Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engel durumunu bildiren rapor almanın dezavantajı var mı?

hldnx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
2016 yılında Evre-4 Hodgkin lenfoma tedavisi gördüm ve hastalık şu an remisyonda takip ediliyor.
%40 engelli raporu alırsam şayet,bu benim mesela şu an çalışabileceğim yerlerde çalışmamı engeller mi,Yani raporu aldım ancak engelli olarak değil de normal olarak çalışacağım bir şirkette,almış olduğum rapor benim için bir engel teşkil eder mi işe başlamak?Veya bu raporu aldıktan sonra hayatıma olumsuz olarak etki edebilecek şeyler nelerdir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
İyi günler.

öncelikle geçmiş olsun. Alacağınız engelli raporunu işyerine bildirmezseniz herhangi bir sorun olmaz. Eğer kurumsal bir firma ise sizi engelli kadrosuna geçirerek vergi avantajı ve yasal zorunluluklarını da tamamlarlar. Bunun için vergi indirimine başvurmanız gerekir rapor aldıktan sonra. Zaten vergi indirimi onaylandıktan sonra çalıştığınıziş yerine üst yazı ile birlikte raporunuzu gönderirler. Maaşınıza 70-80 lira civarında bir artış olur. Toplu ulaşıma ücretsiz binersiniz hepsi bu eğer vergi indiriminden yararlanırsanız da erken emekli olma şansınız var o kadar yaşarsak tabi.

Üst Alt