Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engel derecem %50'den %28'e düştü. Emeklilik durumum nasıl olacak?

saban1

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1997 aldıgım %50 engel raporumla üniversite ve diger kurumlarda işlemlerimi yaptım, oto almak için hastaneye başvurdum %28 çıktı, bu durumla karşılaşan var mı?(sol ayagımda polisekeli var)

Erken emeklilik için %40 rapor nasıl alınacak bu durumda??

bilgisi olan varsa bekliyorum....;)

Daha önce defterdarlığa sakatlık indirimi için başvurup en az 3. dereceden sakatlık indirimi elde etmişseniz, o hakka binayen erken emeklilik hakkınız baki. Ama yok, henüz bu hakkı elde edememişseniz, o zaman erken emekli olmanız -sakatlık indirimi elde etmeksizin- mümkün değil.

oturan boga
peki nasıl alıcam yani %40 raporu,tanıdık doktormu bulmalıyım,Türkiyede sakatlığın derecesimi düşüyor.
Diyelimki bugun %40 raporu aldım 2004 yılından bugune olan sigorta günlerim erken emeklilik için sayılacakmı?

tesekkürler....

Seninde dediğin gibi tanıdık doktor bulacan
yoksa yok hocam emekliliği unut.biz onun savaşı vermeye hazırlanıyoruz.

Bülent merhaba sana bir sorum olacak:

Ben 2002 yılında işşizdim ve özürlü aylığı için başvurdum, bana özürlü kimliği verdiler ve bu kimlikle 2002-2004 yılları arasında bu maaşı aldım 2004 yılı sonunda ilk ssk kaydımı yaptırarak çalışmaya başladım şimdi yıl 2010 bu 5 yıllık zamanıda kullanarak, erken emeklilik için kullanabilirmiyim bu kart yeterli olumu?yoksa yeniden rapor şartmı?

cevaplayabilirsen sevinirim....

5 yılı erken emeklilik için kullanmaktan kastınız nedir, anlamadım?

Balzard formülü ne diyosa o bnmkisi iki defa indi %45 ten % 27 ye bir daha başvurursam herhalde sen sağlamsın dicekler.:) şimdilik zaten erken emekli de olamam pes ettirdiler bana bi 10 yıl sonra bakalım ne olcak daha çok şeyler değişir iktidar değişssn pat yeni bir düzenleme

5 yildan kastettiğim,diyelim bugün %40 rapor kabul edildi ve erken emeklilige başvurdum bu tarihten itibaren 15 yılmı gerekiyor yoksa geçen 5 yılın üstüne 10 yıl dahamı bunu kastetmiştim..
teşekkürler

Tüm sigortalılık süresi tüm primler emeklilik hesabına dahil edilir. Sakat statüsünde olup olmamasının hiç bir önemi yok.

Üst Alt