Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engele göre maaş dönemi başlıyor!

sebboy

Üye
Konular
90
Reaksiyonlar
0
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliği yaparak engelli raporlarıyla ilgili olarak yeni düzenlemeye gidiyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliği yaparak engelli raporlarıyla ilgili olarak yeni düzenlemeye gidiyor. Mevcut sistemde verilen maaş standart olarak belirlenirken yeni sistemle maaş engel oranına göre belirlenecek. Oranın artması halinde verilen maaş da artacak. Engel oranı azalanlara ise öncelikle iş imkanı sağlanacak. Ayrıca elektronik ortamdaki rapor sürekli güncellenecek. Bununla engelli vatandaşın yapacağı işlemler için sürekli engelli raporu almasının önüne geçilecek. Muayene veya tedavi günü gelen engelli vatandaş, doktor veya aile hekimi tarafından aranarak hastaneye davet edilecek.

yedikleri ekmegide engel oranina göre yerler artik. yazık sacma ve gereksiz bir uygulama bence

neyin açıklaması ki bu anlamadım şu anda çıkan yeni 2022 maaşı yönetmeliğine göre zaten 100 de 80 engellinin maaşı kesilecek raporun oranından bahsetmiş saçmalıktan ve bizleri oyalamaktan başka birşey değil bi yazılanlar..

inşallah bizim gibi % 32 oranda kalanlarda bir şey çıkar

119 muhtaçlık sınırı varken ve gelirlerden giderler düşülmedikten sonra, engellilinin 100/90'nın 2022 maaşı kesilecek zaten, sağlık raporlarının kıymeti kalmadı artık bu durumda.

Engelli Maaşları Engel Oranına Göre Verilecek

[FONT=inherit]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğü çalışma neticesinde engellilere engel oranına göre maaş verileceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Facebook hesabında paylaşılan açıklamaya göre engel türü ve oranına bakılmksızın tüm engellilere aynı tutarda maaş vermek yerine engellilere verilen maaşlarda daha adil bir sistem oluşturularak maaşlar engel oranlarına göre verilecek.[FONT=inherit][/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Şu an çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar Aile Bakanlığı’nın orta vadedeki hedefleri arasında bulunuyor. Özür oranı yükseldikçe maaşların da yükseleceği gibi özür oranı düştükçe kişiye İŞKUR’dan yapabileceği iş olanakları sunulacak. Yeni sistemde engelliler sürekli denetim altında tutularak durumları yakında izlenecek. Örneğin engelli kişinin bir rahatsızlığı tespit edildiği zaman o kişi aile hekimi ya da çok yakında hayata geçirilecek aile danışmanı tarafından telefon açılıp hastaneye çağırılacak. Bu şekilde engellilerin kamu hizmetlerini hızlı erişimi sağlanarak sağlık ve diğer benzer hitzmetler için kaliteli ve proaktif bir yönetim anlayışı benimsenecek.[/FONT]

Bu iktidar her zaman engellilere üvey evlat muamelesi yaptı. Lehimize bir sonuç çıkarsa ben çok şaşıracağım

Üst Alt