Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engel oranın düşmesi sebebiyle emekli maaşı kesilen var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
361
2004 ocak girişliyim %45 süresiz (F20) raporum var. 19 seneyi tamamlayıp erken emeklilik hakkı kazandım ama bunu yapmaya çekiniyorum Forumda , heyete kontrol muayenesine çıkıp engel % oranı düşürülen ve maaşı kesilen bir çok vaka yazısını okudum. Böyle belirsiz durumlar kafamı karıştırıyor. Misal, emekli olduktan 2-3 sene sonra demin yazdıklarım olursa ve maaşım kesilirse ben ne yaparım. 2008 öncesi atamalarda tekrar heyet kontrolü yok denilse de emin olamıyorum. Eksik veya yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltin. <yorumlarınız için teşekkürler..

[FONT=sans-serif]3-Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]

[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.[/FONT]

İnanki benimde %48 sürekli raporum var 2022 ocakta emekli için baş vurabilirim 2004 sigarta girişim var 5300 günüm var tekrar raporu yenile korkusu var bendede

Ersey , sana inanıyorum İkimizde hemen hemen aynı durumdayız.

Emekli olur yazısı geldiğinde kontrol belli olmuyormu kontrol varmı yokmu belli degilmi
5434 kanunda yazıyor okuyun kontrol yok diye

Merhaba
2008 öncesi sgk başlangıcı olanlarda vergi indirimi alanlar tekrar hastaneye gitmiyorlar günü geldiğinde emekli oluyor diye biliyorum.
Kendim için örnek vereyim. Benim sgk başlangıç kasım 2006. Eski raporum Yüzde 40 tı güncellemem gerekti geçen sene ağustos ayında 40'tan 58'e çıktı diğer rahatsızlıklarımdan dolayı. Daha sonra bu rapor ile vergi indirimi başvurusunda bulundum. Aynı oran ile süresiz olarak onaylandı. İşyerimden aldığım dilekçe ile sgk ya başvuru yaptım ne zaman emekli olabilirim diye oradan verilen belge ile kasım 2026 da bu rapor ile gel direkt emekli olabilirsin diye bilgi verildi. Dedim hastane kontrolü olacak mı? Vergi indirimi süresiz ve sgk 2006 başlangıç olduğu için yeni rapora gerek kalmayacaktır denildi. Prim günüm dolu 5788 gün fakat 20 yıl şartını beklemekteyim.

Emekli olur yazısı geldiğinde kontrol belli olmuyormu kontrol varmı yokmu belli degilmi
5434 kanunda yazıyor okuyun kontrol yok diye

Bunu daha önce de yazmıştın Az çok hatırlıyorum https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.3.5434.pdf Bu linkten senin dediğine baktım ama çok resmi & hukuksal bir yazım dili kullanılmış. Pek bir şey anlamadım.
Escape26051983 arkadaşım, deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler. İkimiz de çok benzer idari süreçlerden geçmişiz. Yazdıklarını okuyunca ikna oldum :eek: Tekrar heyete çağırma ve kontrol olmasa da emeklilik düşünmüyorum. Gidebildiğim kadar çalışmaya devam edeceğim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

Ben geçen sene yüzde 80 engelli raporu ile vergi indirimi ile emekli oldum. Bu sene oranım 68 e düştü. Emeklikigim iptal olacakmış. Ama ben 68 oranla vergi indirimi ile emeklilik şartlarını da taşıyorum. Bu emeklilik nasil kesiliyor yardımcı olacak var mı

1 yıllıktı ne fark wder kontroo muaynesinde oranim düştü ama sartlari hala sağlıyorum

Üst Alt