Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimden dolayı gece çalışmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

avgan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Selam arkadaşlarım bir konuda bir fikir yönlendirmnize ihtiyacım var

sol bacaktan dolayı özürüm var. pola sekeli meneljit % 40 raporum var. belediyenin kendi şirketinde kamuda çalısıyorum. çalıştığım yer bir çağrı merkezi gece çalısıyorum 12 saat çalışmak zorunda kalıyorum ve beni haliyle zorluyor. hem bel hem de bacağım ağrıyor. bir de sinirsel olarak çalıştığım çağrı merkezi pek sağlıklı deyil sitres tavan yapmış durumda vitiligo halk diliyle ala hastalığı da cıktı çözümü yok tedavisi istemediğim bir yer evime 100 metre bölge müdürlüğü var orası olsa gündüz çalışma şansımız olsa bu kadar yıpranmıyacağız
nasıl bir çözüm olur gece ve 12 saat olan çalışma şekli beni yoruyor bu kanunda varmıdır ne yapmam lazım öneri yada yasa

şimdiden teşekkürler cevap için.

[FONT=arial]1. Gece Kavramı [/FONT]

[FONT=arial]İş Kanununa göre, çalışma hayatında "gece" en geç saat 20.00'de başlayarak en erken saat 06.00'ya kadar geçen ve her halde en fazla on bir saat süren dönemdir(İşK.m.69 f.1)

[/FONT]

[FONT=arial]2. Gece Çalışma Süresi [/FONT]
[FONT=arial]İşçilerin gece çalışmaları 7,5 saati geçemez. Gece işinde günlük çalışma süresinin azami 7,5 saatle sınırlandırılmış bulundurulmasından, bu dönemde çalışan işçilere fazla çalışma yaptırılamayacağı sonucu çıkmaktadır. Ancak koşulları oluşmuşsa, gece süresinde zorunlu nedenlerde ve/veya olağanüstü hallerde fazla çalışma yapılabilmektedir.

-ALINTIDIR.-
[/FONT]

Özel sektörde işler yasaların öngördüğü şekilde yürümüyor çoğu zaman! Siz kişisel ilişkilerinizle üstlerinize durumu aktarıp isteklerinizi sıralayın. Kabul görürse ne ala. Aksi halde yasal gerekçelerle çok zor! Bir bahanesini bulup işten çıkartma yoluna giderler...

Üst Alt