Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinden dolayı zamanının büyük kısmı evde geçen kişiler ne ile uğraşıyorlar?

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engelinden dolayı zamanının büyük kısmı evde geçen kişiler ne ile uğraşıyorlar?

Benim burada merak ettiğim. Uzun zaman evde kalmak zorunda olan engelli arkadaşlar bu zamanlarını nasıl bir şekilde değerlendiriyorlar? Ne yapıyorlar?

Tekerlekli sandalyede olan bir engellinin, Hiç görmeyen bir engellinin, yürüme fonksiyonlarının bir kısmını kaybetmiş olanların ve buna benzer engellilerin daha çok evlerinde zaman geçirdikleri fiziksel olarak düşünülebilir.

Ben burada özellikle de daha yeni engelli olmuş olan arkadaşlara da yol gösterebilecek, uğraşlarınızı ve ne gibi çalışmalar yaptığınızı burada paylaşabilirsek. Birçok engelli olan arkadaşımızda bu tecrübelerden faydalanma imkânı bulur diye düşünüyorum.

Bu şekilde insanları yaşama bağlama adına, kısıtlı olan hayatlarına, yaşama sevinci için, bir ışık olabilir miyiz diye düşünüyorum.

Engelsiz bir yaşam dileklerimle…

Beni evde bulmak çok zordur :) ama size, komşumuzun 34 yaşındaki oğlunu anlatabilirim.Tıpta adı tam olarak nedir bilmiyorum ama sadece ellerini 45 derecelik açıyla kaldırabiliyor.Başını bile bir başkasının yardımıyla kaldırıyor.Üniversiteyi bitirdiği yıl trafik kazası geçirdikten sonra yatağa bağlı kaldı.
Ben hayatımda onun kadar pozitif bir insan görmedim.Mahallenin en sevilen insanıdır.Mahalledeki birçok çocuğa özel ders vermiş ve onların üniversiteye gitmesinde çok büyük bir paya sahip olmuştur.En son, odasından bir fabrikanın muhasebesini tuttuğunu bir yandan da özel ders vermeye devam ettiğini öğrendim...

Herşeyden evvel arkadaşımızı azminden ve yaşama bağlılığından dolayı tebrik ediyorum.

İnsanın azmettikten sonra bana göre yapamayacağı başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Bütün bunları yaparken kendisine ola güveni ve mücadelesindeki kararlılığı insanın hayatında ki bir çok şeyin değişmesine etkendir.

İşte biz engellilerin de hayatımızı her zaman güzelleştirmek, neşelendirmek için kendimize göre uğraşlar bularak yaşamış olduğumuz çevremizde örnek bir engelli olabiliriz diye düşünüyorum.

Emgelinden dolayı gününn büyük kısmını evde geçiren kişiler neler yapıyorlar?

Engelinin etkisiyle fazla dışarı çıkamadığı zaman, insan ister istemez evde kendisine bir uğraş bulmak isteyecektir. Yoksa hem monoton bir hayat, hemde mutsuz bir hayatla da mücadele etmemiz gerekebilir. İşte bu şekilde düşündüğümüz zaman, kendimize göre kendi yeteneklerimiz dahilinde, kendimizi geliştirecek birçok işle meşgul olabilriz.

Bununla beraber, hem kendi hayatımızı daha neşeli bir hale getirebiliriz. Aynı zamanda bir engelli olarak birçok işlerde başarılı olabileceğimizide ortaya koyabiliriz. Elbette hiç bir engellinin kendisini ıspatlamasına gerek yoktur. Lakin bazı çevrelere karşı bazı yaptıklarımızı görmelerinin de faydalı olacağını düşünüyorum.

Benim engelim delge kaybı yüzünden yürüyemiyom fikizi yaram blulunmuyo ve akülü arabamla beni ewde bulmak zordur...

ben dışarda olmayı pek sevmiyorum malum insanların acımasız yorumlarına maruz kalmamak için evde vakit geçirmeyi tercih ediyorum internet iyi ki var böylece duygu ve düşüncelerimizi de paylaşabiliyoruz

Bende kas hastalığından dolayı bir engelliyim.6 yıldır evdeyim.
Evdeki uğraşlarım bilgisayar üzerinde siteleri gezerek web tasarım konularına birazcıkda olsa kendimi geliştirmek.
Kitap okuyorum çoğunlukla felsefe -psikoloji alanlarında.Bizim güçle daha az bir şey yapabileceğimizi düşündüğüm için .Bir psikolog olmak isterdim.Ve makale yazıları yazıp internet sitelerine atıyorum.(pek güzel olmasada ) ehe.
Bir şey anlattığımda sanki övünüyorum gibi geldiği için pek bişey yazmak istemiyorum.
Ama neden bu kadar ilgili olduğunuzu merak ettim.BU konuya.

ben 22 yasındayım unıversıteye gıdıyordum trafık kazası sonucu t5 ofluyum bu bı ayıp yada eksık degıl kı arkadaslar eve kendı kendımıı baglayalım hayat devam edıyor...

Yaşam devam ediyor

Ben kamu kurumundan emekliyim,ortopedik özürlüyüm kendi işimi yapıyorum.gazeteye yazı yazıyormu.bilgisayarla ilgileniyorum.

Üst Alt