Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Enerji sistemleri mühendisliğinde kadro açılmazsa tercih yapamayacak mıyız?

mustafaozcelik1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler enerji sistemleri mühendisiyim ekpss ye gırdım fakat tercıh zamanı geldıgın de kadro açılmazsa tercih yapamıyacakmıyım. Bilgilendirir misiniz?

2 yol var.
1. kadro açılmasını beklemek. Keyfe keder iş bu: bakmışsın mesleğine uygun kadro yoksa tercih yapmazsın (yapamazsın demiyorum: yapmazsın diyorum)
2. yol GHİS yani genel idari hizmet sınıfından düz memur olmak. Bilgisayar bilginiz varsa VHKİ de seçebilirsin. Maaşı düz memurdan biraz yüksek.

GHİS veya VHKİ önermemin sebebi EKPSS de çıkmayan kadroların; kurum bünyesinde ileride açılacak (kesin açılacak demiyorum bir olasılık açılabilir anlamında konuşuyorum) ünvan değişikliği sınavı(şefilik veya görevden yükselme sınavı değil) ile mesleğinle ilgili pozisyona girebilirsiniz.
Bu tip konularda GHİS ve VHKİ olmak istiyorsanız mesleğinize en uygun kurum seçiniz diyeceğim. Mesela TEDAŞ gibi devlet kurumlarına tercih yapınız..

Bilmem yardımcı olabildim umarım..

Üst Alt