Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En uzun mesafe gidecek akülü sandalye hangisi?

Yalnizkurt581

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncellikle 13-14 sene sonra halen bu platformun aktif olması çok güzel :)

Sevgili dostlar ben yeni bir akülü araç almak istiyorum ve bulunduğum ev ile şehir merkezi biraz uzak olduğu için alacağım tekerlekli sandalyenin kat edeceği mesafenin fazla olması gerekiyor

Bu konuda bana yardımcı olup tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Yalnizkurt58

Tahmini erim aralığı nedir?

Otto Bock C 2000, Meyra Optimus 2 olabilir mesela. Hem yüksek sürat hem de erim oldukça iyi. Sanırım 40 km ve üzeri...

Bende C 1000 var, son ölçümlerime göre (aküden kaynaklanan bir voltaj sıkıntı var ve ona rağmen) 17 km ortalama ile kullanıyorum. Fikizi koşullarınız uygunsa scooter da önerilebilir.

Bana da 30-40 km mesafe yapacak tekerlekli sandalye lazım, scooter veya motor tarzı kullanma şansım yok, benimki joystikli olmalı, bu bahsettiğiniz sandalyeler joystikli mi bir de ortalama fiyatları nedir

[FONT=sans-serif]Otto Bock C 2000, Meyra Optimus 2 bu erimlere ulaşır ama sıfır almak çok para gerektirir. Mümkünse 2. el ama temiz bir cihaz aramak lazım[/FONT]

Valla 10 bine kadar limitim var ama ondan da yüksek ise tabi zor almam, bide temiz 2. El bulabilirmiyim oda muamma

Yalnizkurt58

Bu rakamlarla çok ama çok zor bir ihtimal... Yurt dışında (Avrupa'da) yaşayan biri size bu aracı hibe ile gönderebilir. Zira orada bunların ikinci elleri para etmiyor neredeyse.

Bende 3/4 aylık jetty w111a var kitapçığında azami menzil 35 km diyor mümkün değil 10 km bile yapmıyor 2 defa yolda kaldım 😀

Akülerin amperi de önemli 50-60-75 amper gibi , 75 amper olursa randımanı yükselir .

-DORLION-

50 ya da 60 ile çok zor. Fırçasız motorlu bir sandalye ve 70 Ah X 2 ile ancak 37-38 km gördüm, ki kataloğunda 57 km yazıyordu. Burada çok parametre var: Hız, kilo, eğim, dur-kalk, hava sıcaklığı. Testler genelde 70 kg ağırlığında hiç durmadan 5-6 km/s ile 21 derece hava sıcaklığında ve düz bir zeminde yapılıyor.

Ama bizzat optimus kullananlarda 90 Ah ve üzeri aküsü olan araçların 60 km üzerine çıktığını duydum.

@hozgul motor devri daha yükseğe çıkartma imkanı var , bunu işin çakallığını bilen elektronikçiler yapar . 90 km hızla giden bu aracın frenlerini kontrol edemezsin , öne doğru yığılır ve takla attırır Allah korusun . Bu araçlar tank gibi tırmanma ve yokuşlar için tasarlanmış . Usul usul kenardan gidilsin , arazide kişiler rahat gezinsin amaçlı fikrimce :)

Amper yükseldikçe menzil mesafesi uzar .

-DORLION-

Allah iyiliğini versin! Saatteki hızı değil o yazdıklarım, toplam erim mesafesi :rolleyes:

Eyvallah, amper arttıkça erim artar ama sandalyenin motoru buna uygun değilse fazla ağırlık başa dert olur...

Yan etken unsurlar var , kişinin kilosu , tırmandığı yol , kullandığı ikaz ve ışık sistemi , araca ilaveten koyacağı kişisel yükler falan akümülatör içindeki enerjiyi boşa sarf eder .

Ben Optimus 2 kullanıyorum aküler sıfırken bile 20 km yi aştığını görmedim :) 72 Amper iki adet akü kullanıyorum .. Amperi çoğaltmayı düşündük lakin aküye yaptıkları haznelere büyük geldi aküler

Başınızı ağrıttim kusura bakmayın bide şey soracağım belki bilirsiniz, bundan bir kaç sene öncesine kadar tekerlekli sandalyeye jeneratör takıp satan Konya'da bir firma varmış anladım kadarıyla jeneratörün kapasitesi (mazotu bitene) kadar çalışıyor o bitince akünun kendi devreye giriyor bu sayede de uygun fiyatda ki bir akülü sandalye 35-40 km mesafe yapıyormuş (kullanan arkadaşım var) fakat o Konya'da ki firmayı aradım, artık o araçlardan üretmediklerini fakat ellerindeki araçlardan alıp kendk isteğimle anlayan bir Tamirciye bu sistemi taktırabilecegimi söyledi, bu konu hakkında bilgisi olan var mı yada bu tarz bir akülü sandalye kullanan, ? sonuçta 7-8 bin TL araca verip 2-3 bin TL de hem jeneratöre hemde ustaya vermek bana çok mantıklı gelmiyor, çünkü aracı satan firma böyle bir durumda garantiden çıkacağını söylüyor..

hozgul Kendi aküsü değil orjinallikten kastın buysa, jel aküde dahil Türkiyede satılan tüm sulu akü markalarını denedim

@Yalnizkurt58
O bildiğiniz içten yanmalı motor takıyor olmasın? Zira jeneratör çok fantastik olmuş. Akülerin tamamen dolması 8-10 saat sürüyor...

@mac72
Avrupa akü inanılmaz fark ediyor. 20 km çok düşük geldi bana. Bir gün denemek lazım ama sanırım sizin için 5 bin gibi bir maliyet çıkarır.

Bende imc 301 var tefuratlı 1 ay kullandım almak isterseniz konuşalım 05354552370

Şimdi İstanbul'da bir yerle görüştüm, elinde hem optimum 1 hemde 2 varmış, 1 için 11 bin lira fiyat verdi, sıfıra yakın diyor tabi elindekini satmak için öyle diyecek, sizce optimum 1 için 11 bin TL fiyat uygun mu ? Almalimiyim ?

Yalnizkurt58

Optimus 1 kaç yıllıkmış ki? En az 20 yaşındadır diye tahmin ediyorum, alınmaz.

Telefondan atılmıyor sanırım denedim bulamadım senelerdir forum kullanmayınca unuttumuşum, 😀😀 PC ye geçince atayım

Az önce ottobox satış temsilcisi aradı ve ottobox c2000'e 200 bin lira fiyat belirledi 😀😀 ya insanlarla dalga geçiyorlar ya da bunu söylemek hoşuma gitmiyor ama Engellileri yolunacak kaz olarak görüyorlar..

Elimde permobil c350 4 özellikli sandalye var kendi kullanmış olduğum
Ayaklık asansör tilt sırt özellikleri vardır
Resimleri için whatsaptan atabilirim 5547324950

Üst Alt