Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellenen özürlülerin örgütlenme sorunu [Tartışma]

Konular
59
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yıllardır biçoğumuz türkiye sakatlar derneğine üyeyiz yada ilişkideyiz görüyoruzki tr sakatlar derneği ve diğer engelli dernekleri bizi temsil etmekte ve bizimle beraber demokratik haklarımızı savunmakta yetersiz kalıyorlar en ufağından kaldırımların engelliye göre yapılması konusunda bile birşey yapamıyorlar neden?

bu dernekler vakıflar bizim açık acil sorunlarımıza çözüm bulabilirler mi ? yıllardır bulabildiler mi? yada gerçekten bulmak istiyorlar mı ?

engellilerin acil talepleri ve sorunlarının çözümü için engellilerle beraber haklarını arayacağı mücadele edeceği engelliler derneği gereklimi buğün? gerekliyse ne yapmalıyız ? gereksizse neden gereksiz görüyorsunuz?

tabi bu dernek mevcut dernekler gibi deil sanatcılardan iş adamlarından dilenerek yardım isteyen dilenci dernekler deil bizim sorunlarımıza anayasal kalıcı haklar kazandıracak genelgeler uygulatabilek hukuki donanımlı üye kadrolarıyla enlellere ve engelleyenlere karşı koyabilecek güçlü bir engelliler derneği

kusura kalmayın ekran kılevyesiyle yazabiliyorum imla kullanamıyorum

haklisin abi valla herkezin dedi oluyo admalar kurt acilimi ypaio pkk lilar orgurce biz pkk liyiz diyo devlet bole sacma sorunlarla ugrasacana oncelikle engellilere bir donsun baksin ab komisyonu engelliler konusunda bazi dayatmalar getirdi ama bizim devletimiz direniyo ne icin engellileri haklarini vermemekte kararli yasal olarak 2004 de bir yasa cikti yasami diyim fiyaskomu diyim ne dicemi bende bilmiyorum bana o yasanin hic bir faydasi olmadi engelli istisdam edilecke dediler hala bise yok bizleirn hakkini ne tv savunuyor nede gazeteler ancka bole internet sayfalarinda 1 2 kisi cikip site ypaior oradan birbirimizle irtibat kuruyoz allah razi olsun su siteyi yapanlardan oncelikle engelli diyince maddi durumu iyi olmayan pek guc sahibi olmayan kisiler ama kos koca sabanci kizi engelli zengin nie bir engelli tv acmiyolar bence biz kendi sorunlarimizi dile getiremiyoruz avrupada olsa admalar 10 gunde yasa cikariyo 20 gunde yasayi uyguluyo bizimkiler 10 yilda yasa cikariyo 15 yild ayasa uyguluyo 15 yil geriyiz nedense dicek cok sey var aslinda aklima gelenleri yazdim

Bence dernekler engelliye çay servisi yapan zaman geçirme mekanlarından başka bir şey değil.
Bu derneklerin üye sayısına baksan baya kabarık.Ama toplu bir şekilde sesimizi duyuruyormuyuz.Haklarımızı haketmişmiyiz........Hepsine hayır.
Son günlerde bir çok kurum engelli sınavı düzenliyor.
Bu sınavların standartı varmı?
Neden kpss sınavındaki sonuça göre başvuru yapamıyoruz?
Sınava giriyorsun bir sürü eli kolu sağlam adam.O zaman engellinin tanımı tekrar yapılsın bir şekilde % 40 geçen herkes engelli oluyor. Arkadaşlarımız yıllarca her türlü zorluğu aşıp diploma oluyor.Ama ona iş yok. Çünkü sağlam engelli olacak. Bizim durumuzdakiler ancak belli günlerde hatırlanıyor
Birbirimizden haberimiz olsa örgütleneceğiz ama herkes bir köşeye çekilmiş, sindirilmiş, çaresiz....
Dernekler ise 'orda bir dernek var gitmesek de görmesek de bizim derneğimiz' şarkısını öğretiyor bize.
Kim hakkımızı arayacak ?

Bir çoğu tabela derneği..
Bir kaç kişinin eğemenliğinde, bağzı kişilerin nemalandığı bir çok dernek var aramızda
öyleki, derneğe gelen engelliyi sömürmeye çalıştıklarına şahit olmuşumdur..
bunları söylerken tüm dernekleri zan altında koymak iztemiyorum, yanlış anlaşılmasın .Böyle dernekler var diyorum..

Önemli bir konuya değindiniz..Paylaşım için teşekkürler.

Çok haklısınız her zaman belirtiyorum Türkiyede bu konuda çalışan dernek yok yok deyip bizde burada sadece yazar dururuz.
Varmıyız ses getirmeye varmıyız sokakalara çıkmaya
Bence yokuz
Arkadaşlar hak böyle bilgisayar başında aranmıyor.
Düşünün istanbulda tüm engellilerin bir yürüyüş yaptığını, ne biçim ses getirir. Tabi tüm engelli dernekleri doluşup sahiplenirler pankratlarını alıp en önde yürürler ama böyle bir yürüyüş düzenle dersen ortada yoklar.
Biz burada yavaş yavaş böyle bir gösteri için çalışalım derim, bakalım katılım ne kadar olur.
Bu arada bir girişim grubuda oluşturulabilir bunları dünülelim ve tartışalım derim.
Bu arada burası engelli konuların anlatıldığı site olarak kalmalı derim....

Neden ulaşım ya da diğer ihtiyaçlar engellilere göre düzenlenmiyor? Bu ve buna benzer soruların birçok cevabı olabilir;engelli olarak bizler derneklerde yeterince yönetim kurullarında çalışmıyoruz.Yönetim kurulunda genellikle bedensel engeli olmayan kişiler mevcuttur.(genelinde).Ve engelli derneklerine üye olan bireyler genellikle yapılan yardımları alıp gitmekle yetiniyor..Sorunlarını tam ifade etmiyor..Ya da aileleri onların yerine gelip kendilerine uyan yardımları alıp gitmekle yetiniyor...Ki birçok aile alacağı paraya bakıyor:(Yönetim kuruluna gelen yardımların bir çoğu da yanlış yerlerde kullanılıyor.Ülkemizde her şey kağıt üstünde mükemmeldir...Birçok engelli derneklerinde çalıştırılan kişiler o derneğin yönetim kurulunda yer alan kişilerin yakın akrabaları ya da arkadaşlarıdır.Ve genellikle uyandırmama politikası yürütülür.Kişi hakkını ne kadar iyi bilirse sürü olmaktan kurtulmuştur çünkü ve sürü olmaktan kurtulanlar haklarını arayacaktır buda bir çok kişinin işine gelmez. Bu ve buna benzer nedenlerden dolayı isteklerimizin net olmaması bunun üst mercilere taşınmaması ailelerin yeterince bilgili olmaması vb vb nedenlerden dolayı yok sayma politikası meydana geliyor ki bu engelli olmayan engelli olan engelli yakınlarınında yaptığı bir yok saymadır istekler yerini bulmuyor. bizlerde yaşamın içindeyiz diyemediğimiz için düzenlemeler hep konuşmada kalıyor.Her şey bilinçlendirmeye dayanıyor…
Acil ihtiyaçlar için demişsiniz de sel felaketi aklıma geldi.Ülke olarak hiçbir konuda gerçek anlamda bilinçli ve hazır değiliz.Sanırım bazı belediyeler ulaşımı ihtiyacı olan kişiler tarafından arandığında istediği yere götürüyor ve evine geri getiriyor..Yaşlılarda dahil ama bunu kullananlar var mı araştırmak gerek.

Engelliler Konfederasyonu yönetim kurulunda yer alan yöneticilerin yurt dışı ve yurt içi gezilerinde(toplantılarında) yapılan harcamaların nerden karşılandığını da iyi bilmek gerek

Bu şekilde vakıfların yada özel insanların bir araya gelerek kurmuş oldukları engelliler vakıfları yada benzer mekanlardaki arkadaşlar sanırım ya kendilerini düşünüyolar yada kendilerini..Benim etraftan gördüğüm bana karamsar bakıosun diyenlere inat gerçektir kimse kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmüyo düşündürtmüyolar..Hep aynı karmaşa kısır döngü içerisinde yaşamaya gayret ediyoruz toplum olarak..Birilerine yada engellilere artık hedefiniz neresiyse yardım için radikal olmanız gerekir bencil değil..Vekilinden normal vatandaşına ne empati kurabiliyoruz nede bencilliği bi tarafa bırakabiliyoruz böyle oluncada kimse kimseye faydalı hiç bir şey yapamıyo...

YAZIK...

bahsettiğim gibi bir örgütlenme için bahsettiğim gibi bir dernek için kendi sorunlarımızı çözebilmek için mücadele etmek isteyen arkadaşlar vargibi forumda

toplanıp piknik yapıyoruz bu pikniklerin birinin yerine kendi sorunlarımızı listeleyip taleplerimiz için bir eylem yapabiliriz tabi bunda 2000 üyesi olan bu forumun yöneticilerininde emekleri olması gerekiyor

Hak verilmez alınır demek istiyorsunuz.Haklısınız

Selamlar. mahmut ve onun gibi düşünen arkadaşlarım; Öyle birleşelim demeyle Bizim milletimiz birleşmez illaki birleşmeniz için Düşman ordularının ülkeye girmesimi gerekiyor. Artık silkinin kendinize gelin. Ben size olay çıkartın, devlet güçleriyle boğuşun demiyorum. Herkez önce kendi çıkarını bırakıp, Toplum Çıkarına göre hareket etse bütün sorunlar çözülecek. Sen tek dilekçe versen mi işler çözülür, yoksa binlerce imzalı bir dilekçe verilse mi ? Eğer siz böyle devam ederseniz, sizin hiçbir işiniz düzelmez. Önce Aynı düşüncede olanlar kendi aralarında Grup kursun, sonra örgütlenme (Dernek) işi olabilir. Ben bu siteye takılalı 1 sene olmadı ama sizin bu kısırdöngünüzden ben bile sıkılmaya başladım.... iyi günler.

Engelli olanların çaresi...

Engelli insan hiç bu kadar çok olmamıştı. Nüfus hızla artarken, terkedilmeyen gelenekler, tekerlekli teneke manyaklığı, terörün ta kendisi ve yetersiz beslenmelerle engelli sayısı da süratle artıyor.
Mevcut engellilere çözüm ararken, çığ gibi gelen yeni engelliler var olan bütün planları bozuyor, dernekler, kuruluşlar yetersiz kalıyor.
Evet arkadaşlar herkesin sorunu kendisi için önemli elbette. Ama şunu da unutmayın.
Sapasağlam insanlarını hızla öğüten bir makine ye dönüşmüş toplum yapımız ve anlayışlarımız değişmedikçe, bireysel sorunların sosyal adalet ölçülerinde çözüme kavuşması imkansızdır.
Toplumu hızla engelli üreten bir makine olmaktan çıkarmanın tek çaresi beğensekte, beğenmesekte siyasettir.
O nedenle engellilerin sorunlarına ilgi duyanların ve bizatihi engellilerin kendilerinin siyaset yoluyla seslerini yükseltmesi gerekiyor.
İnsanlık bu gibi haller için henüz başka yollar ve çareler bulamadı.

hepimiz bir olasak

engelliyızdiye dışlanıyoruz çogumuz 20,30yasında ne iş verıyolar nede evlenme sansımız var.arkadaşlar galıba çogumuz ömrunu yannızlıkla geçirecek.evlene bılmek sadece hayal.3aylıklar.zam yok neyımıze yetıyokı,evlevsek ne ile gecinırız.ikiside engellı maası alsa belkı gıt kanaat geçinır.ben derım kı seçim olmadan ankaraya yurusek.turkıyenın her yerınden akın akın gelsek. yıllarca boyle bı sans daha yakalayamayız.ne dersınız bır olup ankaraya çıkartma yapalımmı.saygılar

Bencil,kendi çıka rını düşünen,bizlere basamak gözüyle bakan engelli yöneticiler oldukça daha çok bekleriz kahramanları

ben yazınızı okudum ama şimdi size soruyorum bi sürü engelli derneği var bi tane daha olması neyi değiştirecek bakın engelli derneklerine gidin herkes ne koparırısak kar peşide koşuyor örgütlü çalışmaddan kazanılmış haklarımızın savunulmasından bi haber herkes aynı şeyin peşinde hal böyle olunca dernekte kendine kayak yaratmak zorunda dilencilikten değil yani size bi örnek vereceğim Metin Sabancı Spastik çocukar merkezinin önüne tank gibi otobüsleri yollayan belediye hiç mi suçlu değil o çocuklar otobüse binerken dağa tırmanan dağçılar gibi otobüse binmeye çalışıyor derrnek ne yapsın vakıf ne yapsın herkes bi şey koparmanın peşinde dernek bunlarlamı uğraşsın otobüs kaldırım vs le uğraşsın:mad:

Arkadaşlar herkes kendi çebine ben o kadar dernek içindeyim üyelerde olda herkes kendi menfati peşinde

Üst Alt