Benim ilk ürodinamim sürpriz bir şekilde karşıma çıktığından ve enfeksiyon varken yapılmaması gerektiği bilmediğimden, kimse bana bu konuda birşey sormadığından/söylemediğimden her zamanki gibi idrar yolları enfeksiyonum varken ürodinami çekildi.
Sonuç : aşırı aktif mesane, sfinkter yetersizliği, böbrege doğru kaçak ama neyse ki çok ilerlememiş.
Yeri gelmişken tedavi planımı ve deneyimlerimi de paylaşayım;
1 ay boyunca sabit sonda takılması, 1 ayın sonunda 4 saat aralıklı TAK'a gecilmesi. Bu sitede bahsedilen arada sırada sabit sondanın mandalla kapatılması önerilmedi, banyo yaparken bile max. 1 saat olacak şekilde torbanın cıkartılıp tıpayla kapatılmasına izin verildi.
Spasmex adlı ilaca başlandı - günde 2 kez 1er tablet
Piyelosptyl, 6 ay boyunca günde 3 kez 1er tablet
3 ayda bir kreatinin ve üre değerlerinin takip edilmesi.
6 ay sonra ürodinaminin tekrar edilmesi.
ürodinami testinden sonra kan tahlili yaptırdım, üre ve kreatinin normal değerlerde cıktı, idrar yolları enfeksiyonu için geniş spektrumlu antibiyotik kullandım ve gecti.
Sabit sonda takıldıktan sonra ilk günler pıhtı sonra küçük kanamalar oldu arasıra , bir ay bitmek üzere hala arada biraz kan geliyor. Zaman zaman çok acı verdi sonda, özellikle kabız olduğum günlerde.
Spasmex adlı ilaç ağızda kuruluk yaptı ama esas sorun bu ilacın kabızlığı arttırmasıydı. Zaten kabızlığa meyilli olan bünyem vardı. Kabızlığı diyetle çözemedim bu sebeple ilaç kullanmak zorunda kaldım, o da her seferinde ishal olmama yol açtı
çok sıkıntılı.
Bu sebeple ilacımı değiştirmelerini istedim, Toviaz adlı ilaca başladım bugün itibarıyla.
Bu cuma TAK'a geçiş yapacağım kısmetse.. onu da nasıl becereceğim bakalım.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.