Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli açılımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar bilindiği gibi son günlerde birtakım konu ve kesimlere karşı açılımlar söz konusudur bu konu ile ilgili olarak engelli bireylerin bu durumu lehine çevirebilme noktasında çok önemli bir gelişme söz konusu olması gerekmektedir konunun ayrıntılarını yazarak başınızı ağrıtmak istemiyorum bu sebeple yaklaşan engelliler haftası kapsamında kendiimce engelli açılımı fikrini bürokrasi ve siyaset dünyasına aşina etme yolunda çabalarım var bu sebep yazımı okuyan bütün engelli arkadaşlarıma kendilerince bu fikri önce kendilerinin benimsemesi daha sonrada diger insanlara benimsetme noktasını düsünerek aktarmasının engelliler açısından fevkalade önem taşıdığını vurgulamak istiyorum...yani bu kadar artık engelli açılımının vakti gelmiştir...konu başlığını uzatmayalım bu başlık altında fikirlerinizi sunmasınızı rica ediyorum teşekkür ederim

katılıyorum sana [SIZE=3]Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler [/SIZE]

ne anlama geliyor bilglendirirseniz çok sevinirim sınavda çıkacakmış biraz dedaylı anlatırsanız bu konuları nasıl buluruz teşekürler

engellilere yapılan engellemelerin ortadan kaldırılması için o haftaya kadar engelliler haftası münasebetini vurgulayarak sesimizi yazılı görsel basına mailler atarak belli konuların başlıklarının olduğu bir yazı hazırlayarak aynı metni kaç kişi yollarsa o kadar iyi bu sadece fikir herkesin bu konuya yorum yapmasını isterim birşeylerin düzelmesi adına zafer bey teşekkür ederim

[SIZE=3]Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler

[/SIZE]ne anlama geliyor bilglendirirseniz çok sevinirim sınavda çıkacakmış biraz dedaylı anlatırsanız bu konuları nasıl buluruz teşekürler

mesajım ticett77 ye tabiki bilginiz varsa

muzaffer arkadaşım meble alakalı konularda yazıyor bi araştırırsan bulursun bu konu dağılmasın lütfen

biraz daha açarmısınız sarı kanarya ayrıca burda daha çok engelli açılımını konuşsak daha iyi olur diye düsünüyorum ama siz yinede tam olarak görevin özelligine göre mesleki bilgiler sorusunu hangi maksatla sordugunuzu biraz acarsanız sevinirim

tüm burada üye olanlara sesleniyorum .........([SIZE=3]Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler )

[/SIZE]ne anlama geliyor bilglendirirseniz çok sevinirim sınavda çıkacakmış biraz dedaylı anlatırsanız bu konuları nasıl buluruz teşekürler
arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşsın............

zafer bey yapılacak sınavda bu konuda sorular gelir ben pek anlamadım [SIZE=3]Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler yada bu konu hakında nasıl bilgi sahibi olurz[/SIZE]

Sanırım Avrupa Birliği Uyum yasalarında en son uyulması beklenen yasalar Engellilerle ilgili olan yasalar, mevcut hükümet, yada muhalefetteki zihniyet değişmeden Engelli Açılımı beklemiyorum.

Alanyada yaşıyorum ve çok sık avrupalılarla sohbet şansı buluyorum Avrupada engellilere verilen ilgi, alaka ve desteği görünce işte diyorum farkımız burda başlıyor 3 yıl 5 yıl değil 15-20 yıl geriden gidiyoruz.

Açılım yetmez köklü değişim gerekiyor, hemde en kökünden...

sarıkanarya bahsettigin konu şudur müracaat ettigin bölüm ile ilgili yani hizmetli olacaksan bu işi yapabileceğin yeteneklerin veya memur olacasan bunu yapabileceğine dair yetenek ve deneyimlerden bahsediyor tesekkür ederim konu dağılmasın lütfen

evet engelli açılımı lazım!!

bazı insanlar açılım kelimesini siyasallaştırmanın gayreti içerisindeler oysaki açılım demek iyileştirme safhasının başlaması ve düzelmesi demektir

evet lazım ama ne gibi öneriler de bulunabilirsiniz onuda yazın arkadaşlar ortak bir paydada buluşalım

neler yapılabileceğinden cok arkadasların bu konudaki duyarlılığı cok önemlidir açılım dan kastimiz siyasal değil engelli haklarının iyileştirilmesi noktası olmalıdır...

zafer bey bizde duyarlı olanları dikkate alırız işimiz siyaset değil olamazda

Arkadaş bi yazında teröristlere oy veriyordun sana hak verirlerse bebek öldüren adam sana hak verirmi sen bu kafa ile avrupalı ile sohbet etsen ne olur...Hükümetin aternatifi varmı hiç vitrine objektif baktınmı? Sana düşen kendinden olan siyasi dürüst irade ye oy atmak.Kaldıki senin hiç eleştirmeye hakkın yok bu düzeni istemeyen tek parti AKP ve diğer dindar partilerdir...
Sen hukukun ne olduğunu biliyonmu Allah korkusu olmayan adamlardan hukukçu hak savunucusu olurmu.?Ben Fatih sultan Mehmet adaleti istiyorum banane senin hukukcularından simit çalanı içeri at parası olanı dışarı salan yaratıklardan...

Lütfen kafayı çekip forumda bilip bilmeden, okumadan, anlamadan, abuk sabuk yorum yazıp kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Türkiye de mevcut yasalarda engelliler ile ilgili bircok düzenleme yapılmıstır fakat işleyisi konusunda problemler devam etmektedir daha doğrusu kanun koyucu tbmm nin kararlarını malesef kamu kurumları keyfi uygulamalarla engellemektedir bir örnek verecek olursam
[FONT=Verdana]KDV Kanunu'nda da engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV'den istisna olduğu hükmü yer alıyor. Madde metninden açıkça anlaşılıyor ki; kanun koyucu (TBMM) engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştıran ve geliştiren her türlü araç gerecin KDV ödenmeden alınmasını sağlamak istiyor. Ama ne yazık ki Maliye Bakanlığı, kendisine bu konu ile ilgili yöneltilen sorulara cevap verirken kısıtlayıcı bir yaklaşım sergiliyor. İstisna hükmünde kapsamı belirleyen ifadenin, küçük çaplı aletleri (edevat, aygıt, aparat gibi) işaret ettiğini, otomobillerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini, bu istisna hükmünün münhasıran engellilerin eğitimlerinde, mesleklerinde ve günlük hayatlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş araç-gereçler (örneğin görme engellilerin kullandığı baston, yazı makinesi, kabartma klavye, hesap makinesi, sesli kitap, ortopedik özürlülerin kullandığı ortez-protez gibi cihazlar) için geçerli olduğunu belirtiyor. işte arkadaşlar bu tamamen bir keyfiliktir bu keyfilik malesef günümüzde birçok engelliyi evlerine mahkum etmektedir oysaki hakkı olmasına rağmen bıyıklı bir ortaokul mezunu memur arkadaşımızın keyfi bir düşüncesiyle birçok engelli arkadaşımız eve mahkum edilmektedir ve daha birçok konu var bir tanesini örnek verdim...bu yüzden örneğin neler yapılabileceğimizle ilgili olarak ilk söyleyebileceğim konu engelliler bakanlığının olması Türkiyenin olmazsa olmazıdır [/FONT]

konuları sıralayabiliriz fakat konuları yazmamızın cok fazla önemi yoktur engelli ne sadaka pesindedir nede çıkar pesindedir engelli sadece hakkı olanı almanın pesindedir ve en önemlisi yasaların işleşinin keyfilik nedeniyle engellenmesinin durdurulması gerekmektedir bu ancak engellinin sesini çıkarmasıyla mümkündür burda anlatmak istedigim asıl düsünce temel hak ve hürriyetimize sahip cıkmamızın gereksinimidir..kuzu oturup insanların sadaka vermesini beklemek değildir.Asıl olan hakkımızı aramaktır ve başta dedigim gibi bu durum ancak sesimizi yükseltmemizle mümkündür

Bana sarhoş diyen müslüman olsa...
Oyumuz satılık başlığına dtp ye hakkımı verirse oy atarım yazan sen değilmiydin ????

Ben iftira mı atıyorum dur bulayımda yapıştırayım yazını....

Tabiki müslüman değilim çünkü ateist'im ve bu seni hiçmi hiç ilgilendirmez.

O topikte abuk subuk konuşan kıt beyinli kızada söylemiştim, sizin gibi neyi savunduğunu bile bilmeyen Faşistlere oy vereceğime inandığı davayı sonuna kadar savunana o günkü adı DTP'ye bu günkü adı BDP'ye seve seve oy veririm.

Seçimle gelen insanlara Terörist damgası vurmaya hakkın yok. Eğer bir suçları varsa, hukuk, yasa gereğini yapar.

Senin gibi kıtlar, (beynine duvar örmüş eğitimsizler), o gün o başlığın neyi vurgulamak için açıldığını anlamamış, abuk sabuk yazarak o konuyuda kilitlemişlerdi.

Tekrar tekrar oku o metni, OYLARIMIZ SATILIK cümlesi engellilerin gaspedilmiş haklarını geri verilmesine vurgu yapılarak destekleyeceğimiz tarafımızın siyasi partiler değil haklarımız olduğunu anlatılmak istenmiştir.

Ama sende bunu anlaycak kapasite olsa zaten gece gece böyle abuk sabuk mesajlar yazmazdın.

her nedense bu ülkede açılım kelimesi bazı insanları geriyor çok gerilmeyin herşeyin fazlası zarar

Ayrıcı biz siyaset yapmıyoruz engelli açılımı bu ülkede engelli kardeşlerimizin selahiyeti ve rahatı için olmazsa olmazıdır teşekkür ederim

her nedense bu ülkede açılım kelimesi bazı insanları geriyor çok gerilmeyin herşeyin fazlası zarar

Ayrıcı biz siyaset yapmıyoruz engelli açılımı bu ülkede engelli kardeşlerimizin selahiyeti ve rahatı için olmazsa olmazıdır teşekkür ederim

Aynen katılıyorum, AB uyum yasaları hükümette kim olursa olsun, engelliler için getirilecek yasalardır ve partiden partiye farklılık gösteremez, bu vesile ile particilik değil, hak arama mücadelesi yapmak gerekir,

Kafayı kırmış bir takım şahısların, konuyu anlaycak kapasiteleri olmaması, burada bahsedilen konuların öenmini azaltmaz.

Kimine göre açılımdır bu önemin adı, kimine göre AB uyum yasaları. Adı değişir ama amacı değişmez.

Ben derinci olucaktım sen burda böle konuşucaktın Kendin ateistim dedin.Birde bebek katiline oy verdin...ortaksın suça...Bi mağdurluğunmu var Benden Türk olarak bir alacağın varmı?Kafirde olsan senin bende hakkın varsa veririm....Aramızdaki fark burda !!! AMA sen bana borçlusun yukarda belirttiğim şekilde tövbe et Ateistlik diye bir şey yoktur.Senin gibi bir ateist tanıyordum başına bişey gelince ağzından Allah korusun lafı çıkıyordu!!!Biliçsizde olsa bu lafı duydum...

Arkadaşım özrünü bilmiyorum ama anladığım kadarıyla durumun çok vahim ben yinede sana sevgiyle yaklaşıyorum ve diyorum ki, ne yazık ki senin durumun sandığından çok daha kötü, lütfen en kısa süre içerisinde bir psikiyatriste başvur.

engelliler haftası ile ilgili programımıza herkes davetlidir programda ulusal basında yer alacak ve engelli açılımının mesajını vereceğiz katılımlarınızı bekliyoruz...

Tanım: 10-16 MAYIS 2010 TARİHLERİ ARASINDA
KADIKÖY, TEPE NAUTİLUS AVM EV SAHİPLİĞİNDE
ENGELLİLER HAFTASINA ÖZEL
ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR.

" FARKLI BEDENLERLERDE GÖRÜNEBİLİRİZ, YA DUYGULARIMIZ .....?!"

1 0 - 16 MAYIS " DUYARLILIK GÜNLERİ 2010 " ( 7 GÜN )

10 MAYIS 2010 GÖRME ENGELLİLER GÜNÜ
11 MAYIS 2010 İŞİTME ve KONUŞMA ENGELLİLER GÜNÜ
12 MAYIS 2010 ZİHİNSEL VE OTİSTİK ENGELLİLER GÜNÜ
13 MAYIS 2010 BEDENSEL ENGELLİLER GÜNÜ
14 MAYIS 2010 KARMA ENGELLİLER GÜNÜ
15 MAYIS 2010 GENÇLİK FESTİVALİ
16 MAYIS 2010 7.ENGELLİ ÇOCUK FESTİVALİ

DUYARLILIK GÜNLERİ SÜRESİNCE,
ALEM FM- CANLI YAYINLARLA DESTEKLEYİP UZMAN KONUKLARLA DUYARLILIK YARATACAK,
İRFAN VELED DA DA,
SİBEL ÇAKI ( SHOWMAX MAXİMUM SAĞLIK PROGRAMI )
SUNUCULUĞUNU YAPACAK,

ENGELLİ ÇOCUK VE GENÇLERİN YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEĞİ ÖZEL GÖSTERİLERLE DEVAM EDECEK PROGRAMDA ;

HER GÜNE BİR ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİMİ,

NERMİN BEZMEN KİTAPLARINI İMZALAYACAK,
BEZ BEBEK YAZARI AYŞEGÜL TOKER KİTAPLARINI 4 GÜN BOYUNCA İMZALAYACAK,

TELEVİZYONLAR CANLI YAYINLARLA DESTEKLEYECEK,
UZMANLAR AİLELERİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRİP TOPLUMA MESAJLAR VERECEK,

20 DERNEK & VAKIF& REH.EĞİTİM MERKEZİ GÖSTERİLER YAPACAK,

ORTA OYUN- TİYATRO
GEMİLERDE TALİM VAR- M.A.T TİYATRO
CÜMBÜŞ-Ü CEMAAT- M.A.T TİYATRO

MİNİ AKUSTİK KONSERLER
DOĞA İÇİN ÇAL GRUBU BU KEZ ENGELLİLER İÇİN ÇALACAK,
FERYÜZ EMRAH DÜNDAR ŞİİRLERİ VE SLAYT GÖSTERİLERİ,
GRUP BİR YOL

HATTAT TANER ERDEM, HAT VE ŞİİR DİNLETİSİ & SLAYT GÖSTERİSİ

LATİN DANS GÖSTERİLERİ,
MODERN DANS GÖSTERİLERİ,

ABDULKADİR DEMŞİRHİNDİ KARİKATÜR GÖSTERİSİ
JONKLÖR GÖSTERİSİ,
KUKLA TİYATROSU,

KÖK YAYINCILIK ENGELLİ AİLELERİNE ÖZEL KİTAPLAR SERGİLEYECEK,
PANDOMİM GÖSTERİSİ,
THE CHOZZ YAZ KAMPINDA ENGELLİLER İÇİN OFROAD DAVETLERİ YAPILACAK,
DÜNYA GÖZ HASTANESİ GÖZ TARAMASI GERÇEKLEŞTİRECEK,
ÖZEL DİŞ HASTANESİ DİŞ TARAMASI GERÇEKLEŞTİRECEK,

BİR ÇOK TANINMIŞ TİYATRO SANATÇISI VE MÜZİSYENLERİN
DESTEKLEYECEĞİ PROGRAMDA
KEREM ÇORAK-
GRUP BASTON
HAKAN ERGÜN,
VB EĞLENCELERLE DUYARLILIĞIMIZI TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE TAŞIMIŞ OLACAĞIZ,

DESTEK VERENLER,
TEPE NAUTİLUS AVM,
KADIKÖY BELEDİYESİ,
MİA PİAR,
ALEM FM,
YENİBİRİŞ,
DÜNYA GÖZ HASTANESİ,
TOYS SHOP
AKKUŞ TERMAL,
SIRDAR TURİZM,
ETA BAL,
TADIM,
TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ G.O.P
TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ANADOLU YAKASI
TÜREV,
T.İ.V
GÜNGÖREN ÖZEL BİZİM ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ,
SİLİVRİ ÖZEL SPORCULAR KLÜBÜ,
KABARTMA DÜŞLER
OMAD
THE COZZ
REM DANS
ENGELSİZ TV,
MAXİ GIDA,
BAHAR TAMGÜL,
REM DANS,
CLE MEDYA DANIŞMANLIK
M.A.T TİYATRO,

AKKAYA PRODUCTION
Proje Koordinasyonu
Proje Organizatörü
Hakan Solmaz
0538 617 67 09ENGELLİ KOORDİNASYON
ZAFER ÇAKMAK
0534 413 54 03

Bak güzel kardeşim dinin ırkın benim için önemli değil! Kapasitem yoktur belki sen doğrusundur ama doğru bir tanedir.Sana göre bana göre yoktur.
2+2=5 etmez Bir çok ülke çok ulusludur.Şimdi almanya da ki türk ırkı terör saldırıları yapsa Alman hükümeti ne yapar sence? Kaldıki o dediğin şahısların bu ülkede inan ki hakkı gasp edilmiyor.Bizim yanımızda onların dertleri su birikintisi gibi kalır.
Dışardaki türk ırkınında AB de hakları gasp ediliyor onlar orda terörmü yapıyor.Onlarda bizden değil iç işlerimize karışmalarının asıl nedeni ülkemizde gözleri olmasıdır sebep...O dediğin partinin finansmanını Rusya,Avrupa,Amerika yapmaktadır.

Sen eğitilerek düzeltilebilecek, akıllancak, analitik düşünebilecek ve mantıklı yaklaşımlar sergileyebilecek bir karakter değilsin. Hatta umutuz bir vakkasın.

Geriye senin için kalan tek çare var onuda inanmasamda sen inanıyorsun diye yazıyorum.

[SIZE=3]ALLAH'IN SANA AKIL FİKİR VERSİN.
[/SIZE]​

Kesinlikle engelliler içinde açılım yapılması gerekiyor en basit bir örnek vermek gerekirse ayak protezlerinde gazilere verilen hakların aynısını tüm engelliler verilmesi gerekir
Gazi veya normal kazadan dolayı engelli kalmak bizim tercihimiz degildi......

Öncelikli olarak böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. Açılım yapılmaya çalışılan etnik kökenlerin bünyesin de de var olmakla birlikte nüfus olarak sayımız bir çok etnik kökenden fazla.
Neden bize açılım olmasın ????
Kesinlikle katılıyorum.
Açılımda şahsi fikrime göre olması gerekenler
1. Devlet kadrolarında engelli çalışan % oranı en az 2 kat arttırılmalı
2. Engellilerin belirtilen gün sayısı kadar ssk pirimi ödemeleri dışında süre bekletilmeden hemen emekli olabilmeleri. (örneğin 4500 gün ssk primi ödemiş bir engelli. 18 yıl beklememeli. hem engelli hem çalışan olmak ne kadar zor herkez anlamalı)
3. Engelli emeklilerin maaşının ez az 1.500 tl olması gerekmekte. ( Diğer emekliler ek iş yapabiliyor fakat engelli çalışacak işi bile bulamıyor.)
4. Engellilerin bütün sağlık masrafları devlet tarafından karşılanmalı.
5. Yasal olarak kadro açıpta iş kurda bekleyen fakat kimseyi engelli kadrosundan işe almayan işverenlere ağır yaptırımlar getirilmeli.
6. Bir gün herkezin ( Çoğu kişinin Allah korusun dediği) engelli olabileceği unutulmamalı ve kanun koyucuların o bir günün kendilerine de gelebileceğini düşünerek kendileri için hareket etmeleri gereğini unutmamaları.
7. Eğitimde engellilerin gelişimine ayrı biz özen gösterilmesi.
Benim aklıma gelenler ve bütün engellileri engeline bağlı olmaksızın ilgilendiren maddeler bunlar.

Ve böyle bir açılım için broşür tasarım flash banner gerekirse pankart asılmasına kadar ne varsa sonuna kadar yaparım. Yeterki birlikte hareket edelim.

Tekrar teşekkür eder. Herkeze slm ederim.

Engelli açılımına destek... Hadi biraraya gelelim artık...

Öncelikli olarak böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. Açılım yapılmaya çalışılan etnik kökenlerin bünyesin de de var olmakla birlikte nüfus olarak sayımız bir çok etnik kökenden fazla.
Neden bize açılım olmasın ????
Kesinlikle katılıyorum.
Açılımda şahsi fikrime göre olması gerekenler
1. Devlet kadrolarında engelli çalışan % oranı en az 2 kat arttırılmalı
2. Engellilerin belirtilen gün sayısı kadar ssk pirimi ödemeleri dışında süre bekletilmeden hemen emekli olabilmeleri. (örneğin 4500 gün ssk primi ödemiş bir engelli. 18 yıl beklememeli. hem engelli hem çalışan olmak ne kadar zor herkez anlamalı)
3. Engelli emeklilerin maaşının ez az 1.500 tl olması gerekmekte. ( Diğer emekliler ek iş yapabiliyor fakat engelli çalışacak işi bile bulamıyor.)
4. Engellilerin bütün sağlık masrafları devlet tarafından karşılanmalı.
5. Yasal olarak kadro açıpta iş kurda bekleyen fakat kimseyi engelli kadrosundan işe almayan işverenlere ağır yaptırımlar getirilmeli.
6. Bir gün herkezin ( Çoğu kişinin Allah korusun dediği) engelli olabileceği unutulmamalı ve kanun koyucuların o bir günün kendilerine de gelebileceğini düşünerek kendileri için hareket etmeleri gereğini unutmamaları.
7. Eğitimde engellilerin gelişimine ayrı biz özen gösterilmesi.
Benim aklıma gelenler ve bütün engellileri engeline bağlı olmaksızın ilgilendiren maddeler bunlar.

Ve böyle bir açılım için broşür tasarım flash banner gerekirse pankart asılmasına kadar ne varsa sonuna kadar yaparım. Yeterki birlikte hareket edelim.

Tekrar teşekkür eder. Herkeze Selam ederim.

birlik olalım derken bazı arkadaşlar birbirlerini yemeye başladılar bile. ne hikmetse bu ülkede birlikten söz edildiği zaman birbirini yeme olarak algılanıyor. bakın birkaç gün sonra engelliler haftası var. ben size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. seçim günü oy atmaya gitmeyelim varmısınız? hiç oy kullanmayalım hatta sandık başına bile gitmeyelim. ve protestomuzu da bu yönde açık bir şekilde ifade edelim ki anlasınlar oy kaybının nelere mal olduğunu!!!!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt