Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engel neye göredir sizce bana göre enğel denen şey insanların birbirine çıkardığı zorluktur sizce nedir çoğunluğun yapabildiği. Şeyleri yapamayanlara enğelli diyorlar sizce bu doğumu
Anlam olarak normal insaların yapabildiği ama bizim yapabileceğim şeylerin kısıtlı olmasına engel deniliyor
Birde önyargılar vardır işte asıl olan engel aşamadıgımız önümü çıkarılan önyargılardır düşünen karar verebilen iradesi ortaya koyan insanlar engelli değildir
Benim gözümde engel insanın akli dengesinin yerinde olmamasıdır bu işin teori kısmıdır.
Uygulama kısmında öyle olmuyor evlenmek istersin derlerki sen engelisin ağzınla kuş tutsan normal insanlarin yapamadiklarini yapsan sonuc degismez şu bir gerçektir bir öğretmenle işçinin evlenme olasılığı yüzde kaçtır
Bir engelli ile bir normal insanın evlenme olasılığı yüzde kaçtır? Istisnalar vardır saygı duyarım ama bu kaideyi bozmuyor çevremde çok insanlara baktım herkez dengi ile evleniyor günümüzdeki engelli insanların çoğu engelsiz insanlarla evlenmek istiyor alber einstein diyor ki ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur.
Konu biraz saptı ama kusura bakmayın
Bence her toplumun kendi değer yargılarına göre izole ettiği ayrı bir sınıftır kimi toplumlarda insan yerine konar kimisinde horgörülüp, ezilmeye çalışılır ama bu sınıfa yapılan davranış biçimi o toplumun gelişmişlik ve kültür düzeyinin göstergesidir. Kısaca ilkel toplumların ezilen sınıfı...
Kendim kabulleninceye kadar topluma kendimi ispatlama çalışmam, düşüncelerdeki engelleri kaldıramayacağımı öğrendikden sonra tavana çıkmış umursamazlığımdır bedenen engel ☺
Engel ; ön yargıdır sağlam insanların engelli olan insana acıma duygusu ile bakmasıdır sürekli yardıma muhtaç bir insan gözüyle bakmasıdır halbuki bizi kendimize bıraksalar çok şeyi bizde başarabiliriz.
Engel; kısıtlanmaktır, bakışlardaki anlamsızlık, hoşgörüsüzlük,yerine göre önüne çıkan merdiven basamakları, önüne park edilen arabadır.
özgürlüğünü kısıtlayan ne varsa engeldir.
özür dileyene rastlıyorsanız yine iyi. çoğunun gözünde engelli ve yardım alıyorsanız tuzu kurusunuz ekmek elden su gölden şeklinde izlenim var. onlara gel senle yer değişelim dediğinizde dut yemiş bülbül gibi susuyorlar.
Engel tanımı kişiye göre değişir.Bende bir soru sorayım.03-10 mayıs engelliler haftası ve 03 aralık engelliler gününün kutlanmasından yanamısınız.ya da başka bir deyişler bu günler olmalı mı.
benim cevabım olmamalı.bu günler bizleri rencide etmekten başka bir işlevi yok.
MASKEDIRSU PIS KORONA MASKESIDIR. bana engel olan bi sagir olarak
kargom gelmis, kapiyi duymadim. pttye gidince akli kit memure bisiler soyluyor maskeyle ben duymuyorum kagida yazda verin dedim. oda numaradan beni duymadan tekrar tekrar soyluyor. oysa pttde kimligimi isticek bende uzaticam isim biticek demistim sagir kulakla. korolasi maske takmamis olsaydi soyluyeceklerini dudak okuyarak ne guzel anliyordum.
adami boyle engelli ediyor akli kit tembel memure...
görecelidir kişiye göre bakış açısına göre değişir..
nacizane fikrim kendi kendine hayatını idame ettirememesidir. kendi ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır....