Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç alım-satım ehliyet değişim işlemleri deneyimlerim (Ekim 2018)

Konular
7
Reaksiyonlar
2
1-Ehliyet değişimi: aile hekimi muayenesi,kas hastası olduğum için devlet hastanesi nöroloji polikliniğine sevk yaptırdım,tek doktor olduğu için 50 tl aldılar.her doktor için 50 tl alıyorlar.il sağlık kuruluna hastaneden aldığım raporu götürdüm.kurul için beklememi söylediler.1 hafta önce aradılar.kurul gününü bildirdiler.kurula girdim yaklaşık 10 kişi vardı.kurul başkanı raporlara baktı.nasıl araç kullanabileceğimi sordular.özel tertibatlı elden gaz ve fren tertibatlı otomatik araç kodlarını yazdılar.kas hastalarına 1 yıl sonra kontrol muayene kodunu yazdılar.2 gün sonra raporları verdiler.nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetimi alabileceğimi söylediler.Malatyada emniyet binasında sadece engelliler için nüfusdan bir memura yer vermişler.orda randevusuz ehliyet işlemlerini yaptım.gitmeden 1 tane biometrik fotoğraf ve 15 tl ücreti halk bank veya ziraat atm lerinden kartsız yatırabilirsiniz.geçici ehliyet verdiler.aslını 1 hafta sonra ptt den eve gönderdiler.aslını emniyet aldığı için noterden 3 tane sağlık kurulundan aldığın raporu çoğaltırın araç alırken gerek olacak.

2-Araç alımı:bayiden önce ötv indirimini yaptırın sonra pazarlıkları yapın biraz daha düşüyorlar.2007 yılında aldığım sürekli ötv ve özel donanım kullanır raporunu kullandım.3 tanede bunu noterde çoğaltırın.işlemleri bayi yapıyor.tertibat için 1600 tl verdim.proje tse dahil.nasıl yaptıklarını bilmiyorumda tüvtürk muayene yaptırmadılar tse yeterli dediler.ondan dolayı ilk muayene 3 yıl oldu.bayi noterde satışını verdi.rica minnet 200 tl emniyete bağış yaptık sıradaki plaka değilde fb plaka aldım.

3- 5 yılı dolan eski aracın satımı: 650 tl proje yaptırdım.tertibatı söküp tse ye götürdüm aracı ordan aldığım belgelere 2 adet ek-1 belgesi ekledim.(ek-1 belgesini sigortacılar dolduruyor 15 tl aldılar)aracı tüvtürkde muayene yaptırdım.notere gittim önce aracı 135 tl karşılında normal araca çevirdiler.sonra alıcıya 185 tl karşılında devrini verdim.proje ve noter masrafları için aracı sattığınızda durumu bildirin ona göre pazarlık yapın.çünkü ortalama 1000 tl gidiyor.

4- mtv işlemleri: vergi dairesinden mtv muafiyeti için form alın doldurun raporun fotokopisini ekleyin.aksi takdirde mtv borcu görünüyor.

Arkadaşlar herkes tam anlasın diye teferruatlı yazdım.sorunuz olursa cevap veririm.

3- kısımda anlatığını şöylede yapabilirdin 5 yılı dolduğu için noterden çekme belgeli satış yaparak (TSE belgesi ve Projeyi beyan etmeden)
alan kişiye Proje ve TSE belgesini verip o kişi kendine normale çevirtseydi sana daha az masraf olurdu.

Birde Şunu anlamıyorum hem TSE bakıyor normale çevrilmiş mi, hemde TÜVTÜRK bakıyor normal mi diye ikisinede ayrı ayrı paralar veriyoruz.

(eskiden Muayene TÜVTÜRK'e verilmeden önce Engellilere ücretsizdi)

haklısınız şunun için arabayı normale çevirip satacaktım.son anda akrabam aracı bana ver dedi şehir dışından aracı almaya saat 16 civarı geldi.satışı yapıp şehir dışına çıkacaktı.işi uzatmayalım diye aynı anda yaptık diğer türlü mesai saati bitecekti.

Üst Alt