Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En son, %30 oranında rapor aldım. Önceden aldığım raporlar geçerliliğini yitirdi mi??

eflatun19

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba(Oturanboğa) Bülent Bey,
genel yayın yönetmeni oldduğunuz bu siteden öğrendiğim bilgiler sayesinde hem ötv indirimli otomobil aldım,hem özürlü kimlik kartı ile sosyal haklardan yararlanmayabaşladım.daha da ötesi erken emekli oldum.Bunlardan dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Size içinden çıkamadığım bir sorum olacak.yanıtlarsanız sevinirim
Bülent Bey,
2010 yılında h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç alımı için (sürekli)sağlık kurulu raporu almıştım.fakat o yıllarda araç alamadım.<BR>mart 2013 yılında işgücü kaydından dolayı erken emeklilik için müracaat ettim %36 ile red edilmişti.Sonra siteden edindiğim bilgiler çerçevesinde bulunduğum ildeki sağlık kuruluna engelli kimlik kartı için müracaat ettim.%40 altında kalacağım söylendğinde Ankara Numune ye sevkimi istedim.Ankara Numune den %47 sürekli rapor aldım.
Bu raporla hem özürlü kimlik kartı ve vergi indirimi müracaat edip haklarımı aldım.Aynı raporla da 3.kez emeklilik için müracaat ederek kasım 2013 de emekli oldum.
Aralık 2013 de H sınıfı ehliyet için emniyete müracaat ettiğimde 2010 da aldığım sürekli olan raporumu (özel tertibatının ne şekilde yapılacağının yazılmadığı için) kabul etmediler yeni rapor istediler.bende yeniden müracaat edip 23.12.2013 de istedikleri şekilde raporu alıp ötv indirimli aracımı aldım.
2010 yılında alınan rapor-sürekli -%39 Çorum Hitit Ü. h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç alır kullanır.
Mart 2013 yılındaki rapor -sürekli---%47 Ankara Numune-özürlü kimlik kartı alır.
Aralık 2013 yılındaki rapor -sürekli---%30 Çorum Hitit Ü. h sınıfı ehliyet ve özel tertibat içerikli araç alır kullanır.
Sorum: en son aldığım raporun oranı% 30 olduğu için bundan önceki aldığım raporlar yok hükmündemi olur.Ankara Numuneden aldığım raporla sakatlık indirimden,vergi indiriminden ve de emeklilikten yararlandım.bunlardan dolayı bir sorun yaşarmıyım.yaşarsam ne yapmalıyım.
sevgi ve saygılarımla..

aldığınız haklar kaybolmaz bu konuda rahat olun. ama son raporu ehliyet için almışsınız. ehliyet için mevzuat farklıdır. o rapor diğer raporlarınızı etkilemez.

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.saygı ve selamlar

Üst Alt