Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli 2 kardeşe sahip birinin askerlik durumu nedir?

23asiL

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.ben ve kardeşim ileri derecede kas hastasıyız ve yürüme 8 senedir tamamen bitti ve hayatımızı sağlıklı diğer kardeşimin yardımlarıyla devam ettiriyoruz.kardeşim şuana kadar askerliğini tecil ettirdi.artık tecil hakkıda yok.bizden dolayı onun askerlikden muaf hakkı varmı acaba?engelli iki kardeşe sahip sağlıklı kardeşin askerlik yapma durumu nasıl oluyor bilgisi olan veya buna benzer bi olay yaşayan varmı. kardeşim askere giderse bizim günlük yaşantımız tamamiyle bitecek durumda.anne ve baba yaşlı insanlar ve babamda kalp ve şeker hastası.bize bu konuda hangi yolu izlememizi önerirsiniz?konu hakkında bilgisi olanın önerileri bekliyorum.sağlıcakla kalın...

Maalesef bu konuda bir düzenleme yok. Cumhurbaşkanı'na vs. yazarak bir yol aranabilir mi, bilemiyorum. Ama doğrusu ya ben mümkün görmüyorum. Bizde askerlik mevzuatı çok katıdır (bir tek torpili olanlar işini yürütebilir!)

Bizde gerekli makamlara durumumuzu hastalığımızın raporlarını göstererek yazılar yazmayı düşünüyoruz.İnşallah olumlu bi cevap alırız.sizinde aklınızda bu konu hakkında bi taslak varsa yani ikna etme açısından nasıl bi yol izleyebiliriz yada nasıl bi dilekçe yazabiliriz bu konu hakkında bana yardımcı olursanız cidden büyük bir sıkıntının giderilmesi için yardım etmiş olacaksınız.

Bilemiyorum ki. Atıf yapılacak bir mevzuat yok. İş sadece insani değerlendirme. Belki, muafiyet tanınmayacaksa da, evinize yakın bir yerde askerlik yapmasını sağlayabilirler. Ne bileyim, hafta sonları çıkıp evinize gelebilseler en azından, bir nefestir...

Haklısınız bülent bey en azında insiyatif kullanıp bulunduğumuz ilde bile askerlik yaptırsalar bizim için büyük bir nimet olacak.bimere ve milli savunma bakanlığna yazmayı düşünüyoruz.gelişmeleri sitede paylaşırım en azından bundan sonraki kişilere belki emsal olur. buarada ilginiz için sizede çok tşk ederim bülent bey-

Üst Alt