Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engeli annem, evli olmasına rağmen, ölen annesinin maaşını alabilir mi?

aegean21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem beyin kanaması sonrası, sol tarafı felçli ve yardım olmadan yaşama imkanı zayıf. ev hanımı olduğu için de babamın emekli maaşı ve ben oğlu olarak faturalarını ödemem dışında bir geliri yok.
annemin üzerinde babamla yaşadıkları yazlık tapusu var. babamın üzerinde de benim oturduğum ev ve 1 araba var.
ananem ölmeden önce annemlere maaşıyla destek oluyor ve fiziki olarak da bakıyordu. şimdi yalnız kaldılar.
bende onlara bakıcı tutmak istiyorum fakat durumum yetmiyor.
sorum: bu şartlarda ananemin öldüğü için maaşına annem için başvurabilir miyim, şartları nedir.
ya da onlara yardım edebileceğim bir yöntem var mı?

sağolun hepimize allah kolaylık versin.

başvuramazsınız evli olan kişinin yetim aylığı alma hakkı olmadığı için

bir kişi engelli olduğu zaman yetim maaşı alabilir. evli olup-olmamasının bir önemi yok. ama halihazırda evli olması ve eşinin sağ olması durumu değiştirebilir. bilir-bilmez kesin yanıtlar vererek insanların umudunu kırmaya da kimsenin hakkı yok. konuya daha hakim olan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur..

evli olup ta engelli olan birinin sgk dan yetim aylığını aldığını gördünmü ben görmedim

kamu görevlilerinin yani emekli sandığında yetim aylığı alacaklarının maddesinde şöyle yazar evli olup olmadığına bakılmaksızın %60 ve üstü malül olanlar aylığa bağlanır diyor yazar babaannesinni ssk ve bağkur ise alamaz

ben erkek çocuğuyum ve evliyim. babamdan yetim maaşı alıyorum. malul çocuklar için evlilik yapmanın buna engel teşkil ettiğini de ben görmedim. bu kız çocuğu için de geçerli.. ama eşinin emekli olması nasıl etkiler bilemiyorum. hiç bir allahın kulu da lütfedip yanıt yazmıyor..

slm arkadaşlar bu konuyla ilgili bildiklerimi sizlere yardımcı olmak için yazayım ben kendim emekliyim eşim annesinden tam maaaş babasından yarım maaş alıyor her ikiside 4a ssk lı bende 4a ssk emeklisiyim sadece yüzde 60 şartı var malülüyetini belgelersen malül yetim aylığı alır bu konu hakkında herkese yardımcı olurum

Bana yardımcı olursanız sevinirim
yüzde 84 engelli raporum var engelli maaşı alıyorum evliyim 2 ay önce annem vefat etti ben başvursam yetim maaşı alabilir miyim

sgk ya git malül yetim aylıığğı için diilekçe ver enggellli aylığı yada malül yetim aylığı hangisi fazlaysa o bağlanıyor

htc61

annen emeklilik şartlarını yerine getirmişse alanilirsin bir maaşı var ise

nfrysmn

ben bu konuyu e devletten yazdım başka arkadaşlarada fikir olsun diye yazıyorum
Un kapanı sgk kesinlikle verilmiyor dedi
dedi fakat ümraniye sgk veriliyor dedi ve ekledi sen başvur ve
ve ben Başvurumu yapıcam internette okuduğum bir
İbare var onuda dilekçeme eklicem
Sonucu size yazarım

Üst Alt