Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinizle sorununuz nedir?

Çakı Dayı

Yasaklı Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli olarak engelinizden kaynaklı sorunlarınızı tek cümlede topalasaydınız
nasıl ne yazardınız?

(psikolojik - tarafları konu dışıdır.)
örnek;
1-özürlü kartımı alamadım.Sebeb şu.
(doğru yanıt)

2-sürekli ağlıyorum
(yanlış yanıt)

engellinizle sorununuz öneriniz hk.

Adım adım mücademizde ki
ilk adımımızı sizinle paylaşmak istedik.

Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre toplam nüfusunun %14.2 ni engelli nüusu oluşturmaktadır. Kayıt dışı rakamlar ve engelli yakınları eklendiğin bu oran ciddi bir rakama ulaşmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik eğitim ve istihdam fırsatlarının artmışolması sevindirici olmakla beraber bu imkanlardan yararlandırılmak istenen kesime fırsat eşitliği tartışma konusudur.Burda aslolan engelli sorunlarına yönelik olmakla beraber diğer amaç verilecek eğitim ile engelli olanlara hakları konusundada bilinçlendirmektir.Engelli haklarını bilmeyen olduğu gibi ,o haklarını nasıl temin edileceğide yapılan araştırmamızda ciddi bir sorun olarak tespit edilmiştir.
Siyasi ve ekonomik olarak bağımsızlık projenin asıl prensibidir.Etnik ,kültürel,siyasi ,din,dil ırk ayrımı gözetilmeyeceği gibi ve hiçbir resmi /gayriresmi kurumların propagandası haline de getirilmemesi amaçlanmıştır.
Bağımsız olması ancak ciddi finansman desteği ile mümkündür. Şimdilik 25 kişinin gönüllü çalışmaları ile bu prejenin adımı atılmıştır.Sonraki aşama proje destekli finansman temin etmektir.(Avrupa birğli .vb.gibi)5 üniv. Profsörü(siyasal/güzelsanatlar /ilahiyat)3 banka müdürü,bir işhukuk hakimi,1gazeteci,2 avukat,4 işletme sahibi,4 öğretmen birde engelli banka dan ayrılmış bir arkadaşımız.4 kişide doktor (25 kişiden 4 ybnc.uyruklu) Projeyi oluştururken ciddi yarar sağlaması Ve her engelliye hitap edebilmesi için sizlerin yol gösterici önerilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır.
Örneğin fırsat eşitliğinden bahsediyoruz ama bir omirilik felçliye eğitim verilmek istense evden çıkışından eğitim merkezine gelesiye ,fizyolojik ihtiyaçlarının giderilmesine kadar yaşanacak sürecle bir işitme engelli ile aynı tutulması haksızlık olacaktır.Hatta eveden çıkamayanlar olacaktır.Kısaca engelinizle yapabileceklerinizi nasıl yapılabileceğinizi hangi imkanların sunulmasını istediğinizi belirtmenizi ricaederiz.
Örneğin;etrafımızda yeni anne adaylarına yönelik bilgilendirme amaçlı yerler olmasına rağmen yeni engelli olan birinin bırakın bilgilendirilmesi muhatap bulması mümkün değildir.
Bir başka düşündüğümüz konuda aynı engellilerin 10 kişilik gruplarla rehabilite edilmesine yöneliktir.Sonradan engelli olan birine en etkili kelimelerle teselli edilsede etkili olmayacaktır.Fakat bunu kendi sorunu nu yaşayan kişilerle fikir alışverişinde bulunması yada engelli kişilerin yakınlarının 10 kişilik gruplarla terapi alması sorunun paylaşılarak azalacağı yönünde olacağından l projemizde yer almasını istediğimiz konulardan biridir.
Sorularınızı önerilerinizi lütfen bu konunun altına yazın.Polimikler olacaksa bile temsilen bir arkadaş eleştiri başlığı açsın o başlığın altında düşüncelerini dile getirsin.Ve bu konu altına da sadece bknz.eleştiri konusu desin.Bizler gönüllü kimliğimizle beraber hepimiz bir arkadaşımız hariç mesleklerimizi icra ediyoruz.Dolayısı ile çok yoğunuz.
İlerleyen zaman diliminde projemizde resmi kimlik kazandığında sizlerle ayrıntılı olarak paylaşım yapılacaktır.Bu kadarının paylaşılmasının nedeni ise ; zaman zaman burada açılan engelinizle sorununuz tarzında başlıklarda acılan konulara kimsenin iştirakçi olmamasıdır.
Ayrıca engelli özürlü sakat kelimelerinin ayrımınında bizim için ciddi bir zorluk teşkil ettiğini ifade eder bu konuda da bizleri doğru yönlendirmenizi rica ederiz.
anlıyışınız için teşekkürederiz.
Hepinizin engelinizle ,engelsiz yarınlara (aileniz,aşkınız vs) dolu dizgin yol almanız dileği ile
Saygılarımızla,

guzel bir dusunce ile anlatilmis baslanmis bir proje umarim arkasi gelir
biz isitme engelliler hayatta zorluk cekiyoruz egitim icin kalifiye elemanlar ehhh diyelim
zatende sunun surasinda kac senedir adam gibi deger veriliyorki engelli helede isitme engellinin egitimine bunlar icin bisi soyleyememde
biz cok agir isitenler icin hastanelerde gorevliler egitilmeli oyle numaradan engelli dostlugu olmaz boyle bir calismada olabilirmi
--------------------------------------------------------
egitim olanaklarimiz cok kisitliydi
isitme engelli oldugumdan

''Kadın hakları ''konusunda açılan başlığın geldiği nokta konusuna açıklık getirmek hemde bu çalışmanın ciddiyetini vurgulamak amaçlı TEKZİP niteliğini taşır açıklamadır.

25 kişilik grup ta sizin daha önce üyeniz olan ve nahoş sebeblerden dolayı siteden ayrılmak kararını vermiş olan İremsu da vardır.Bu site gibi feedback alabileceğimiz tüm sitelere üye olduk.Amaç sorunu ilk ağızdan ve bireysel duymak adına
ekipte yurt dışında olanımızda var yurt dışında ki engelli üyelere yönelik sitelerede üyeyiz.Yabancı uyruklu kişiler olduğu gibi yabancılarla evli arkadaşlarımızda var.
Yani toplamda 12 çift ve tek kişi...Sorun tespiti bu şekilde olmaz yada yeterli gelmezse
farklı yaklaşımlarda olacaktır.Yoksa direk site yöneticileri aranır onlardan soruların cevapları alınırdı.Ama işe tabandan başlamak istedik.
İlk üyeliğim esnasında İremsu vardı ve yazdıklarına kendi nikini belirtti.
Şimdi sanal bir ortamda iki aylık üye olmuş birirni böyle belirtmemiş olsaydı yada art niyet taşısaydı ismini yazarmıydı?Bunun takdirini herkes içinden versin.

Ayrıca nickler ve şifreler beşerli olarak dağılmış durumda...ama yasak kural dışı bir açıklama varsa yada şahsınıza hakaret edildiğini düşündüğünüz bir konu yönetici ile irtibat kurar yada açılan konulara iştirak etmezsiniz.

Şimdi büyücü hnm.lütfen saygısızlık yapmayalım.İremsu sizden korktuğu için değil
sizlerin tepkisi için değil siteye saygısızlık yaptığını düşündüğünden siteden ayrıldı.Direk bülent beyin yapmış olduğu açıklamaya istinaden,
Sizin üstünüze alınacağınız hiçbir sıkıntısı yoktur.
O yazdıklarına iremsu olarak not düşer zaten.Ayrıca ona nick öneren ben olsaydım panter emel de! derdim.:)Bayan olmanın ,sıkıntılı mücadelesini vermiş ve alnın akıyla çıkmış bir kişi olarak onu erkek nick arkasına sığınmayacak kadar dobra ve onurlu biliriz.
Bazen şabanlığıda mevcuttur.
Ayrıca kendisi bana altı kişi için(murat bey,vilanjık,baben,ilker,lutfiye,shukufe)için notlar verdi onlarıda ilettim.Size bir notu yok.Ne olumlu nede olumsuz
sizi ya hatırlamıyor yada unutmuş yada umursamıyor

Saygılarımızla

Üst Alt