Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Enbrel isimli ilaç konusunda bilgisi olan var mı?

KUZEY

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Enbrel konusunda bilgisi olan var mı?

Bu ilaç yaklaşık beş yıldır romatoid artrit vb altı hastalıkta kullanılmakta.Dört yaş üzerinde de kullanılmakta Remicade'ye benzer bir etkisi var. Bazı hocalarımız Sağlık Bakanlığına bu ilacı denemek,kurumlar tarafından karşılanmasını sağlamak için başvuruda bulunmuşlar.Bakanlık Duchenne'de etkili olduğuna ilişkin bilimsel bir çalışma istemiş.İlaç pahalı bir ilaç.Çoğunluğumuz kendi imkanlarımızla bu ilacın bedelini karşılayamayız.Yalnız bir kutu ilaç yaklaşık 20 kg lık 2-3 çocuğun iki haftalık tedavisini karşılıyor.Belki biraz uğraşarak ilacı daha uygun fiyata temin edebiliriz.Ülkemizde de denenmesini sağlayabiliriz.

===========

Sevgili ****,
Enbrel hastalığı yavaşlatıyor. Etkisinin ne kadar olacağı,hastalığı durdurup durduramayacağı ya da etkisi, yapılacak klinik çalışmalarda belli olacak.Yavaşlatması bile bize zaman kazandırır.
Doktorumuz Haluk Topaloğlu özellikle Enbrel ve Exon Skiping tedavilerinde ümitli olabileceğimizi belirtti.
Exon Skiping çocuklarımızın kaslarındaki distrophinin daha normale yakın üretilmesini sağlayacak.Belki kısa süre sonra tüm dünyada denemeler başlayabilir.Faz 1 ve2 çalışmaları devam ediyor.

ARKADAŞLAR,Exon Çalışması için distrophin geninin hangi noktalarında delesyon,mutasyon ya da duplikasyon olduğunun mutlaka bilinmesi gerekiyor.Bİzim oğlumuzda 51-55. exonlarda delesyon(silinme)var.Bu konuda genetik test yaptıranlar sonuçları bildirirlerse ülkemizdeki hastalar hakkında genel bilgi sahibi oluruz.Exon Tedavisi için her nokta için ayrı maddeler kullanılıyor.Yaptırmayanlar da yaptırırsa iyi olur.

:: Vademecum

Enbrel FlakonWyeth

Etanersept

Ambalaj:25 mgx4 flakon ve 1 mL çözücü içeren 4 enjektör.

End.:Yetişkinlerdemetotreksat dahil (kontrendike değil ise), hastalığı modifiye ediciantiromatizmal ilaçlara yeterli yanıt alınamayan durumlarda aktif romatoidartrit kontrolünde kullanılır. Etanersept önceden metotreksat ile tedaviedilmemiş yetişkinlerde ciddi, aktif ve ilerleyen romatoid artrit kontrolündekullanılır. Ayrıca, metotreksata yeterli yanıt alınamayan veya metotreksatıtolere edemeyen 4-17 yaş arası çocuklarda aktif poliartiküler tip juvenilkronik artrit tedavisinde endikedir.

Kontr.E.:Etanersepteaşırı duyarlık ile sepsis veya sepsis riskinin bulunduğu durumlardakullanılmamalıdır. Kronik veya lokalize enfeksiyonlar dahil olmak üzere aktifenfeksiyonu bulunan hastalarda etanersept tedavisine başlanmamalıdır.

Uyar.: Etanersept kullanımı ile ilgiliallerjik reaksiyonlar rapor edilmiştir. Etanersept, vücudun enfeksiyonlara vekanser gelişmesine karşı savunmalarını etkileyebilir. Bazıları fatalite ilesonuçlanan nadir olarak pansitopeni ve çok nadir ola­rak aplastik anemi raporedilmiştir. Etanersept otoimmün antikorlarının oluşmasına neden olabilir. Canlıaşılar, etanersept ile birlikte verilmemelidir. Konjestif kalp yetmezliğibulunan hastalarda etanersept kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Gebelerde, yalnızca gerçektengerekiyor ise kullanmalıdır. İmmünoglobulinler ve birçok ilaç insan sütündenatıldığı için ilaç alınırken emzirme kesilmeli veya emzirirken etanersept alımıdurdurulmalıdır.

Yan E.:Enjeksiyonbölgesinde reaksiyon (eritem ve/veya ka­şıntı, ağrı ve şişme) daha fazlagörülmüştür. Üst solunum yolları enfeksi­yonları en sık rapor edilen ciddiolmayan enfeksiyonlardır. Pa­zar­­la­ma sonrası dönemde değişik vücutbölgelerinde kanser geli­şi­mi bildirimleri olmuştur. Pazarlama sonrasında,romatoid faktör pozitif romatoid artritli hastalar da dahil, klinik görünüm vebiopsi ile subakut deri lupusuna benze­yen kızarıklar ile ilave otoantikorlargeliştiren kendiliğinden ortaya çıkan nadir advers etkiler rapor edilmiştir.Ayrıca, ateş ve kaşıntı sık olarak bildirilmiştir.

Etkileş.:Bilinen biretkileşmesi yoktur.

Doz Önerisi:Enbrel tedavisi romatoid artrit tanı ve tedavisinde uzman birhe­kim tarafından başlatılmalı ve izlenmelidir. Yetişkinler ve yaşlılarda 1 mLenjeksiyonluk su içinde eritilmiş 25 mg Enbrel’in subkutan enjeksiyon yolu ile haftada iki kezuygulanması (72 ile 96 saat ara ile), optimal terapötik cevap için önerilendozdur. Çocuklar ve genç yetişkinler (│4 ile <18 yaş): 25 mg Enbrel, 1 mL enjeksiyonluk su ileseyreltilir ve haftada iki kez, dozlar arasında 72 ile 96 saat bırakarak, 0.4mg/kg (her doz için maksimum 25 mg’ye kadar) olacak şekilde, subkutanenjeksiyon ile uygulanır. Üst bacak, karın veya üst kola subkutan enjeksiyon ileuygulanır. Enjeksiyon bölgesi değiştirilmelidir.

Merhaba arkadaşım; ilacın prospektüsünde yazılanları buldum netten fakat ilaç denenmişte, olumlu şonuç vermişmi :?: çünki biliyorsunki genetik kas hastalıklarında henüz etkili bir tedavi yöntemi yok :!: ilacın içeriğini gönderiyorum sana yardımcı olabilirmi bilemem, fakat daha net olarak bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

:)) enbrel ve remicade bu iki ilac su an eczanelerde bu iki ilacin yan etkileri asagi yukari biliniyor ve bilindigi gibi bir iki cesit ilac degil sayisiz ilac iyi gelebilecegi soyleniyor... hayat risklerle dolu bekleyerek bir sonuc elde edemeyiz soylenen su bu iki ilacin hastaligi geriletecegidir dunyada brazeilya fransa kanada ve ingiltere gibi ulkelerin bu konuyu tartisdigini biliyoruz simdi bu konuda adim atmak isteyen dostlarimiz var cesaretli doktorlarimiz var amerikada ingilterede aileler cok buyuk cabalar gosteriyorlar bizde artik beklemeyelim diyoruz...

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim KUZEY bende ilaç hakkında küçük çapta bir araştırma yaptım ilaç ankilozan spondilit (A.S. ağrılı ilerleyici romatizmal bir hastalık)tedavisinde kullanılıyormuş.A.S. hastalığıda hareket etme ve vücudumuzun tutulma mekanizmaları olarak M.D.ye benzer özellikler taşıyor fakat ağrılı bir romatizma olduğununda altını çizmek isterim yani bahsettiğin ilaç sanırım ağrılarda bir azalma sağlıyor. hareket etme kolaylığı yada hastalığın ilerleme hızını durdururmu :?: bu konuda bir deneyimimiz yok yinede sonuçlardan emin olmakda yarar görüyorum paylaşımının devamınıda bekliyorum bende biraz daha araştırayım bakalım...

Anti-TNF{alpha} (Remicade®) therapy protects dystrophic skeletal muscle from necrosis
MIRANDA D. GROUNDS1 and JO TORRISI
http://www.fasebj.org/cgi/content/full/18/6/676

REMICADE goruldugu uzere bunun gibi makale cok var bilimsel bir olay
bazi ilaclar kashastalarinada iyi gelebilir...

Remicade ve Embrel hakkında gerek hastaların gerekse doktorların deneyim ve düşüncelerinide bulabileceğiniz bir adres.

http://www.ashad.org/forum/viewtopic.php?t=8

Ben yaklaşık 30 yıldır Ankilozan Spondilit hastasıyım ve 1,5 yıldır Remicade kullanıyorum.Remicade hasalığı tedavi eden bir ilaç değil ama hastalığın ilerlerlemesinin kontrol altına alınması ve ağrıların azaltılmasında da oldukça etkili etkili bir ilaç.Hastalıkta kullanılan diğer ilaçların tedaviye cevap vermediği zaman Eğitim Hastanelerinin Romatoloji bölümlerince düzenlenecek sağlık kurulu raporları ile doktor kontrolude kullanılıyor.

onemli olanda bu hastaligi geriletmesidir biz kashastalari myo029 veya
baska bir ilaci beklerken hastaligi stabilize etmesidir ozellikle enbrel
yan etkileri cok daha az ve kucuk yasta cocuklar icin onerilende budur..

Arkadaşlar önce şunu belirteyim tabiikide hastalığı stabilize etmek biz kas hastaları için önemlidir. Enazından kökten bir tedavi şekli bulunana kadar. arkadaşımız Ankilozan P. Böceğinin göndermiş olduğu linki daha önce incelemiştim evet ilacın birtakım etkileri hastalığın seyrini olumlu yönde değiştirmiş fakat henüz denenme aşamasında ve gelişmeleri takip ediyorum.Bende zaten buna dayanaraktan A.S. hastalığında olumlu sonuçlarının olabileceğini söyledim.KUZEY ve Ankilozan P.Böceği teşekkürler arkadaşlar paylaşımlarınız için birşey daha KUZEY son gönderdiğin link açılmıyor.

umut olmadan yasam olmaz camino bak sana bir umut isigi gonderdim
:D az kaldi teslim olmak yok enbrel denenmeli bence bu arada ptc ve myo cikmasina daha var 2009 - 2010 arasi daha yasayacklarimiz VAR yarim biraktiklarimiz var ASLA TESLIM OLMAK YOOOOK :wink:

Kuzeyyyyy :D özlettin kendini arkadaşım yahuu :) umut saçıyorsun yine ;)

arkadaşlar bütün bu anlaşılamayan-anlaşılması az da olsa olası paylaşımlarınızı okudum. bişiy anladıysam arap olıyım diyorum size :shock: :D
ne yapmam gerektiğini şaşırdım sayenizde. şimdi;
-adı geçen şu iki ilaç kas hastalıklarında, hastalığın ilerleme seyrini gerçek anlamda azaltıyor mu?

-bu ilaçların herhangi birini, önümüze çıkan eczanelerden birinden bulabilir miyiz?

- buradakilere istinaden ben mesela,bu ilacı alıp kullanmaya başlarsam, herhangi bir anormal yan etkisinde yada geridönüşü olmayan bir ters etkisinde bana verdiği zararın hesabını kimden soracağım (KUZEYYYY? :) )

cvp lütfen efenim ;)

Arkadaşlar Enbrel konusunda bilgisi olan var mı?Bu ilaç yaklaşık beş yıldır romatoid artrit vb altı hastalıkta kullanılmakta.Dört yaş üzerinde de kullanılmakta Remicade'ye benzer bir etkisi var. Bazı hocalarımız Sağlık Bakanlığına bu ilacı denemek,kurumlar tarafından karşılanmasını sağlamak için başvuruda bulunmuşlar.Bakanlık Duchenne'de etkili olduğuna ilişkin bilimsel bir çalışma istemiş.İlaç pahalı bir ilaç.Çoğunluğumuz kendi imkanlarımızla bu ilacın bedelini karşılayamayız.Yalnız bir kutu ilaç yaklaşık 20 kg lık 2-3 çocuğun iki haftalık tedavisini karşılıyor.Belki biraz uğraşarak ilacı daha uygun fiyata temin edebiliriz.Ülkemizde de denenmesini sağlayabiliriz. Gelin birlik olalım.**** annesi.
======================================
=========================================

Doktor önerdiyse kullansın tabi.yan etki konusunda gerekli kontrolleri yapar doktor.remicade hakkında bilgiyi Gülnur hanım ayrıntılı olarak vermiş sevgili sisilyadis.
ben bunu yazmadım çünkü benim okuduklarımın arasında bir çalışma sonucu yoktu.Ama faydalı olabilir,olma ihtimali var.deneyelim,test edelim gibilerinden yazılardı.Brezilya grubu yeni ilaçların izin alma sürecinin çok uzun olması nedeniyle başka amaçlarla izin alınmış,piyasada var olan ilaçların kas hastalıklarında faydalı olup olmayacağı konusunda çalışmalar yapıyor.geçen yıl çalışma yapacakları umutlu ilaçlar listesinde remicade ve enbrelde vardı.ama herhangi bir sonuç yayınlanmadı henüz.Bir sonuç yayınlanırsa bende size yazarım

=====================================
--------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar merhaba,
Himalayan kusura bakma sana cevap yazamadım. Küçük bir amaliyat gecirdiğim için (Basit bir burun ameliyatı ) şehir dışındaydım ve internete girme şansım olmadı.
Oğlum 10 yaşında "duchenne". Şu anda yürüyebilmekte ama yerden kalkamıyor. Bu yüzden bende, yürümesini daha uzun süre devam edemeyeceği korkusu başladı ve deneme aşamasında da olsa kullabileceğimiz ilaç varmı diye sorguladım. Israrım üzerine doktorumuz "Remicade" i deneyebeileceğimizi söyledi. Tedavi yönünün bulunmadığını ama hayvan deneylerinde hastalığın seyrinin yavaşladığından bahsetti. Bu ilaç henüz hiçbir kas hastasında kullanılmamış.
Ciddi yan etkilerinden bahsedeliyor (tiberkiloz gibi).
İlacı bu yüzden sorguladım. İlginiz için teşekkürler.

DILEMMA ;) NASILSIN EVET UZUN ZAMAN OLDU GORUSMEYELI :wink: ENBRELI TEK BASINA SAKIN KULLANMAYIN DOKTOR VE HASTANE KONTROLUNDE OLMAK SART Ankilozan Spondilit HASTALIGINDA OLANLAR KULLANIYOR YAN ETKILERI MUTLAKA VAR VE BILINIYOR NE OLDUKLARI BAZI KASHASTALARININ KULLANMIS OLDUGU KORTIZONDAN DAHA AZ YAN ETKISI OLDUGUDA BIR GERCEK....SONUC DR.HALUK TOPALOGLU BU ISLE ILGILENIYOR SORUN DANISIN :)) AMA GAZOZ GIBIDE BAKKALDAN ALMAYIN :lol:

teşekkür ederim kuzey.

bak, bakkal hiç aklıma gelmemişti. dur bi düşüniyim ben bunu :roll: :D

KUZEY

Zaten pes etmeye hiç mi hiç niyetim yok :wink: :D eminim ki hiç birimizin yoktur, araştırmaya dedektif gibi devammm umut herzaman var arkadaşım ama, dediğim gibi emin olmayıda gözardı edemeyiz :!: :!:

MD için nasıl bir prosüdür uygulanıyor bilemiyorum ama bırakalım bakkalı-marketi :lol: eczaneden bile bu ilacı temin etmek hayli zor. Ankilozan Spondilitte sağlık kurulundan alınan rapordan sonra reçetenizle verilen bir formu romatoloğa,dahiliye uzmanına ve göğüs hastalıkları uzmanına onaylatmak gerekiyor.
Bu arada ilaç bulmakta pek sıkıntı yaşanmıyor.Pahalı bir ilaç ve sosyal güvencesi olmayanın işi gerçekten zor. :cry:

enbrel gercekten pahalı bir ilac aylık 2bin tl.enin üstünde tutuyor sosyal güvencesi yoksa cok zor ayrı ca kanser acısından cok yan etkileri var ilacı kullanmadan önçe bilgilendirilip uyarıldıgım hakında kagıt imzalattırdılar devamlı konturolleri var benim busene 4senem ben memnunum şuana kadar biyan etkisi çıkmadı gerçi denize düşen yılana sarılır allah her kese acil şifalar versin

Hastalığınızın türü nedir allakasi,birde 4 sene dir kullanıyormuşunuz anladığım kadarıyla bi gelişme veya hastalığınızda bi gerileme hissettinizmi.Dr nuz bu konuda ne diyor.Bu arada benim oğlumda dmd 10 yaşında.Cevaplarsanız sevinirim.

emine hanım ben ankilozanspondillit hastasıyım hastalıgımda gerileme pekyok fakat yaşam standartımı çok yükseltti önçeden agrılardan ne uykudüzenim vardı neotura biliyor nede yürü ye biliyordum şu anda agrılarım yok dene çek kadar azaldı rahatça dışarda geze biliyorum önceden dışarı dahi çıka mıyordum

enbrel kullanan var mı aranızda? ben yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ama endişelerim var kullananlar varsa benimle irtibata geçebilir mi lütfen

hangi konuda yardım istiyorsunuz şerife hanım endişeleriniz neler dir bu ilaçın bazı bünyeler kaldıramıyor her 3 ayda bir kan tahlillerini yaptırmanız ve kontrol altında omanız gerekli bazı bünyelerde ciddi yan etkileri olmakta bu ilacı genelde ankilozanspondilit olanlara verilmekte ben uzun süredir kullanmaktayım daha önce 25mg lıkhaftada 2 adet olmakta idik şuan ise 50 mglıgı cıktıktan sonra haftada 1 adet kulanıyorum

allaksi ; Cumlende Enbrel oncesi otuturken dahi agrilarindan soz ediyorsun .. Ben Humira kullaniyorum (Enbrel gibi TNF-a bloklayan 1 ilac) , Crohn'a da AS yede iyi geliyor. Bende Crohn da AS de var.. Eskiden yuruyemiyordum bile , Remicade kullandim 1 sene , kayda deger fayda gormedim , Humira sonrasi ciddi rahatlama yasadim.. Fakat oturudugumda ve fazla yurudugumde bel agrilarim oturdugumda da kalca agrilarim da azalma olmasina ragmen agrisiz 1 gunum bile yok. Enbrel sonrasi oturdugunda kalca agrilarin ne durumda ? ve yurume mesafen ne kadar (ben eskiden 500 metre yuruyemezdim bastonla yuruyordum).. Son durumunu anlatirmisin lutfen .. Unutmadan , boyun agrilarim hep var mesela , eskisi kadar cok agri yok ama surekli agri yine var.

sesene 500 metreyi bırak 5 metre dahi gidemiyordum önceden devamlı cömelip duvarlara tutunarak gitmeye çalışırdım agrılar çin işkencesin den daha kötü idi 20 senedir bu rahat sızlık var uyumak dahi ızdıraptı yatamıyordum hastalıgın evresindenmi enbreldenmi nedir ilaca başladıgımdan beri 5-6 senedir agrılar yokdenecek kadar az hafif yanpalı yarakta olsa bütüngün dolaşa bilirim fakat bu hastalık agır işe ve yorulmaya pek gelmiyor hertarafın tutulmaya başlıyor egzersizde calışıyorsan boş bir işe fazla yaramıyor yapa biliyorsan yaz kış deniz ve kapalı yüzme havuzları var ilaçlardan daha etkili alah şifalarversin ağrısız günler dilerim

Herkese Merhaba yaşım 24 . Uzun zamandır yaklaşık bi 10 yıldır benimde bi rahatsızlığım var. ve yıllarca bu rahatsızlığımdan Yaşadığım şehirdeki düm Hastaneleri ve doktorları gezdim tedavi oldum . Ama Hiç bir doktor Rahatsızlığımı bulamadı . İlaç Verdiler sürekli Ağrı kesiciler felan . Ama hiç biri iyi gemedi . Takii enbrel İğnesini Bulana kadar. en son umudumu kesmişştim. yürüyemiyordum ayaklarım kitleniyordu ve Tarif edilemez bir ağrı yaşıyordum . içimdeki hücreler birbirleriyle savaşıyor .
en sonunda bu teşhisi yapan doktor . Tıpta bu hastalığın adının olmadığını Söyledi.

Ve Şu şekilde açıklama yaptı ; Her insanın vücudunda Bir iltihap bulunurmuş . bu iltihap dışardan gelen hastalıklara karşı vücüdumuzu koruyormuş. Ama Benim İltihap Dışardan hiç bir hastalık gelmeden kendini savunmaya alıyormuş korumaya geçiyormuş o sırada Benim belimde ve kalça eklem yerlerime Sürekli ağrı giriyor bi bıçak saplanması gibi . Kitleniyor Yatarken dönemiyorum bile. Wc bile gitmekte zorlanıyorum . bu genç yaşımda. Ama Enbrel kullanıyorum 2 yıldır . Bu iğne benim ağrımı yok etti . Hiç bir şekilde acı hissetmedim 2 yıl boyunca. İğneyi Raporla Alıyorum ECZANE'lerde fiyatı yaklaşık . 1100 TL .

Ama Bu hastalığın ne zaman geçeceği bilinmiyor ve şuanda tekrar ağrım başladı . Allah kimseyi bu acıyla sınamasın . Sabahlara kadar uyuyamıyorum . Benim Hastalığıma Benzeyen başka biri var mı diye merak ettim yorumlarınızı Bekliyorum Teşekürler herkse saygılar .

Üst Alt