Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç alınırken bakım ücreti kesilir mi?

candas581

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba formdaki biraz inceledim ama tam anlamıyla ulaşmak istediğim bilgilere ulaşamadım. Dedem yüzde 100 engelli olup dedemin adına babam engelli araç almaya karar verdik. Fakat halam dedeme baktığı için dedemin bakım parası alıyor. Şimdi asil bizim sorunumuz babam Dedemin adına araç alırsak dedemin bakım ücreti kesilir mi ? Bazı yere sorduk kesilir diyorlar kesilmez diyorlar. Araç aldıktan sonra pişman olmak istemiyoruz. Aylık ücret maaş falan bahsediyorlar tam olarak olayını çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Dedem emekli çok düşük maaşı var. Dedemin üzerinde çok eski bi ev var köyde kalıyor. İndirimli araç alırken bakım ücreti kesilmemek için ne yapmamız gerekiyor. Aklınıza gelen bir çok şeyler varsa yazarsanız sevinirim. Çok teşekkür ederim. İyi günler Sağlıkça kalın.

Ayni sorun bende de vardı.
Merkezde ki sosyal hizmetlere gidip sordum. Bende passat alacağım. Bana kesilmez dediler. Ticari bir iş alıyorsan o işin geliri eklenip öyle hesaplanir ama siz binmek için alacağınız için kesilmez diye düşünüyorum. Bence size bakan sosyal hizmet bürosuna gidip soru verin. Kesin bilgiyi verirler onlar.

candas58
araç parasını ödeyen babanız dedenizle aynı evde oturmuyorsa bu durumda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bunu soyleyin. aracın parasını babanızın ödeyeceğini bu şartlarda evde bakım aylıgının kesilip kesilmeyeceğini sorun. bakıma muhtaç engelli adına onun rahatı için araç alınacagı için ve parası da belli olup oğlu tarafından karşılanacagı için sorun çıkaracaklarını sanmam. ama il müdürlüğünden görüş ve onay almadan hareket etmeyin.
ayrıca şurada yazdıklarımı okuyun lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...li-arac-alinca-maas-duser-mi.html#post1643130

Üst Alt