İşte o bakış açısı arkadaşım.
Taahhüt ne demek; istediğin zaman aboneliğini sonlandırabilirsin demek, diğer bir şekliyle ben verdiğim hizmete güveniyorum benden memnun kalmazsan istediğin iss'ye gidip abone olabilirsin demek, ayrıldığın için de bana beş kuruş ödemek zorunda değilsin sana ceza uygulamıyorum demek.
İşte bunu telekom yapmıyor, telekom ne yapıyor her abonesine mutlaka taahhüt imzalatıyor abonelerini 2 yıl süreyle bağlıyor abone bir şekilde memnun kalmazsa yada başka bir iss'de daha cazip bir teklif görür de gitmek isterse ona hiç bir yere gidemezsin taahhütün var gitmek istersen şu kadar ceza ödemek zorundasın diyor aboneye aba altından sopa gösteriyor korkutuyor, buna ek olarak her aboneden yalın internet aboneleri de dahil aylık en az 20 TL telefon aboneliği için para alıyor, sen şanslı kişilerdensin hepsi dahil az ücret ödeyen abonelerdensin.
Bu arada telekom adlı şirket abonelerine daha kaliteli hizmet sağlamak yerine abonelerinden haksız yere aldığı telefon ücretlerini ve kazıkladığı internet abonelerinden aldığı paraları epeyce biriktirmiş ki 2015 yılında 905 milyon kar yapmış ve bunun 840 milyon TL'sini hissedarlarına dağıtmıştı. Daha geçen yıl da ronaldo ve hadise gibi ünlülere milyonlarca dolar reklam ücreti ödemişti, bu şirket vatandaşların yanında değil vatandaşın yararına bir hizmeti yok aksine aceba nasıl kazıklarım nasıl yolarım diye bakıyor bunun için telekoma sıcak bakmıyorum sadece izliyorum takip ediyorum o kadar.