Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aday öğretmenin hakları nedir?

mehker

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben 2016 ekpss ile öğretmenliğe atandım. Şimdi yaklaşık 5-6 aydan beri görevdeyim ve aday öğretmenim. Okulumuzdaki müdürle ve onun belirlediği danışman hocayla sıkıntı yaşıyorum. Mevzuatları uygulamıyorlar ve benimle tehdit niteliğinde konuşmalar yapıyorlar. Yok;" senin adaylığını istersek uzatırız, veya kaldırmayıp seni attırırız. en fazla 2 sene kalırsın" ayrıca bütün okullara resmi yazı gelmesine ve bütün aday öğretmenlere sınıf verilebileceği açıklanmasına rağmen bana ;"sana sınıf veremem,sen adaysın" diyorlar. Ayrıca belirli bir süre geçirdikten sonra danışman öğretmenin yanında derse girme zorunlu olmamasına rağmen danışman öğretmenin yanında derse girmeye zorluyorlar. buna rağmen hiçbir saygısızlık yapmıyorum ve müdür, danışman,yönetici vb. her dediğini yaparak diğer görevlerimde de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Geçen Müdür ve danışman bana bir Performans değerlendirmesi yapmışlar. En düşük not zannederek 70 vermişler( geçmek için en düşük notun 50 olduğunu bilseler bana 50 vereceklerdi. Maksat bak seni bırakmam , öğretmenlikten attırmam an meselesi diyerek bana korku vermek.) ... Kısacası arkadaşlar çok sıkıntılıyım. Bir yandan şeker hastalığım böyle strese girince kötüleşiyor. Size sorum ne yapmamı önerirsiniz? Hakkımı arayabileceğim yer neresi veya var mı?

mehker Hocam köprü-ayı-dayı olayını uygulayacaksınız.Adaylığınız kalkana kadar sabredin.Kalktıktan sonra da korkmayın hiçbir şey yapamaz.Danışman öğretmenden sakın çekinmeyin onun size yapabileceği bir şey yok oda sizin gibi öğretmen.Sizin bir defaya mahsus tayin hakkınız var ilk fırsatta bu hakkı kullanıp tayin isteyin.Kendinizi ezik hissetmeyin aslında görünüşte çok yetkilidirler ancak pratikte işten atmak falan o kadar kolay değildir.Mümkünse gidin bir sendikaya üye olun çok üstünüze gelirlerse durumu sendikaya anlatırsınız.Son çare mobing davası açarsınız ancak sabretmenizi öneririm.Adaylığınız kalkınca rahatlarsınız.Müfettişi döven öğretmen biliyorum yine de işten atamadılar.Ancak adaylık konusu biraz insanı çaresiz bırakıyor.Bu dönemi atlatın gerisi kolay.Allah yardımcınız olsun.

bütün aday öğretmenlere mi bu şekilde davranıyorlar yoksa ekpss öğretmeni olduğu için mi bu şekilde davranıyorlar

Yakup hocam, . okulun müdürü "sen yetersizsin, sana sınıf veremem, senin adaylığını 1 sene daha uzatırım vb." Halbuki okullara gönderilen resmi yazıda; "yetersiz görülenlere sınıf verilmez(yetersiz olduğuma da sadece 1 dersin 30 dakikasına girerek karar verdi)" diye bir madde yok! Ayrıca okuldaki iletişimimin zayıf olduğunu söylüyor. Bütün yönetici ve öğretmenlerle çok konuşma,içli dışlı olmak gibi bir zorunluluğum var mı? ... Bütün bu yaptıklarını benim rahatsızlığım olduğunu ve engelli kadrosundan öğretmenliğe girdiğimi unutarak veya hesaba katmayarak yapıyorlar.Neyse hocam, il içi başka bir okula veya il dışı atanma hakkı var mı engelli aday öğretmenlerin? ve ne zaman yapılıyor işlemler? Bir de bimer'e durumu yazsam birşey değişir mı?

mehker Hocam bırak sınıf vermesin bu duruma takılmaya gerek yok.Zaten belli bir zamandan sonra ders anlatmaktan bıkacaksın.Hiç önemli değil danışman öğretmenle gir derslere.Hocam müdür sıkıntılı belli senin aday öğretmen olmanla engelli olmanla alakalı bir durum değil bu meslekte bunun gibi daha kaç kişiyle karşılacaksın.Sizi anlıyorum zor bir durum ama emin olun bir çok okulda bu tip durumlar yaşanıyor.Ağustos ayında eş durumu atamalarında engelli atamaları da oluyor.O okuldan mutlaka kurtulun gerekirse köy okuluna atanın.Bana ağustosta buradan ulaşın tayin konusunda yardımcı olurum.İstediği kadar müdür olsun ezik durmayın gün olur siz müdür olursunuz Allah büyüktür.

Aynen hocam. Benimle konuşması hep moral bozucu! Ve son konuştuğunda da adaylığı kaldırmama yetkisinin olduğunu söyledi. Hem de korku yaratan bir üslupla.Demek Yakup hocam okullar kapanıncaya kadar idare edeyim. Danışmanla girmem ve sınıf vermemesi sıkıntı değil benim için. Ama benimle her konuştuğunda "seni beğenmiyorum-bu şekilde okulda kalmanı istemiyorum" imajı veriyor... Bir de hocam ben aday öğretmenim. Aday öğretmenken okul değişikliği yaparlar mı?

Son düzenleme:
üvercinka şansına bağlı! Eğer benim okuldaki gibi bir müdüre denk gelirsen aynı şeyleri yaşarsın. Böyleleri engelli öğretmenin kendi durumundan dolayı bazı farklılıklarının olabileceğini bir türlü kabullenemiyor

Son düzenleme:
mehker
Ben de adayken bu tarz bir müdüre denk gelmiştim.engelli olmamla alakalı değildi.kişiliği böyleydi ve sevilmiyordu.herkesi adayligini kalditmamak ve sorusturma ile tehdit ediyordu.bana zulmetti.bir gün tartışma yaşadık.o kadar zayıf bir kişiliği varmış demekki ki engelli olmamı kullanarak engelimden dolayı işimi yapamadığımı ve yüzüme karşı yetersiz oldugumu,benden öncekilerin daha iyi olduğunu vs.söyledi.(benden onceki ücretli ogretmeni memnun kalmadığı için gonderdigini biliyordum.ama kendisi bunu bildigimi bilmiyordu)
Velhasıl kelam şunu deyim.beni aptal sandı ve yetersiz olduğuma inanıp kendimi suclayacagimi,mahcubiyet duyacağımı düşündü.beni çömez sanmış tabiri caizse.
Halbuki insan kendini bilmez mi?onun dayatma laflariyla mi kendimi tanıyacağım ben.yıllardır mesleğin içinde biri olarak baslamistim göreve.yetenegim ve çalışkanlığım hep bilinirdi.
Ben de hiçte dediği gibi olmadığımı,çok becerikli oldugumu,benden onceki öğretmenin nasıl kötü vaziyette bir sınıf bıraktığını,tüm formasyon bilgilerimi vs sıralayınca gözleri fal taşı gibi açıldı.kolay lokma olmadığımı gördü.kendisine hakaret etmedim.ama kendimi tanidigimi ve kendime değer verdigimi göstermiş oldum
Sonra ne mi oldu?benim suyuma gitmeye başladı.daha saygili davranmaya basladi.zaten o savurduğu tehditler de gerçek degil.
Bende adaylik kalkana kadar sabrettim bazı şeylere.uzun bir süre değil zaten adaylık.
Psikolojik anlamda müdürünün seni sindirmesine izin verme.kolayliklar diliyorum

Bu mesajı atalı 2-3 ay oldu, Benim sorunlar hala devam ediyor. Bu sefer mart ayında bir öğretmenin ayrılması üzerine bana onun sınıfını verdiler. Bu sınıf da birinci sınıf. Halbuki ondan kısa süre önce üçüncü sınıf boşalmıştı, o sınıfa beni vermek yerine dışarıdan ücretli öğretmen getirdiler. Sen adaysın, başarısızsın, ben sana sınıf veremem derken apar topar birinci sınıfı bana vermeleri bir çelişki değil mi? Madem başarısızım neden bana bu sınıfı birden bire veriyorlar? işin kötüsü kısa süre önce müdür bana "adaylığını uzatabiliriz, ona danışman öğretmenle toplantı yapıp karar vereceğiz" diyerek benimle tehditkar bir konuşma yaptı. Gerçekten de okuldaki danışman öğretmen,müdür vb.adaylığı uzatabiliyorlar mı? bana performans değerlendirmesini de hep düşük veriyorlar, danışman birinci değerlendirmede:75 müdür birinci ve ikinci değerlendirmede 70 vermiş!, benim gibi başka aday öğretmenlere soruyorum da sık sık rapor alıp okula bile az gelmelerine rağmen müdürleri not bölümünü sen doldur diyorlarmış. Ben çok şansız bir okula düştüm!
adaylık kalkmadan buradan başka okula veya şehire tayin isteyebilmemin bir yolu yok mu? eylül 2016 benim öğretmenliğe başlama tarihi

Adaylik kaldirma mudure bagli birsey degil. keyfi davranamaz. Calistigim kurumda engelli olsun olmasin bircok aday ogretmenlere de ayni sekilde davranildigini gördüm . Sanirim bir nevi ego tatmin ediyorlar. Siz efendiliği bozmayin. zaten az kalmis. Adaylik kalkinca misliyle odetirsiniz. Caninizi sıkmayın. Derler ki havlayan it ısırmaz.
70 not fena değil. Baktin olmuyor ilce mem e gidip derdini anlat. Ama gercekten zor durumdaysan yap. Yoksa sabret. Bir ay sonra tatil zaten.Adaylik egitimi aldinmi?

bütün hizmetiçi eğitimleri aldım, okuldan,ilçeden hiç yardımcı olmamalarına rağmen kalın bir adaylık dosyası da hazırladım, ama ikide bir senin adaylığını uzatalım demeleri çok rahatsız edici!. müdür bana; sana geçme notu olan en düşük notu verdim diyor

Desin takma. Aranizda bir surtusme oldumu? Adayligin ilcede onaylanacak sikinti yapip kendini daha fazla üzme. Bunu yasayan ilk ve son öğretmen olmadigini bil. Kaldirilmazsa kurum değişirsin.

tartışma yaşamadım ama ikisi de soğuk, danışmana hiçbir şey danışılmıyor, müdür(e) de(kendisi hanım) danışman da kendini en bilmiş , bu işlerin en uzman üst düzeyli insanı olarak görüyorlar. beni de küçümsüyorlar!. 4 sene eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünde okudum, hiçbir şey yapamamak? bilmiyorum. (ayrıca kendileri sınıf öğretmenliğini değil birisi fen enstitüsü birisi siyasi ilimler fakültesi vb.yi bitirmişler,) yüzüme karşı daha sınıfa bile bağımsız girmeden sen bu öğretmenliği yapamazsın denmesi.. yani. acaba diyorum, bizim okul ikili eğitimden seneye tam güne geçecek, bu yüzden 60 öğretmenden 15-20 tanesi norm fazlası olacak, ama beni engelli statüsünde olduğumdan dolayı norm fazlası yapıp ben istemeden başka okula gönderemiyorlarmış, şimdi böyle beni korkutup ta başka okula gitmem ve okuldaki kendi yakınları norm fazlası bir öğretmeni kurtarmak için mi yapıyorlar? kötü şeyy düşünmek istemiyorum ama önüme hiçbir kötü şey söylemeyip arkamdan beni okul yönetimine 2 hafta dolmadan şikayet eden velileri gördükçe her türlü kötü düşünceyi mümkün görüyorum.. Hani bir de o kadar normal söylüyorlar ki; senin adaylığını uzatalım 1 sene daha,!! 2 sene adaylık kalkmazsa memuriyetten atıyorlar. belki de amaçları normal yollardan gönderemedikleri için 1 sene daha uzattıktan sonra benim öğretmenliği yakmak!

Oyle kolay yakilamiyor kimse kusura bakmasin. Siz dedigim gibi az daha bekleyin. Adaylik egitimi alip evraklarinizi ilceye teslim ettinizse sonucu bekleyin derim goreceksiniz ki hic sorun olmayacak. Adaylik kalkacak. Az daha sabredelim. Beni de o kadar zorlamislardi ki her aksam istifa dilekcesi yazıp sabah yirtiyor ise oyle gidiyordum...Sabrettim adaylik kalkti. Simdi en caliskan memurum mudur gozunde. Halbuki yaptigim is ayni degismedi performansim. Sen rahat ol gozunu korkutup yanlis yapmani bekliyorlar.

adaylık kaldırılmazsa kurum değişikliği nasıl oluyor?
az daha sabret diyorsunuz ama asıl böyle sonlara yaklaştıkça saldırıları arttı, okulların kapanmasına 4 hafta var ama müdüre hanım beni daha sık odasına çağırmaya başladı, her an tuzağa düşürecekler korkusu içindeyim, Bu adaylık süreci kadar sıkıntılı birşey yok

Saldirilar arttigina gore adayliginin kalkmasi kesin. Bu da seni yanlis yapman icin kiskitmalari. Saglam dur.4 hafta daha disini sık. Tayin alabilirsin ama gidecegin kurumdaki mudurun insifiyatina kalirsin ki pek iyi mudurler yok. Kisaca yagmurdan kacarken doluya tutulma durumuda olabilir. 8 9ay sabretmissin.4 hafta daha dayan

Merhaba arkadaşlar , bize asli öğretmenliğe geçiş sınavı yazılı ve sözlü kalkacakmı

Arkadaşlar ben kadrolu engelli öğretmenim 2017 Şubat ataması ile atandım Mayıs'ta göreve başladım ve kadroda aday öğretmenim (yetiştirilmek sürecinde ) şimdi sorum şu;bize sınav varmı(sözlü yada yazılı) 2018 de bu saçma sınav kalkar mı bilgisi olan bilgilendirir se memnun olurum teşekkürler

Iyi günler hocalarım ben 2014 şubatta mebe engelli memurluğa atandım yaklaşık 2 sene memurluk yaptıktan sonra tekrar ekpss girip öğretmenliğe atandım memurlukta adaylığım kalktığı icin okuldaki arakadaşlar adaylığım olmaz dediler diğer aday öğretmenler gibi evrak doldurmadim danışman öğretmenle derse girmediğim icin adaylığımin olmayacağını düşündüm geçen yilda böbrek nakli oldum çok şükür okula hiç gitmedim bu sene başındada müdürüm performans değerlendirilmesi yapıcağını söyledi performanstan yüksek puanla geçtim müfettiş de sınavın formalite olduğunu söyledi vel hasıl Bende üzerine düşüp araştırmadım ve sınava çalışmadan girdik kaldık şimdi yerim değişti il içinde yer olmadığı icin ilçeye verildim bu yönetmelik engelliler içinde gecerlimidir veya ben birdahaki il içi mazerete bağlı yer değişikliğinde gittiğim yerde bir yıl olmadan adaylığım kalkmadan tain isteyebilirmiyim bilginiz varmıdır bu konu hakkında yardımcı olursanız çok memnum olurum.

Ayrıca kılavuzda ve yönetmelikte sınavdan kalanlar başka eğitim kurumuna görevlendirilir yazıyor oysa beni kadromla gönderdiler bu konu hakkında bilginiz varmidir

yakups

milli eğitimden bana olmaz dediler.nasıl oluyor hocam yardımcı olsanız çok sevinirim

Agus. ayındaki nakıllerle sızde engellı grubundan nakıl ısdeyebılır siniz, nakıl aday ogrmn de olsanız fark edemez. Nakıl basvuruları basladıgında sızde once mebbs den basvuruyorsunuz, sonra okul a onayladıyorsunz.

ARDA21 Ağustostaki özür grubu atamalarına başvurun.Engelliliğe bağlı şıkkı olacak onu işaretleyip başvurunuzu yapacaksınız.Milli eğitimdekiler bilmez bu tür meseleleri.

Allah size sabır versin ne zor işmiş öğretmenlik.

yakup hocam engelli öğretmenler bir defa tekmi özür grubundan tayin isteyebiliyor

Üst Alt