Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinizi başkasının engeliyle kıyasladınız mı hiç? [Yaşam]

bertuğ

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
karşınızdaki kişinin engelliyle kendi engelinizi kıyasladınız mı?
mesala onun engelini kıskandığınız oldu mu?( :wink: )
onun engellinin sizde olmasını ve o engelle nelere başarabileceğinizi düşündünüz mü?

Şükrettiğim zamanlar olmuştur.

BEN BENDEN İYİLERLE KIYASLARKEN BÖYLE OLABİLSEM DİYORUM BENDEN DAHA AGIR DURUMLARDA OLANLARI GÖRÜNCE ŞÜKÜRLER OLSUN DİYORUM YANİ KISACASI KIYASLAMAMAK NE MÜMKÜN..

Ben kendimi başka engellilerle hiç kıyaslamadım. Tanıdığım engellilerin hepsi bir şekilde hayatlarını kolaylaştırmanın bir yolunu bulmuş durumda. Yani engelleri ile yaşamayı başarmışlar. Bende herzaman halime şükrettim, benimde yapamadığım şeyler var (örneğin kaldırımlardan çıkamıyorum ama onunda kolayını buldum yolumu biraz uzatıyorum sokak başındaki ranpadan çıkıyorum. :)).

ben şahsen genelde şükür ederim başka insanların sakatlıklarını görünce. benim hiç bi şeyim yok diyorum hatta öyle zamanlar oluyor ki. yok da sayılır zaten. ağrı sızı da geçiyo çok şükür. bundan sonra koşmayız olur biter, çok da bi eksiklik değil ya...

ben çoğu zaman kıyaslarım.Bertuğ dan iyileri hele birde aile onu yeteri ilgi ve özeni göstermiyorsa onun özürünü oğlum Bertuğ da düşünür o özürle yapacağımız gelişmeden sonraki halini canlandırırım.
daha kötü durumda olanlarlada kıyaslarım ozaman acaba bu özür bizde olsaydı daha iyi durumda mı olurdu yoksa daha geride mi olurdu diye kıyaslama yaparım.
aileler genelde gereken ilgi ve özeni göstermiyorlar.sadece hafta verilen tek seansın yettiğini çarenin sadece o kadar olduğunu düşünen çok aileyle karşılaştım.evde bile yapılan tek seansın bile faydası azken onların hiç yapmaması o özrü geriye itip duruyor.
onlarla bir evde kalıp aileleri hep jimnastiğe, çocuğa ilgiye itmeyi çok isterdim.

BAZEN ÇOK KARAMSAR BAKIYORUM HAYATA, NORMAL İNSANLARI GÖRÜNCE KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDİYORUM, AMA KENDİMDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA OLANLARI GÖRÜNCE DE ENGELLİMİ BİLE UNUTUYORUM DİYEBİLİRİM. HERŞEYE RAĞMEN YAŞAM GÜZEL... ŞÜKRETMEK LAZIM

bence herkes düşünmüştür bende aynen iyi dürümdakileri görürdüğüm de keşke dediğim çok oldu ama kötüsünüde gördüğümde çok şükrettim özellikle daha konuşmasını öğren meden hastan mış olanlar beni çok etkilemişti halada aklıma geldikce konuşabilkdiğime bile şükrediyorumallah hepimize acil şifalar versin

Herzaman bu durumuma şükrederim daha da kötü olmadığım için. Benden daha kötü durumda olanlarla kendimi kıyaslarım bu halimi bile nimetten sayarım :)

bertuğ' Alıntı:
karşınızdaki kişinin engelliyle kendi engelinizi kıyasladınız mı?
mesala onun engelini kıskandığınız oldu mu?( :wink: )
onun engellinin sizde olmasını ve o engelle nelere başarabileceğinizi düşündünüz mü?

Protezimi yeni kullanmaya başladığımda ve yakın zamana kadar
güdüğümün daha uzun olmasını çok isterdim..
Kendimi proteze göre ayarlamaya başladığımdan beri böyle bir düşüncem kalmadı..
(İtiraf ediyorum, diz altı protez kullananları kıskanıyordum :wink: )

Onun dışında, engeli benimle aynı olsun olmasın..
Benden daha az engeli ya da daha fazla engeli olan
kişileri kendimle kıyaslamak hiç aklıma gelmediği gibi..

Kendimi bildikten sonra ve gençlik dönemlerimde
engelimi yeni öğrenen
ya da çevremde engelimi bilen kişilerin
"senden daha kötüleri var, haline şükret" konuşmaları
sevmediğim ve hoşlanmadığım yaklaşımlardı..

Zaman zaman engelimi başka engel gruplarıyla kıyaslamaktan ziyade,
hayata bakışlarını, kabul edişlerini gıpta ettiğim
kendimle kıyasladığım kişiler olmuyor değil..

cok şükür

binlerce kere hamdolsun ben herzaman şükrettim rabbim beterinden korusun zaten ben kendime engelli bile demiyorum yürüyememk sorundegil önemli olan kendimi bilmem...

Hayır kesinliklen kıyaslamadım ama ben kıyaslamıyorum da ailemde kıyaslamaz ama ihtiyarlarımız sen böylesi o böyle özürlüğünüz aynı diyorlar bu da beni çok üzüyor ne yapayım duymazlıktan geliyorum her zaman her vakit çok şükür halime diyorum yürüyemiyorum ama en azından normal insanlar gibi hayatımı devam ediyorum çok şükürler olsun rabbime..

kıyaslanmaz mı? tabiki kıyaslanır...
örneğin şunu çokça düşünmüşümdür;
evet bedensel engelli arkadaşlarıma kıyasla hareket serbestiyetim var...
ama keşke daha rahat iletişim kurabilseydim...
pc başında yazılı iletişim kurmaktan 80 kiloyu geçtim geçtim son zamanlarda.. :D

evet insan ister istemz kıyaslıyo.ve bir bakıyorsunkii insanlarda ne dertler var o zaman allaha şükürler ediyorsunn.her zaman beterin beteri vardır diyerek moral buluyorsun.senden zor durumda olanlarada dua ediyorsunn.ben böyleyim yanii sizler?arkadaşlar allah insanın omuzuna göre yük verirmiş.demekki kimilerimiz daha dayanıklı demii:)allah kaldıramayacığız taşıyamacığımız yük vermesin kimseye.umudumuzu ve inancımızıda hiiç yok etmesin:)

evet kıyasladım bazen benden iyi durumda olunca keşke... dedim ama beterin beteri var diyerek hep halime allaha şükür ettim

Üst Alt