Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç alımı sonrasında vefat durumunda varisler sorunu..?

zigana99

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sitede uzun süre aramama ve konuyu diğer yerlerde araştırmama rağmen cevap bulamadığım bazı konular var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kardeşim %98 raporlu ve Mal varlığı olarak köydeki arsa tarla gibi şeyler var üzerinde, Bekar ( EŞ, COCUK,ANNE,BABA YOK ) kardeş sayımız 11 Yaşayan 8 kardeşiz Ölmüş olan 3 kardeşimin çocukları ve yengelerimiz var. 10 Yıldır diğer kardeşlerim bakmak istemediği için kardeşime ben bakıyorum ve mahkemeden vasisi benim kararı uzun süre önce almıştım.

Kardeşimin bir geliri yok engelli raporu ile araç aldığım zaman aracın parasını kendi cebimden vereceğim

Sormak istediğim sorular;

1: Allah korusun kardeşim 5 yıl dolmadan vefat ederse araç diğer kardeşlerine ve ölmüş olan kardeşlerin çocuklarına veya eşlerine miras olarak kalır mı ?

2: 5 yıl süre geçtikten sonra aracı satmak istersem diğer kardeşlerden bir onay almam gerekiyor mu ?

3: Aracın parası kendi cebimden çıkacağı için kafamı kurcalayan son soru olur da miras kalırsa diğer kardeş veya ölmüş kardeş çocuklarına ve bunlar sorun çıkartırsa hak iddia ederlerse Benim kanun önünde hiç bir hakkım yok mu aracın parasını ben verdim ve benim verdiğim para üzerinde nasıl hak iddia edilebilir. Bu konunun bir çözümü kolayı taktiği var mı ?
Teşekkürler

zigana99

Maalesef araç tüm varislere eşit şekilde kalır.

Hayır, mahkemeden izin almak yeterlidir

Bu açmazın önünü almanızın hiç bir yolu yok

Henuz yeni basima gelen konu.
Gecen yil annem rahmetli oldu.

Uzerine aldigim aracim mirascilara tescil edildi.ancak vekalet verdiler 5 kardesim.1 ay once otv sinide kendim odedim sncak satis isleminde 1 kardeşim vekaleti zxletti.simdi aracin 6/5 benim 1 hisse ona tescil edildi.araci koz kullarak diger miras mallardan enaz payi bana verdi.imzayi attim sonra yine araci devretmedi.bu konuda nasil hakkim var.yoksa araci kendi ustume nasil alirim.mahkeme uzun surer diyolar.uzlasma kurulu gibi yerler bu konuda ne yapabilir.mahkemelik llursak hicmi hakli durumum olmuyo.bu araci lirasina kadar cebimden odedim.verdigi onceki iptal vekalet falan dikkate alinmazmi.

kardeşin yaşadığı sürece varisi olarak aldığın araba engelli arabaysa 2, yıl sonra sattığında özel tüketim vergisin ödiyerek satabilirsin. fakat bu aracı kardeşin yaşadığı için sattığın zaman hiç bir hak talep edemezler. benim bildiğim kadarıyla arabanın parasını banka kanalı ile kendi adınla araç firmasına havale edersen dekontunu saklarsan kardeşinin vefatında mahkemeden varisler için miras talebinde banka dekontunu gösterdiğinde mahkeme buna göre karar verebilir.

Üst Alt