Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ablamın adına ÖTV’siz araç alınırsa engelli aylığı kesilir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar engelli ablamın adına araç almak istiyorum fakat engelli maaşını keserler diye almıyorum araç aldıktan sonra maaşını keserlerse aracın ÖTV’sini ödeyip satarsak tekrardan maaşını bağlarlar mı yoksa aracın parası olduğu için bağlamazlar mı ya anlamıyorum engellinin parası olmazsa nasıl araba alsın anlayamıyorum araba verip engelli aylığını kesmekte nedir ya maaşı olmazsa nasıl geçinecekler engelli vatandaşlar bir aracı çok görüyorlar

Diğer sorumda düşük model bir araç aldık ötv siz 5 yıl sonra bu araç iyi bir para edecek bu araç kişi başına nasıl hesaplanacak normal araç fiyatında mı yoksa indirimli halinimi hesaplayacaklar çünkü 5 yıl sonra ÖTV’si bitiyor o zaman araç yüksek bir rakam ederse yine maaşları keserler diye düşünüyorum her yoldan korkuyoruz araç almaya bir yandan hastamız var araç aslında ev gibi hesaba dahil edilmemesi gerekirdi

bayiler liste fiyatından 200 bin fazla istiyor ne yapacağız lütfen biran önce bunun düzeltilmesi gerekiyor

Merhabalar merak ettiğim bir kaç sorum var sormak istiyorum

örneğin engelli ablamın adına ötv siz bir araç aldık en düşük otomobil fiyatı 800 bin TL araçlar her geçen gün zamlanıyor fiyatlar yerinde durmuyor malum şuan 6 kişiyiz ölümün kimseye sözü yok kişi sayısı düşebilir bunu sormamın amacım maaş kesintiye uğramasın diye kısaca sormak istediğim soru araç fiyatı artınca kişi başına geliride ona göre hesaplarlarsa maaş kesilir mi yani araç şuan otomobil 800 bin TL seneye 1.5 milyon TL olursa kişi başına eklenirse maaş kesintiye uğrar diye düşünüyorum bunun hesaplanması nasıl yapılıyor merak ettim bide 5 sene dolarsa araç değeri 2 milyonda olur maaşın kesilmesine sebep olur mu bu konu çok ciddi ilgilendiriyor beni çünkü ablamın maaşı kesilirse zor durumda kalırız konu hesapla ilgili kesinti olmasın diye

ta Buraya ilk kayıt olduğunuz 2016-2017 yıllarından beri bu aynı şeyleri sorup durmuşunuz kaç konu başlığı altında,hepsinde size cevap ta verilmiş tatminkar bir şekilde mevzuatı,kanunları ,neyin ne nasıl olduğu etraflıca yazılıp çizilmiş.

Yıl oldu 2023 hala o zamandan beri "Araba aldım,alacam ,alayim mi? ,.." Böyle gelmiş böyle gidiyor yıllardır…
Buradakiler size kanunları ,yönetmelikleri açıklamaktan , başka ne yapabilir? Buradakilerin elinde yetki mi var sizce de, değiştirsin düzeni size göre?

heartbroken evet doğru haklısın belki kendince bende işi garantiye almadan ailemi mağdur etmek istemiyorum bir kaç kez vakfa gittim 2022 maaşı kesilir mi kesilmez mi diye hesap yapmaları için bana dediler heyet karar veriyor bende eli boş döndüm eve bir hesap yapmak çokmu zor kesilir yada kesilmez demek umurlarında değil ki sonra bilgi edinme için internet üzeri dilekçe yazdım bulunduğum yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bana yazılı cevapta bunu yazdı araç aldınız taktirde hane başı gelir kriterini aşmazsanız dahi taktir mütevelli heyetin taktirine kalmış ister keseriz istemezsek kesmeyiz gibisine gelir kriteri boşanamı yapılmış doğrusu şuana kadar alamadıysam hep şüpheden çünkü vakıf bile net bir cevap söylemiyor çünkü onların değil engelli vatandaşın maaşı kesiliyor engelli vatandaş bilse engelli aylığı veya bakım aylığı kesilecek araç almaz yeşil kart bile iptal olur diye düşünüyorum çünkü kimse net bir cevap vermiyor burda kanun var vakıf diyor ben istersem keserim istemezsem kesmem bunu demek istiyor iş böyle olunca engelli vatandaşlar mağdur oluyor bu işe bir düzen şart zaten verdikleri bir geçim kaynağı var onuda kesmeye çalışıyorlar düzgün bir şekilde deseler şu limite kadar alabilirsin kesilmez bende tamam derim bunu söylemek bu kadar zor değil insanlara ilgilenmiyorlar bile devletin engelli vatandaşlara tanıdığı haktan bile faylanmamaları için yardımcı olmuyorlar bin kere şikayetçiyim işleri zorlaştıranlara söylüyorum kimse kimsenin halinden anlamıyor kimse yok ki derdimizi anlatalım anlayan yok

Engelli aracı alınırsa yeşil kart iptal olur mu vede eski engelli raporuyla Ötv siz araç alınabilir mi sürekli rapor ile aradığım bayi eski rapor diye kabul etmedi 2008 yılında almıştık raporu

Araç aldığınız için yeşil kartta iptal olur maaşta iptal olur buna göre değerlendirme yaparsın yeni rapor çıkartıcan

bilgeadam Araç almadım araç almayı düşünüyoruz eğer ki araç alındığında maaş ve yeşil kart iptal olacaksa araç almayız hesaplama yapmadan kesilme olmaz diye düşünüyorum yeşil kartın iptal olabilmesi için kişi başına 4470 TL olması gerekiyor maaşın kesilmesi içinde kişi başı 3800 TL olması gerekiyor ve biz bu kişi başı kriterini aşmıyoruz yinede korkuyorum çünkü vakıf araç hane gelir kiriterini aşmasa bile taktir mütevelli heyetine kaldığını söyledi yazılı olarak ister keseriz istemezsek kesmeyiz gibisine böyle birşey olamaz engeli aylığını keserlerse engeli vatandaşlar nasıl geçimini sağlayacak evde 6 kişiyiz 2 bakım aylığı alıyoruz hesaplama yapılmadan nasıl yeşil kart iptal olur ve nasıl 2022 engelli maaşı iptal olur saçma geldi

Ayrıca yüzde 93 ağır engelli raporlu ablamın adına Ötv siz araç alınca yaşlılık aylığı kesilir mi çünkü yaşlılık aylıklarında sadece eşlerin geliri göz önünde bulunduruluyor araç engelli adına olacak

Araç aldınızı mecazi anlamda dedim bir de kendiniz araştırıyorsunuz ve yazılanlara inanmak istemiyorsunuz o zaman tam emin olmak istiyorsanız sosyal hizmetlere sorunuz onada kanaat getirmezseniz sosyal hizmetlerin müdürüne çıkınız durumu anlatın hatta kesilmez derse imzalı yazı alınız kesilirse de o imzalı yazıyı yazan fikir aldığınız müdürü mahkemeye veriniz kolay gelsin

bilgeadam sosyal hizmetlerler vakfıyla görüştüm heyet karar verir dedi kesilip kesilmeyeceğini ayrıca araç hane başı gelir kriterini aşmazsa bile taktir mütevelli heyeti kalmıştır yani isterse keserler istemezseler kesmezler

yeşil kartın ve engelli maaşının kesileceğini nerden biliyorsunuz araç alınırsa kesin mi kesiyorlar yoksa geliri yüksek olanların mı kesiliyor

O zaman aracı al kesilip kesilmeyeceğini tam öğrenirsin ne diyelim hakkında hayırlısı olsun

araç rayiç belden hesaplanır gelire dahil edilir araç fiyatı 12 ye böülür çıkan sonuç ailenin gelirine eklenir
yeni çıkan eeb hakkında böle artık

TAMER

Evde bakım aylığı için geçer bu sanırsam

2022 için farklı bakım aylığı gelire dahil ediliyor kişi başı 3800 TL geçerse maaşı kesiliyor benim durum biraz farklı yaşadığım yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardımcı olmuyorlar net bilgi vermiyorlar bu yüzden kararsız kalıyorum

Gelir kriterini aşmıyoruz fakat bir ara yazılı bir dilekçe yazdım cevapta hane gelir kriterini aşmazsa bile taktir mütevelli heyetine kalmıştır araç hakkında net bilgi veremiyoruz diye cevap yazıldı yani bu ne demek oluyor biz istersek keseriz istemezsek kesmeyiz böyle bir şey olabilir mi kanun diye bişey var heyet herşeye karar verirse olan maaşıda keserler bu yüzden araç alamıyorum çünkü engelli kardeşimi mağdur edemem aldığımız bir maaş var onuda keserlerse zor durumda kalırız araç alınca bunun parası var diye bakılmasın kim bilir kaç yıl boyunca insanlar zor günler için biriktiriyor ve ona göz dikiliyor engelli vatandaşların işini zorlaştırmaktan başka bişey yapmıyorlar yardımcı olacakları yerinde işi zora katıyorlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bir kaç kez gittim dedim ki engelli ablamın adına araç alırsam 2022 engelli maaşı kesilir mi bana dedikleri heyet karar veriyor diye eve eli boş döndüm her defasında yardımcı olmuyorlar bir hesaplama yapmak bu kadar mı zor deseler ki şu kadarlık araç alırsanız maaşınız kesilmez bizde ona göre hareket ederiz ama yok siz araç aldıktan sonra maaş kesildikten sonra araç almanın bir faydası olmaz bu yüzden işi garantiye almadan araç alamam çünkü engelli ablamın geçim kaynağı zaten bir maaşı onuda keserlerse mağdur oluruz

O zaman aracı al kesilip kesilmeyeceğini tam öğrenirsin ne diyelim hakkında hayırlısı olsun

Bunu neye dayanarak söylüyorsun muhtaçlık gelir kriteri diye birşey var tabi vakıf araç için net bilgi vermiyor iyide araç alan kişi maaşın kesileceğini bilse zaten almaz durum böyle olmamalı engelli vatandaşlar mağdur edilmemeli

Herşey iptal olur. Ablan üzerine alırsan maaşı kesilir. Yeşil kart falan ne varsa her şey iptal olur. ARABA ALACAK DURUMUN VARMIŞ DERLER.

Üst Alt