Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En iyi şekilde müzik yapmamı sağlayabilecek işitme cihazı hangi marka veya modeldir?

fezayücel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sağ kulağım orta dereceli, sol kulağımda da İleri derece S/N tipi işitme kaybı var şu anda
elimde iki takım olarak tam 4 adet işitme cihazım var ve her iki marka da benim müzik çalışmalarımı rahatlatmadı
birisi interton cic, diğeri odio line cic
en iyi şekilde müzik yapmamı sağlayabilecek işitme cihazı hangi marka veya modeldir. bu konuda deneyimli ve bilginiz var mı ?

FORUMDA araştırdım bu konu ile ilgili bir açıklama yoktu

Arkadaşım sana 2 marka tavsiye edebilirim oticon ve phonak deneyim görüp alabilirsin..

ilginizden dolayı teşekkür ederim

Bu iki marka nın cic modelleri yeterli derece de kanal içeriyor mu yoksa kulak arkası modellerden mi bahsediyorsunuz

en iyi müzik yapabildiğiniz cihaz en iyi duyduğunuz cihazdır... oticon ya da phonak markalarının her ikisinin de CIC ve BTE modelleri mevcut... ilker'in dediği gibi gidip deneyip en iyi sesi hangisinden alıyorsanız onda karar vereceksiniz..

CIC cihazlarda var mı bilmiyorum ama artık BTE (kulak arkası) bir çok dijital cihaz 3-5 programlı üretiliyor... müzik, gürültü bastırma, kapalı alan, açık alan gibi programları var...

bu arada ben de işitme engelliyim ve 20 yıldır klasik gitar çalıyorum... son 1-2 yıldır işitme kaybım çok ileri derecede seyrettiğinden eskisi kadar çalamıyorum gitarımı... ama sizde henüz orta derecede bir kayıp varken bu yeteneğinizi kullanın...

sevgiler...

Sayın Anti Oksidan detaylı olarak cevaplandırdığınız teşekkür ederim.

Henüz yaşım genç sayılır (38) haklısınız fırsatları iyi değerlendirmek açısından bence de en iyisi bte olan kulak arkası cihaz kullanmak kanal içi cihaz ile müzik yapma isteğimin tek sebebi belki sesleri kaçırmadan piyasaya çıkabilmek ne kadar etkiler bilemem çünkü toplumumuz gördükleri zaman daha fazla yüksek sesle cevap vermeye çalışıyorlar bunu sizde takdir edersiniz Saygılar

merhaba...
piyasadaki çoğu işitme cihazının frekans aralığı 100 ila 5000 hz arasındadır. oysa müzikal eserlerin kullandığı ses aralığı çoğu kez bu sınırların dışında kalabilmektedir. bu nedenle, müzisyenlerin veya müzikle ciddi olarak ilgilenenlerin frekans aralığı daha geniş olan işitme cihazlarını tercih etmeleri gerekir. aksi halde müzik eserinin bütününü anlasanız dahi, dinlediğiniz şey, kimi notaları duyamayacağınız için işitmesi normal bir kişininkinden daha farklı olacaktır. oticon ve phonak gibi markaların üst modellerinin frekans aralığı oldukça geniştir. örneğin phonak'ın audeo modellerinde frekans aralığı 100-8300 hz arasındadır. size tavsiyem cihaz tercihi yaparken bu hususu göz önüne almanızdır.
iyi günler dilerim.

Teşekkür ederim hunsal dikkate alacağım çünkü gerçekten önemsiyorum

aynı şeyi Televizyon için soracaktım ne zamandır.

Ağır işitme kaybı olan birisi TV'yi daha rahat nasıl izleyebilir
yani özel bir TV mi gerekiyor, özel bir kulaklık mı ?

Hoop,
Tv dinlemek için bütçenize göre farklı alternatifler mevcut. En ucuz seçenek, uzunca bir kablosu olan (örneğin 5 metre kablolu Philips kulaklıklar var) kulaklıkla TV'yi izlemek. Fakat bu durumda TV'nin dışarıya verdiği ses kesileceği için odada başkaları varsa onlar TV'yi dinleyemez. Bunu önlemek için RGB çıkışı olan bir müzik seti veya amfiden yararlanabilirsiniz. TV'nin arkasındaki scart çıkışına üzerinde in-out düğmesi olan bir scar adaptörü takın. Buna takacağınız RGB kabloyu amfi veya müzik setinin RGB yuvalarına takın. KUlaklığı da TV'nin değil amfi veya müzik setinin kulaklık girişine taktığınız zaman TV sesi kesilmeksizin siz TV'yi kulaklığınızla dinler ve ses ayarını amfi/müzik seti üzerinden yapabilirsiniz.

Eğer bütçeniz elveriyorsa, Phonak'ın FM vericilerini öneririm. Bunların en ucuzu 2000 TL civarında satılan EasyLink FM verici ve MyLink neckloop alıcıdır. (Yurtdışında 550 euro'ya satılmakta.) EasyLink vericiyi TV'nin yanına koyarsınız, boynunuza MyLink alıcıyı takıp, işitme cihazınızı da T (telecoil) konumuna getirerek evin başka bir odasından dahi dinleyebilirsiniz.
FM Vericiler - Aktif Duyu Bireysel

Daha uygun bir alternatif ise, Oticon bayilerinde satılan PhonicEar Minicon TV sistemidir. Fiyatı 151 euro, gayet hesaplı. Bu cihazı da TV'nin arkasındaki scart yuvasına takıyorsunuz. odanın süpürgeliklerinin altından odanın dört bir yanından bir kablo geçiriyorsunuz, kabloların ucunu Minicon'un arkasındaki yuvaya takıyorsunuz. Bu cihaz sesi endüktif dalgalara dönüştürüyor, ve siz de odanın herhangi bir yerinde işitme cihazınızı T (telecoil) konumuna getirerek sesleri duyabilirsiniz.
PhonicEar Minicon TV Sistemi Duyuyorum.com

Gerek TV, gerekse müzik dinlemek için işitme cihazında telecoil (T) özelliği bulunan (ki çoğu kulak arkası modelde bu özellik vardır) tüm arkadaşlarıma mutlaka "neckloop" adı verilen bir tür kulaklık edinmelerini mutlaka tavsiye ederim. Bo kulaklık kulağınıza değilde kolye gibi boynunuza takıyorsunuz. Sesleri manyetik dalgaya dönüştürüp işitme cihazınıza iletiyor. Ben bunu, hem cep telefonunda kullanıyorum hem de müzik ve TV dinlemede yararlanıyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa nasıl kullanıldığını detaylı olarak anlatabilirim.
RNID.org.uk: Shop: Product category A to Z: Conversation amplifier accessories

önemli olan bilgilenmek

ilgi ve alakanıza teşekkür ederim önemli olan geniş bir şekilde bilinçlenmek bence ne kadar rahat duyarsak o kadar iyi oluyor mutlu olmak kadar güzel bir şey yoktur :D

İşitme cihazı takıyorsan bend e tatmin olma sınırlarını düşük tut.Sonuçta bu mekanık bir alet sana gerçek kulağın verdiği tatmini vermez.Sadece tavsiyem olduğu kadarıyla yetin.

feza yücel ben de müzik aşığı biriyim.. kou başlığınıza şimi denk geldim.. benim işitme kaybım ile ilgili en üyük korkum bir müzik dinleyememek ve şarkı söyleyememek.. ben işitme problemim yüzünden konsevauar hayallerden vazgeçtim.. bgüne kadar sesimi duyan herkes konservatuar okumalıydın sen diyor ama problemimi kimi biliyor kimi bilmiyor.. arkadaşlarımız çok güzel bilgilendirmişler ama ben maddi durumdan dolayı maalesef tavsiye ettikeri cihazları da aksesuar niteliğindeki parçaları da alamam.. özelle müzk hayatınızda başarılar diliyorum.. inşallah bi gün ben de kendimi müzik hayatının içinde bulabilirim.. hayal de olsa güzel.. sevgi ve sağlıkla kalın...

1 yıldır sennheiser ie-8 kulaklık kullanıyorum. hem bilgisayarda, hem telefonda, hemde mp3 playerde her girişe uygun uzatma kablolarıda piyasada mevcut. ayrıntılı sormak istediğin bişey varsa cevaplarım.

bu bahsettiğiniz modele nereden ulaşabılırım ve fiyatı nedir?

ben ilk çıktığı zamanlar çok araştırmıştım 2 aydır alsam mı almasam mı diye baya bir araştırdım en sonunda satın almaya karar verdim ve orijinal kulaklığa 698,00 TL kağıt saydım ama parayı sonuna kadar haketti kabloları çok sağlam müziği çok net duyabiliyorsunuz. şuanda piyasada çakmaları mevcut 50-100 TL arası değişiyor oda bir kaç ay dayanır. bazı arkadaşlar tepki verecek ama burda sennheiser kulaklık üreten firma sony gibi piyasada reklam yapmıyorlar sadece kaliteyi konuşturmuşlar. bu kulaklık 125 db'ye kadar karşılıyor sesi azaltma yükseltme ayarı kulaklığın arkasında mevcut. Bu ürünün şuanda türkiyede satışı yok. Amerika kitap hariç diğer ürünleri türkiyeye satış yapmıyor sadece avrupaya satıyor onu bir şekilde getirmenin bir yolu vardır şuanki fiyatını bilemiyorum.

Orjinal Sennheiser ie8 ie 8 GARANTİLİ FATURALI SIFIR +kargo - Sennheiser DJ Kulaklık & Mikrofon sahibinden.com'da - 62506514

burda bir tane var ama inşallah çakma değildir.

çok yüksek bir fiyat.. durumu uygun olan alabilir elbette...

evet maalesef herkes çok yüksek diyor ama ben sennheiser ie-7 alacaktım baktım ie-8 çıkacak dediler bekledim ve 1 yıl önce aldım.

kulak arkası işitme cihazları ile kullanabileceğimiz uygun fiyata kulaklıklar yok mu acaba? mesela o büyük bilgisayar kulaklıkları kullanılabilir mi? belki saçma bir soru ama denemediğim için olur mu olmaz mı bilmiyorum.. elimde kulak arkası cihaz yok çünkü henüz :)

eğer kulağınızda kulak arkası veya kanal içi işitme cihazı olursa işitme cihazı takılı iken kullanabilirsin ama müzik kulaklığın kulaklık kısımları kulağını tamamen kapsayacak şekilde olmalı küçük olursa verim alamazsın, memnun kalmazsın. müzik kulaklığında ses yükseltme ayarıda olmalı ve müzik kulaklığı alırken kaç db kadar karşılıyor onada bakmalısın. arkadaşınızda veya internet cafeden deneyin sesi net duyabiliyormusun ona bak öyle alın denemeden almayın. bütçenize göre kulaklık fiyatlarını araştırabilirsiniz. buraya site adreslerini yazmıyorum ama mod arkadaşlar reklam olarak algılayabilirler yanlış anlaşılmasın..

Merhaba mesajınız üzerinden 4 yıl geçmiş ama sormak istiyorum istediğiniz cihazı bulabildiniz mi? Ben de müzisyenim ve dijital cihazlara geçtim geçeli bu konuda çok mutsuzum bir türlü istediğim verimi alamıyoruım. Analoglar çok çok daha iyiydi.

Üst Alt