Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engeliniz eğitiminize ne gibi zorluklar getirdi?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
205
Reaksiyonlar
167
Merhaba ben 14 seneden beri bipolar bozukluk ve DEHB hastasıyım. Üniversitede elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Üniversiteden atıldım, afla geri geldim. Derslerde çok zorluk çekiyorum. Hiç arkadaşım yok. Siz ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Kardeşim merhaba bende isistme kaybi nedeniyle işten çıkarilacagim sene sonu benim gibi elinde mesleği yada okumamış birisi için daha sancılı ve zor oluyor bulunduğum yerde başka yapacağım bir iş yok zaten çalıştırmiyorlar eşimde hasta çalışamıyor küçük kızım var baba bizim neden paramız yok diyen dünyalar tatlısı onun istediklerini alamadığım için geleckte durum daha kötüye gideceği için hergun erkek başıma göz yaşı döküyorum evimin borcu var devlet emekli yapmıyor yapsa da en fazla vereceği 10 bin işitme cihaziyla duymazsan onu da işitme cihaziyla da iş bulamiyorsun ne kadar saçma bir hayat demi benim o saçları altin gibi minik bir kızım olmasa şimdi çoktan hayatıma son vermiştim

Ben de okulu bıraktım üniversiteyi. Sonrasında da atıldım zaten. Ama pişman değilim

@dreamfail, okulu zor bitirdim ben,çocukluğumdan beri dikkat eksikliği var.Hemen sıkılıyorum birşey okurken ve dikkatimi veremiyorum.benimde hiç arkadaşım yok,kimseyle anlasamiyorum.bipolar 1. Tipim.

Hiç bir zorluk getirmedi önce Allah'ın yardımıyla sonra ilaçların yardımıyla sorunsuz lise ve üniversiteyi bitirdim elhamdülillah. Hastalığım organik olmayan psikoz.

Ayriyeten engelli değilim raporum yok.

Bildim bileli anksiyete ve atipik otizmden muzdaribim. 20 yaşıma kadar otistik olduğumdan haberim olmadı. Zaten hiçbir özel eğitim ya da kaynaştırma raporu almadım. Derslerimde neredeyse hiç sıkıntı çekmedim. Zaten lisede uçak gövde motor bakım mezunuyum. Ama okul zamanımda insan ilişkilerinde çok sıkıntı çektim. Neredeyse hiç arkadaşım olmadı, insanlar hareketlerimle dalga geçtiler (Otizm yürümemi, konuşmamı, diksiyonumu ve vücut duruşumu etkiliyor. Aynı zamanda anksiyeteden kaynaklı panik atak var bende.). Sürekli beni kışkırttıları için kavga ederdim. Hocalarım bile "Artık mezun olsa da kurtulsak" havasına girerdi. Hatta mezun olduktan sonra alanımdan işe girince okuldaki hocalarıma mutluluğumu müjdelemeye gittiğimde 3 değerli hocam hariç hiçbiri benimle ilgilenmedi bile. "Yine mi bu geldi" havasındaydılar resmen. O günden sonra da o okulla da, hocalarla da ilişkimi tamamen kestim.

Neyse ki şuanda her ne kadar alanımın mesleğini yerine getiremesem de bir üniversiteye düz memur olarak atandım. Aynı okuldan mezun olan birçok kişinin hâlâ işsiz olduğunu ya da garsonluk, vasıfsız fabrika işçiliği gibi mesleklerde çalıştığını duydum. Bana yaşattıklarına rağmen birçoğundan daha iyi konumda olduğuma gördükçe kendimle gururlanıyorum (ego olarak algılanmasın.). Şuanda hiçbirine karşı bir kinim yok ama bence hepsinden alabileceğim en iyi intikamı bu şekilde aldığımı düşünüyorum.

Başlığı görünce içimi dökmek istedim. Rahatsızlık verdiysem ya da boş yaptıysam kusuruma bakmayın. Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz. Umarım yazdıklarımla benzer sorunları yaşayan bazılarını umut olmuşumdur. Sırf rahatsızlığınız için sizinle dalga geçen ya da sizi küçümseyen kimseye önemsemeyin. Onlar sadece kendi aşağılık komplekslerini sizin rahatsızlığınızla aşağılayarak bastırmaya çalışıyorlar.

21 yaşında eğitim fakültesinden (uzatmadan) lisans diploması aldım.

:D Ama mezun olana kadar ebem ağladı

@Descartes, bende şu an 31 yaşındayım ve halen lisans öğrencisiyim. Bu yaz okulu bitirecek gibi duruyor, inşallah biter de kurtulurum.

@berke26, yok estağfirullah içini dökerek iyi yapmışsın.

@dreamfail, doğrudur. Aynen yazdığın gibi diplomani al ve kurtul. Biraz dinlenirsin ; sonra çalışma hayatına atilirsin inşallah

Marmara üniversitesinde mekatronik mühendisliği ni birakmak zorunda kaldım
Çok acı verdi bana çok severek okuyordum olmadı

Benim rahatsızlığım ortopedik. Sol ayakta çocuk felci. İlk mektepten üniversite sonuna kadar tahsil hayatımın tamamında hiçbir zorlukla karşılaşmadım. İş hayatımda da (iş ararken ve çalışırken) kesinlikle bir an bile bir zorlukla karşılaşmadım. Yalnız ilk mektepte iken Mürüvvet hocam (muhtemelen vefat etmiştir, Allah rahmet etsin) yaramaz olduğum için beni hiçbir geziye götürmezdi. İst.Ünv.Siyasal Bilgiler Fk.si mezunuyum ama İ.Ü. Hukuk Fakültesinde okumuş olsaydım büyük zorluklar ile karşılaşırdım. Şimdi gerekli tedbirler alınmış mıdır bilemem ama benim zamanımda Hukuk Fakültesinde bizlerin yararlanabileceği asansör yok idi ve fakülte yüksek yüksek merdivenlerden oluşuyordu. Hülasa 80’li yıllarda, hem siyasalda hem de hukuk fakültelerinde tekerlekli iskemle kullanan bir arkadaşım eğitim görmesi mümkün değildi. 2009 yılında da durum aynı idi maalesef.

Allah tüm kardeşlerimize eğitimlerinde sabırlar versin, yardımcısı olsun.

Üst Alt