Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli açıköğretim öğrencisiyim. Burs alabilir miyim?

fatma1071

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Açıköğretim öğrencisiyim ve engelli raporum var burs alabilir miyim nereden alabilirim alabilirsem de... bir yere kadrolu yerleşene kadar alabilir miyim

Açıköğretim Fakültesi öğrencisine herhangi bir burs söz konusu değil diye biliyorum.

Açıköğretim öğrencisi herhangi bir yerden burs alamaz.

yanlış biliyorsunuz kyk da çalışıyorum kendim ve açıköğretim öğrencilerine önceliği var ise burs verilebiliyor. %40 ve üzeri engelli öğrencilerin öncelik durumu olduğu için burs alabilirler.

Bu çok güzel bir şey yararlanacak arkadaşlarımız olacaktır daha çok bilgilendirirseniz iyi olur ama :)

malidogan

burs derken ? geri ödemicez değil mi aldımız parayı ?

peki ne zman nerey başvuruyoruz. benim şuan aof lisans 1 dersim var. şu vaziyette başvurabilir miyim ? seneyede bi bölüme yeniden yazılmayı düşünüyorum ?

bu sene için başvurular bitti.. önümüzdeki yıl için başvurularınızı eylül ekim gibi sitemizden takip edip başvurunuzu yapacaksınız. başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey formda özel ve öncelik durumunuzu %40 ve üzeri engelli öğrenci olarak mutlaka işaretleyip yine formda belirtilen tarihe kadar raporunuzun aslını ya da noter onaylı örneğini kuruma göndermeniz gerekiyor. Başvurudan sonra da duyuruları takip edip bursunuzu alacaksınız.

Suskun Mutsuz Umutlu
geri ödemeyeceksiniz. detaylı bilgi için verdiğim linki inceleyin.
http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2441/2390/GenelBilgiler

malidogan

abicim ben 2 yıllık önlisans ( örgün ) programı okurken burs a başvurmuştum bize kredi çıktmıştı kredi almıştım. krediyi geri ödemeye çalışıyorum toplam 5 bin tl idi bin tl küsür kaldı. örgün önlisans programdan mezun olduktan 2 sene sonra aof 3. sınıf a başladım şuandada 4.sınıf 1 dersim kaldı. bu durumda burs alma hakkım yok galiba siteyi okudum ama birde size sorayım ?

yok alamazsınız önlisanstan dgs ile geçişlerde ara vermeme şartı var..

bu yıl 400 tl oldu. Normal öğrenim süresi bitimine kadar yaz ayları dahil ödeme yapılıyor.

Üst Alt