Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli annem üzerine araba alırsak bakım maaşı kesilir mi?

zumrutuanka1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba annemin yüzde 90 engelli raporu var. Annemin üzerine Ötv indirimli araba almak istiyoruz. En fazla kaç bin liralık araba alabiliyoruz? Bir de araba gelir hesabına dahil ediliyor mu? Araba alsak annemin evde bakım maaşı kesilir mi?

ben 7 yasındakı kızımın ustune duster aldım nısan ayında kesılmedı evde 5 kısı yasıyoruz 8100 tl maaşım var
annem ve kayınpeder yardım ettı araba alırken

zumrutuanka1

eğer her ikisinin şartlarında yaşıyorsanız yasal bir sınır var araba en fazla şu para olabilir diye bu sınırı almazsanız indirimli şekilde araba Alabilirsiniz tabiki annenizin engel oranında yüksekmiş %90 tam bağımlı yada eski adı ile ağır engelli evetse bir problem çıkmaz yani engel oranları %90 ve üzeri ağır engele sahip yakınları olanlar engellinin adına onun hayatı kolaylaşsın diye indirimli araba alabilir illa tam yetkili ağızdan duyayım detaylı derseniz sosyal hizmet il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkez müdürlükleri oluyor oralara telefon edip bilgide alabilirsiniz

450 bin TL'yi geçen araba alınmazsa maaş kesilmiyor o zaman doğru mu

evde bakım maası alan uzerıne ötv li araç alınca maas kesilir mi ?

bır cok ılde bır cok kısıden ötv muafıyetlı arac alınan %90 üzerinde raporu olan engellının maası aracın lüks olması sebebiyle kesılıyormus anlamadıgım sey zaten devlet bır lımıt vermıs o lımıte gore alınan arac nasıl luks olabılıyor madem hak bu maas neden kesılıyor basına gelen var mı

Kedi501
o limitte gibi gösterip gerçekten o paraya alınmıcak arabalar alanlar gördüm hatta kızının üstüne diye alıp patronuna araba almaya çalışanıda duydum

Kevser er

elbettekı kullananlar var bu durumu o ayrı ancak benım dedıklerım bu kadar paranız var ıse bakıma muhtac degılsınız diyip ıptal edılen maaslar kaymakam ornegın neden 1,0 polo almadın da gıttın jip aldın deyip ıptal edıyromus halbukı o jıpte lımıt dahılınde bu sekılde bahsedıyorum ben

sosyal hizmetlere gidip sorabilirsiniz 4 sene önce audi a5 alan vardı duruma göre değişiyor en iyisi gidip danışmak

engel durumuna göre değişiyor mu bu para kesilmesi, yani %97 abim var ağır engelli, mesela şuanki engelli aracını satıp yenisini alsak kesilmeyecek mi ?

2021 Eylül ayında bir yasa çıkmış.o günden beri ya maaş (2022 maaş)ya araç diyor.evde bakımı etkilemiyor diye biliyorum.ben aldım öyle yüksek fiyatlara değildi belirlenen sınırında altındaydı ama 2022 maaşını kestiler.gerekli tüm birimlerden yazıp şikayetimi durumu bildirdim hepsindende olumsuz cvp aldım.kanunda var evet ama icraatta yok maalesef.o yüzden şuna hiç girmeyin bence.üzerime hiçbir mal varlığım olmadığı,ev kira olmasına rağmen bu şekilden bu durumu yaşadım.düşünün gerisini!!!!

Zumrutuanka benim %67 engelli raporum kaynanamin arabası var diye aynı binada oturuyoruz diye engelli maaşımı bile kestiler ama evde bakım olayını bilemiyorum inşallah kesilmez.

ÖTV siz araç alım ve evde bakım maaşı

Merhabalar evde bakım maaşı alıyorum evde 5 kişiyiz aylık gelirimiz 9 bin transporter 2001 model aracımız var ötv indirimli sıfır araç almak istiyoruz alacağımız araç fiyat egea lounge indirimle 240 küsür oluyor eski aracımızı satıp geriye kalan kısmı da eş dosttan bulup ödemeyi düşünüyoruz bu durumda maaşım kesilir mi ?arac alacağımızı kuruma bildirmemiz lazım mı ? Şimdiden tesekür edıyorum

Esma098

Eski aracınızı satın makbuzu yanınızda bulunsun yeni araç alın ve sosyal hizmetlere gidin arabanın ruhsatını götürün bilgilendirin eve giren maaş kişi başı 3600 u geçmiyorsa evde bakım maaşı kesilmez ben Duster aldım Nisan ayında maaş kesilmedi 8100 maaş alıyorum 5 kişiyiz evde

Öncelikle Cevabınız için teşekür edıyorum eski aracımızı bugün sattık sıfır araç alımı için basvuru yaptık 2 hafta sonda ancak elinizde olur dediler haber verebilmenin süresi var mı araba 15.20 gün sonra haber versek sıkıntı yasarmıyız

screetlove1992
Peki sormuyorlarmı bu maaşla bu arabayı nasıl aldınız diye çünkü 8100 maaşla geçinmek bile zor dışardan yardım aldıysanız bunu gelire dahil ediyorlar mı? Bide hesaplama nasıl yapılıyor.

Peki sormuyorlarmı bu maaşla bu arabayı nasıl aldınız diye

Tabiki soruyorlar ben 190 aldım Duster annem ve kardeşim sağolsun yardım ettiler onun dekontlarini gösterdim ve eşimin düğünden kalan altınları vardı onu sattık makbuzunuda aldım götürdüm bu şekilde açıklama yaptım 8100 maaşımı evde 5 kişi yaşıyoruz 5 e boluyirlar kişi başı gelir gecmediginiz için kesilmedi

screetlove1992 akrabalardan elden almadınız mı yardımı nasil makbuz tuttunuz birde araç için aldığınız parayı gelire eklediler mi

Hayır gelire ekleme di bir şey yok 1 tane aracınız varsa gelire ekleme engelli maaşında yapiliyor ve kesiliyor maaş . Kardeşim banka hesabından benim banka hesabıma parayı havale etti ve açıklama kısmına araba için abime ......... Die açıklama yazıp gönderdi

Üst Alt