Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engell olarak açık öğretim fakültesi okumak mantıksız mı?

Kevser er

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
7
Engelli olarak aöf okumak sizce mantıksızmı örgün okuyanlar aöflere neden bu kadar tepkili

Eğer bir yerde çalışıyor ve örgün okumaya zamanınız ve paranız yoksa neden mantıksız olsun ki? Siz bakmayan o tepki gösterenlere, psikoloji bölümünün aöf e geçmesi nedeniyle yine ağızlarında salyalar akıtarak açıköğretime laf söylüyorlar yine . Bunu söyleyenler merdiven altı Abuzer Üniversitesi, Osman Hukuk Fakültesi vb kıvamındaki özel okullara bir şey söyleyemezler yemez çünkü. Dünyada özellilkle de bizim gibi ülkelerde okul,diploma bir konuda uzman olmak için asla tek kıstas değildir, İddia ediyorum aöf mezunu pekçok sosyolog ve olursa psikolog o merdiven altı okullardan mezun olanlardan çok daha donanımlıdır/olacaktır.
Ha senin ülkenin üniversiteleri dünyanın saygın üniversiteleri arasındadır, eğitimin ab sıralamasında en tepededir.O zaman tartışılır aöf

ben ıkı yıl devlet unıversıtesı okudum ıkı yılda aöfde tamamladım aradı fark devlet unıversıtesını calısarak aöfu calısmayarak bıtırdım. zaten işe gireceksen aöfmu tercıh ederler yoksa herhangı bı normal unıversıtesımı normal unıversıtesınden mezun olanı daha cok ısterler mulakatta cunku aöfuun zor yanı yok ben calısmayarak onur belgesı bıle aldım aöf okudugumdan bırsey ogrenmedım . he normal unıversıteler arasındada fark vardır bı odtuyle bır adnan menderes unıversıtesı bır degıl ama engellı sınavında mulakat olmadıgına gore aöfden mezun olman bırsey degıstırmez ama normal yollarda cok fark edıyor. aöfu kazanmanla normal unıversıte kazanmanda bıle ucurum puan farkı var bunlarda göstergedır aöf basittir.

Örgün öğretimde arkadaşlarınla bir dersi tartışabilir, proje yapabilir, o dersi uygulamalı olarak daha iyi öğrenebilirsin. İnsanlarla diyalog kurduğun için sosyal çevren genişler. Her öğrenci, sana bilmediğin yeni bir şey öğretir. 1 AÖF 2 de örgün olmak üzere 3 adet üniv okudum. AÖF ile örgün arasında bana göre çok fark var

Örgün öğretimde 4 yıl okudum ve 2018'de mezun oldum. Şu an yüksek lisans yapıyorum. Aöf okuyup okumama konusunda çok kararsızım..

Anadoluda eskiden daha kolay bir sistem vardı 4 yanlış bir doğruyu götürür sisteemi geldiginden beri o kolaylik kalmadi ayrica anadolu üniversitesinde çıkmış soru cikiyor hala Atatürk üniversitesinde çıkmış soru bile az cikiyor birde aof te calismadan gecme olayı bolumden bolume degilsiyor en azından Atatürk üniversitesi için söyleyim tabi is yeri olarak ozeller tabi aofu tercih etmiyor ama devlet dusunuluyorsa bir sıkıntı yok aöfte

Ben Turkiye'de cok buyuk universitelerden birini yillar yillar once bitirdim. Sonra ABD'de tekrar universiteye girdim ve egitim alaninda 3 ayri yuksek lisans diplomasi aldim. 68 yasindayim, isitme engelliyim ve yurt disinda yasadigim ulkeden emekli oldum. Simdi ikinci universite olarak AOF/Emlak Yonetiimi bolumune kayit yaptiracagim. Is alani cok ve zevkli. Sagladigi maddi imkanlar da guzel. Bir sekilde bu meslege basladigimda, emekli maasima ek para gelecek, cok iyi.
OZETLE SOYLEMEK ISTEDIGIM SU: 2 yillik veya 4 yillik olsun, eger devlet size boyle bir imkan vermisse, hic kacirmayin. Kolunuzda bir altin bilezik daha olsun. Hic bilemezsiniz, o bilezik yarin nerede sizi kurtaracak ya da hayatiniza anlam ve zevk katacak.
Bence deneyin, goreceksiniz. Kolay gelsin!

Mantıksız mı bilemem ama okumak her yaşta keyifli bence. Kendim okuyormuyum hayır!
Ben 68 yasindaym, engelliyim ve hala okuyorum; AOF Ikinci Universite- Emlak YOnetimi on lisans programi. Cok sevincli ve heyecanliyim ve kendimle guruir duyuyorum

Üst Alt