Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aday memurun tayin hakkına dair..?

BYSHCR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
HAYIRLI GÜNLER...BENİM 2014 EKPSS SONUCUNDA ATAMAM OLDU...15.10.2014 TARİHİNDE DE V.H.K.İ. OLARAK İŞE BAŞLADIM...ENGELLİ BİR BİREY OLARAK MEMLEKETİMDEN KM LERCE UZAĞA ATAMAM OLDU...ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA DA 657 SAYILI KANUNUN 72. MADDESİ
(Ek fıkra: 6/2/2014-6518/10 md.) İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.
HÜKMÜNDE VE 16.08.2014 TARİHLİ RESMİ GAZETENİN

T.C. Resmi Gazete

YÖNETMELİKLER KISMINDA
2014/6578 Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
DE ENGELLİ MEMURLARIN TAYİNİ İLE ALAKALI MADDE 11 DE YER ALAN İFADELERİ ÖĞRENDİM.

SORUM ŞUDUR: 16.10.2012 TARİHİNDE AÇIK KALP AMELİYATI SONUCU AORT DAMAR KAPAĞINA METAL KAPAK TAKILDI VE YÜKSEK TANSİYON HASTALIĞIM NEDENİYLE TOPLAMDA %55 ENGELLİ OLDUM.
ENGEL DURUMUM SÜREĞEN HASTALIKTIR...MEMLEKETİM MERSİN OLMASI MÜNASEBETİYLE SICAK İKLİME ALIŞKINIM. ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ OLDUĞUM KURUM SOĞUK VE KURU İKLİMDE VE AİLEMDEN YAKLAŞIK OLARAK DA 1800 KM UZAKTA... %55 ENGELLİ RAPORUMLA BU MADDELERE İSTİNADEN TAYİN İSTEME DURUMUMUN OLUP OLMADIĞI VE VAR İSE NE ŞEKİLDE BİR TAYİN İSTEMEM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM...

BİMER KANALIYLA DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINA YAZMIŞ OLDUĞUM DİLEKÇEM KURUMUMA YÖNLENDİRİLMİŞ OLUP TAM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLMEMİŞTİR...ONUN İÇİNDİR Kİ BU BİLGİLERİ SİZLERDEN İSTEMEKTEYİM.İLÇE ÖZEL İDARESİNDE V.H.K.İ. OLARAK ÇALIŞIYORUM.....ACİLEN YARDIMLARINIZI TALEP EDİYORUM...BENİ BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM...

ŞİMDİDEN İYİ ÇALIŞMALAR...

Çalıştığın kurumun yönetmeliğini okumalısın. Her kurumun atama yönetmeliği değişebiliyor. Mesela beni asaletim tasdik olmadığı için ret ettiler.

Asalet süren dolmadan atama neredeyse imkansız hele de senin gibi ailemden uzağım diye olursa imkansız.

Kurumun yönetmeliğinde öyle birşey yok.araştırmalarım sonucu daha 3. Ayında tayin isteyende var.10.ay sonunda tayini çıkıp gidende.

ABİ AİLEMDEN UZAĞIM DİYE DEĞİL.SADECE BİLGİ AMAÇLI OLSUN DİYE YAZDIM.ÖZÜR DURUMUM KALP KAPAK HASTALIĞI VF YÜKSEK TANSİYON.BURALARIN KIŞI SERT GECİYOR..BİRDE MÜDÜR GÜNÜNDE DEĞİLSE BENİM TANSİYONU FIRLATTIRIYOR.ADAM BİŞEY BİLMİYOR.BENİDE EĞİTİME GÖNDERMİYOR.HAL ÖYLE OLUNCA İŞLERİ ÖĞRENEMİYORUM VE TANSİYON YUKARILARA DOĞRU ÇIKIYOR...HAYIRLISI BAKALIM...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Çalıştığın kurumun yönetmeliğini okumalısın. Her kurumun atama yönetmeliği değişebiliyor. Mesela beni asaletim tasdik olmadığı için ret ettiler.

Bak bu Furkan kardeşimiz Aile bakanlığından tayin alamadı.Fakat başka bir arkadaş aldı.Bu konuyu geniş bir şekilde işlemiştik.Forumda bulabilirsiniz.

>> http://www.engelliler.biz/forum/kur...urken-engelli-tayini-aldim-2.html#post1538514
>> http://www.engelliler.biz/forum/kur...urken-engelli-tayini-aldim-3.html#post1540717
>> http://www.engelliler.biz/forum/cal...n-kurum-ici-atama-yapilir-mi.html#post1531914
>> http://www.engelliler.biz/forum/cal...n-kurum-ici-atama-yapilir-mi.html#post1531484

Tayin alabilirsiniz.Normalde alabilmeniz lazım.Fakat zırtonun biri çıkar, maddeyi kafasına göre yorumlar, olacak ve/veya olması gereken iş olmayıverir.Burası Turkey..

Evet burası Türkiye engellileri bir kereye mahsus istediği yere gönderelim diyen Aile bakanlığı beni göndermedi mesela komik :)

Tayin Hakkı

Engelli kamu işçisi olarak çalışan personeller için istediği yere tayin hakkı yasası çıktı mı bılgısı olan var mı?

1. mahalli idarelerde tayin olmaz.. kurumlarası geçiş ya da bilinen adıyla kurumlararası nakil olur.
2. nakil işlemi için, belediye üniversite ve özel idareler, ya da mahalli birlikler geçebileceğin kolay yerlerdir.

Engelliye asalet sınırı yok adaylık süresi var yasayı atabilirim ve her kurum için farklı ahmedd29

Ugurolam

Asalet tastik edilme süresi var iki yıl adaylık memur süreci bu Asalet sınırı diye birsey duymadım görmedim nedir o ?

Üst Alt