs istedi nöroloji uzmanı +%5 ekledi ayaklarımda karıncanlanma yanma olduğu için(komplikasyon rahat %40 üstü alcamda sinirlendiğim doktorun tavrıydı

naginni679

Kardeşim bu işleri kimse çözebilmiş değil ben gecen sene cikardim raporum %45 cikti 1 yil süreli verdiler bu yil oran tekrar yeniledim raporum %52 ye yükseldi 2 yil sureli. Verdiler doktorlar iyilesmiyecek hastaliklara bile sureli rapor veriyorlar insanlari süründurmekten iskence yapmaktan baska birsey değil ya

Konya da Hangi hastaneye gittiniz acaba? Bende haftaya heyete girmeyi planlıyorum da.

Meram hastanesi'ne gidin bence engeliniz ne ?

yusufyüreklim
kardeşim yükselmesi normal şeker vucuda zarar veren bi hastalık ilerde 60ı'da geçer ama süreli vermeleri ayrı bi olay şu aralar şekerime dikkat ediyorum yükseltmiyorum hastanedeki doktor diyor "idrarında keton yoksa inanmam sana" afedersinizde illa sıçıp batırcakmıyız her sene her sene

2008 yılında kalpten %20 almıştım svt tanısı kondu ilac kullanmaya bu sene basladim çünkü carpintilar onceden yilda bir olurdu simdi ayda 2-3 kere olmaya basladi. Isoptin verdi dr.
Troid tansiyon ve glikoza da baktirtacam hepsi sinirlarda.
Meram eğitim arastirmayi cok onermediler gecen sene olaylar olmuş heyetle ilgili. Numuneyi deneyim demiştim.

pasayil
Aynen kardesim benimde svt cikti dideral kullanıyorum %10 rapor verdi bana da ama su var doktora rahatsizligim olduğunu söylüyorum. Carpintim oluyor diyorym ekg cekiliyorsun ona bakiyor ama sunu düşünmüyorlar 30 saniye de çekilen ekg de svt cikma ihtimali o kadar düşük ki. Benim svt yi holter takilmasi sonucunda verdi %10 oran. Sag göz tamamen görmüyor %32 kalp %10 psikiyatri %10 verdi. 1 yil süreli olarak verdiler raporumu bu sene yeniledim ayni rahatsizliklarin yanina bel ve boyun fitigi %13 eklendi yine 2 yil süreli verdiler. Simdi soracak olduğum soru şu ilaç kullaniyorum ilaci da 2 yil raporlu verdiler bi daha holter isterler mi ki svt cikmadi mi doktor oran vermez yoksa bu kere rahatsizlik cikti devamli ayni orani verirler mi

svt gibi hastalıklar ablasyon vb. tedavi yönetemi olmadan giderilemiyor yani ilaç tedavi edici değil sadece çarpıntı düzenleyici oluyor. Aynı hastaneden tekrar holter isteyecklerini düşünmüyorum ama burası türkiye herşey olabilir :) Bana %20 verirken EF %15 yazıldı rapora holter bile takılmadan %20 verdiler.

pasayil

Bu sene sıkı tutuyorlar işi vermemek istiyorlar yönetmeliği felan okuyup gidin başından savıyorlar göz doktoru 16 yıllık diyabet hastasında "nasıl makula ödemi olmaz" diye sordugumda benden iyi mi bilcen yok işte dedi sakın tamam demeyin özellikle ortopedi ve fizik tedavi direk başından savıyor

aldım tabi %43 nöröpatide eklettirdim %3. Bazalt Cetvelinde %40 ketoasidoz geçirmiş tip1 diyabet yazıyor sıkıyorsa vermesinler burunlarından getirirdim

Benzer bir tavrı bende yaşadım, doğuştan çene kemiklerimde sıkıntı olmasına ve defalarca ameliyat olmama rağmen kbb doktoru senin konuşma sorunun yok demişti, ısrarcı oldum da konuşma terapistine yolladı.
Yoksa %20 puani alamazdim rapor sürecim boşa çıkardı.
Kısacası eğer kendinizden eminseniz tıpkı bu arkadaşın ki gibi doktorun tavrı çok da anlam ifade etmiyor ısrarcı olun yeter

Üst Alt