Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinizle nasıl baş ediyorsunuz? Psikolojik engeller hiçbir şeye benzemiyor

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar

Kendimi en rahat hissettiğim yer burası sanırım

Hepimizin bir engeli var . Psikolojik engeller De korkunç
insanın sağlıklı dusunemidigi yerde hersey başlıyor.

OKB hastasıyım. Ve herseyimi kaybetmiş gibiyim.

Sizin engel çeşitleriniz ne nasıl başa çıktınız .

bir sorunla başa çıkmanın en iyi yolu onu kabullenmek ve onunla nasıl yaşayabileceğini keşfetmektir bu bir günde olmayacaktır tabi ki kısmi felç geçirdikten sonra çok çok zor günlerim oldu ilk başlarda her konuda yardıma muhtaçtım -1 yıl olmak üzere yüzde yüz olmasa da yüzde 90 bağımsız hale gelebildim tek elim le üstümü giyebilmek için defalarca alıştırma yaptım çok çok zor oldu ama bugün zorlanmadan bunu yapabiliyorum . fizik hastanesinde 6-7 yıldır fizik gören ancak hala hastalığını kabullenip gereken mücadeleyi göstermeyen hastalar görüyorum. kendilerine ne kadar büyük bir zarar verdiklerinin farkında değiller maalesef bir şeyi başaramadığım zaman kullandığım ve hayat felsefem yaptığım bir cümlem var; "bugün değil ama bir gün başaracağım o yüzden yılmadan mücadeleye ve hastalığınız ile yaşamayı öğrenmeye devam

engelle baş etmek değilde, engelle senkronize yaşamak diyelim. Olaya bu açıdan baktığımızda hayat bizim için daha kolay olacaktır :)

buna bir anlamda mecburuz ama bu mecburiyeti lehimize çevirip mutlu yaşamalıyı öğrenmeliyiz

ben takmıyorum şizofreni borderline veya şizofreniyim ama takmıyorum. kısa da sürse çok güzel günlerim oldu ve tekrar gelecekler inşallah ve bu defa inşallah uzun sürecektir. amin amin amin

ayrıca her işte bir hayır vardır

ben çin ve abd ye ,avustralyaya gitmeyi hayal ediyorum inşallah gerçekleşecektir amin amin amin

Malesef alışamıyorum ve yaşayamıyorum.Doğuştan sp engellisiyim.Önceleri okula gidip gelebilecek kadar yürüyordum.O zamanlar bile hayat normalden çok zor ve çok farklıydı benim için.Şimdi ise ev hapsinde yaşamak zorundayım ve ne ailem ne eşim dostumun umrunda değilim sanki.Ben yokmuşum gibi hayatlarına devam ederlerken ben sevmediğim nefret ettiğim hayatı yaşamak zorunda bırakılıyorum.Ne çalışabiliyorum ve ne de param var halbuki hayatı birazz kaliteli yaşamak için paraya o kadar ihtiyacımız var ki...Yalnız olmak değil de yalnız hissetmenin tarifi yok.

sen şizoafektif degilmisin ahmet

öyle yazıyorda o doktor bence beni çok iyi bilmiyor 5 dklık bir muayeneyle gönderiyor çok yoğun olduğundan devlette. ben profesör bir dr var ona gitmeyi planlıyorum

Beni de etrqfimdakiler yalnız bırakıyor sanki çok garip çok.

ben şimdiye kadar hep yalnızdım sanırım yani ailem yanımda ama aile...
mesela yüksek ihtimalle hiçbir zaman eşim olmayacak ..

yani yalnızlık zor değil ..
en azından şimdiye kadar öyle oldu alıştım. akademik çalışıyorsan zaten yalnız olman nerdeyse gereklilik olacaktır bitek korkularım oluyor bazen yalnız yatamıyorum orası ne olacak nüksederse onu bilmiyorum

Bipolar bozukluk hastasıyım.benim bir ay sonra sınavım var.bu günlerde iyi değilim.bugün kitaba elimi süremedim.baş demiyorum.

Durmadan ağladığın oluyor mu hic

ağladığımı birkaç kez hatırlıyorum ama yalnızlık değildi sebebi..

Bipolar bozukluk hastasıyım.benim bir ay sonra sınavım var.bu günlerde iyi değilim.bugün kitaba elimi süremedim.baş demiyorum.

kbenly boşversenize :) :) benim çok mutlu bi yapım var valla bi tanışalım demek isterdim ama belki yanlış anlaşılır diye hiç söylemedim :)

neyiniz var anlatsanıza biraz

ahmet22

Beni üzen şu.denemelerde 70 ve üzeri yapıyoum.yeter mi diye korkularım var. :(

BAZI BİLGİLER

insanlar zaman zaman çok mutsuz ve ümitsiz olduklarını hissedebilirler. kapılar yüzüne kapanmıştır sanki , mevsim ya her zaman sonbahar hüznünde yada kış kadar sert olur . oysaki doğanın tabiatında olduğu gibi ondada ilkbahar gelecekti... yalnızca bir miktar hüzün..

bazende insan yalnız olduğunu ve hiçkimsenin yaşamadığı sıkıntıları kendisinin yaşadığını ve çok problemli olduğunu düşünür ,insanlar kendilerine özeldir , dolayısyla başka bir insanın yaşadığı sıkıntıyı anlayabilmek için onun yaşadığı sıkıntıyı yaşamaktan ziyade onun bütün özelliklerine sahip olmak gereklidir.

hayaller ...gerçekler ... aynalar ...

Beni üzen şu.denemelerde 70 ve üzeri yapıyoum.yeter mi diye korkularım var. :(

valla ben hiç mi hç çalışmadım hocam ama yinede inşallah atanırız..amin amin amin :)

ahmet22

İnşallah ne diyeyim.70 yeter mi acaba.alem bana atandın mı deyip duruyor.

gizemhayrettin

ortaokulda başladı hastalığım.ünv. geç başladım bu yüzden.ekpss ye gireceğim.resim öğretmeniyim

@kbenly

Allahım iyi yerlere getirsin seni nasipse

Meğer ne büyük nimetler varmıs hayatta

Evet arkadaşlar

Varmı engelle bir şekilde başa çıkabilen Allahın izniyle

yalnız olmanın değil:yalnız hissetmenin mutsuzluğu gbi

kbenly
Ümitsiz yaşanmaz. :)
Hayat her haliyle güzel bırakın engelinizi dert etmeyi şu üç günlük dünyada hayatın tadını çıkarmaya bakın :) dünya boş eylen coş

Üst Alt