Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli akademisyen alımı hakkında bilgi paylaşımı..?

asimptot

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
29
[SIZE=2]Merhaba,
Kamuda olduğu gibi üniversitelerde de engelli istihdamı için belli bir kota var diye biliyorum ama genelde memur, temizlik/güvenlik görevlisi gibi pozisyonlarda alım yapıldığını gördüm. Engelli akademisyen (araştırma/öğretim görevlisi) alımı yapan üniversiteler var mı? Bu konuda herhangi bir yönetmelik bulunuyor mu?
Bilgi ve/veya tecrübelerinizi paylaşabilirseniz mutlu olurum. :)[/SIZE]

benim bilgim yok. hocam sadece yurtdışı yönünden gelen bazı duyurularda buna benzer bir ibare gördüm bunlarda sınırlı sanıyorum fark oluşturmaya çalışanlar oluyor oda. . neyse ben zaten biçok kriteri normal şeklinde sağlıyorum (yurtdışı için) ama akademisyenlik türkiyede çok kalitesizleşti.

Engelli akademisyen kadrosu hiç duymadım yük. Lisans yaptımama duynadımda görnedimde zaten ales puanı ile alıyorlar bir tek tezsiz yüksek lisans da öğrenim üçretini engel oranın kadar az ödüyorsun yani kesin bilgi diyemem ama ben rastlamadım

Teşekkürler. Yüksek lisans bitti de ben de göremedim maalesef bu konuda herhangi bir bilgi. Normal akademisyen alımında bile yaşananlar malum. Gerçekten garip.

Engelliler için ayrı bir kadro olmasa bile akademisyen olmam için engelli birisi başvursa alırlar mı ki?

olmak için*

Sağlıklı insanlar arasından bile nasıl seçtikleri malumken bilmiyorum. Muhakkak istisnaları vardır.

Üst Alt