Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli akülü sandalye ve scooterlar neden pahalı?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar akülü sandalye veya engelli scooterlar neden bu kadar pahalı? 9-10 bin tl yi buluyor. Normal herkesin kullandığı 3 tekerli elektrikli motorlar 5-6 bin tl. Hem daha güçlü hemde daha fazla yol gidiyor. Engelliler için katlanabilen hafif akülü sandalye 10-15 bin tl yi geçiyor. Neden kaynaklı bu fiyatlar? akülü sandalye yerine kullanabilen için akülü normal motorlar daha mı iyi olur?

15 yıllık bir scooter kullanıyorum ve bana artık "yakamdan düş" dediğini hisseder gibiyim, yeni bir şey almaya kalktığım an örneğin Meyra Optimus 2 gibi bir şey, gördüğüm rakam beni bunalıma sokuyor. Sosyal olarak engellenen bireylerin, kendi kazancının (varsa) 40-50 katını bir akülü arabaya verebilmesinin bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Engeli birey olmak bile artık zengin işi, orta-az gelirli isen engelli bile olamazsın. Buradan bunu anlıyorum ben.

engelli destek ürünleri ve protezler sık alınan bir şey değil özel sektör işine geldiği gibi hareket ediyor normal olarak kullanılan bir parça 5-10 tl iken akülü bir araca takılacaksa fiyat hemen 3 katına çıkıyor kullanılan malzeme zaten hurda malzemeler denetim yok ceza yok mecburen boyun bükeceğiz birine der yanın cevap hazır önceden var mıydı bunada şükret sonuç ben gibi 9 tl sayıp araç alırsınız istenilen kalitede olmaz yasal yollar dahil bir sonuç yok çoğu yeri kendiniz yaptırıp yamuk bir şasi ile gezersiniz araç başınızda kalır
( %99 u müslüman olan bir memlekette yaşıyoruz dürüst ve vicdan sahibiyiz güya,
benim şahsi düşüncelerimdir )

kullanabilenler için akülü scooter almak, akülü sandalye almaktan daha iyi değil mi? çarşıya gidip bişeyler alınabilir diye.

NETBUS

Ama scooterle AVM mağaza dükkan gibi içerisinde gezemez
Berberde tıraş olur rahatça sandalye üstünde
Akülü sandalye her zaman iyidir

aktif tekerlekli sandalye 25 bin tl bana tam uysun bir kac özelik olsun dendimi 40 bin tl. sukuturunda pahalı olması normal degmi kaldıki sukuturlar tekerlekli sandalyeden bayagı ucuzlar.sakatlık kibari engellilik zengin işi malesef.

Son düzenleme:
-GEBZELİ-

Hocam o kadar pahalı mı gerçekten? Ben de şuan araştırıyorum nerden alabilirim diye. Bilgi verme şansınız var mıdır? Nereden aldınız?

Özellikli ve hızlı tekerlekli sandalye her zaman scooterlardan iyidir, tekerlekli sandalye ile her ortama sorunsuzca girebilirsiniz, oturma yüksekliğinde olduğu için kuaförlerden kafelere, alışveriş merkezlerinden devlet dairelerine kadar her ortamda rahat edersiniz size yük olmaz.

Ülkemizde maalesef tekerlekli sandalyeler oldukça pahalı, iyi bir kalitede tekerlekli sandalye almak yüklü bir miktarı cebinden çıkartmak demek. Son sistem silahları, tankları, denizaltıları, uçakları üreten dünyanın kıskandığı ülkemiz maalesef akülü tekerlekli sandalye üretemiyor bu sandalyelere ait olan joyisytiklerin yazılımını üretemiyor, umarız ülke olarak ilerki yıllarda son sistem akülü tekerlekli sandalyeleri ve scooterları üretir hale geliriz.

akülü engelli scooterların gücü 800-1000 w olarak yazmakta. normalde 250 w üstü ehliyet gerektirmiyor mu? ve normal 3 teker elektrikli motorları kullanırken ehliyet gerekiyor mu? gerekiyorsa h sınıfı ehliyetle başımız derde girmeden kullanabilirmiyiz? istediğimiz sadece mobilite sokağa çarşıya rahat çıkabilmek. Bunlar neden bu kadar zor bu ülkede.

[FONT=sans-serif]Qsemihfaruq hic bir zaman 40 binlik aracım olmadı sadece fuarlarda denedim benimkisi normal bir tekerlekli sandalye biraz modifiyeli hepsi o bana yetiyor hamdolsun darısı dostlara olmayanlara inşAllah.[/FONT][FONT=Verdana]bir tavsiyede ben verim dostlara kullanabilenlere ilk tercih tekerlekli sandalye ikincisi akülü sandalye sonuncusu sukutur hepsinide kulandım kulanırımda yürümeyenlere tavsiyem kesinliklen budur ... [/FONT]

Üst Alt