Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç indiriminde ruhsal ve duygusal bozukluk halinde vasi..?

suleymankamsiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.annem adına araç almak için %97 ağır özürlü ve sürekli rapor aldık.raporun çoğunluğu ortopedik.fakat %25 oranında ruhsal ve davranışsal bozukluk da yazmışlar.raporun sonunda ortopedik,ruhsal ve duygusal bölümü işaretlenmiş,zihinsel bölümü boş bırakılmış.sorum şu;ruhsal ve duygusal olunca da yasal vasi gerekir mi.lütfen bilen arkadaşlar varsa yardım etsinler.teşekkürler.

Sadece raporlu kişinin alım işlemleri için noterde bayi muamelecisine vekalet vermesi lazım o kadar. Noter birkaç soru ile kişide zihinsel bir yeti kaybı olmadığını test eder kendince ve vekaleti onaylar...

yardımlarınız için çok teşekkürler.ama trafik tescile kendim sordum yasal vasi olmadan olmaz dediler.bugün araba firmalarından ikisine sordurdum(tanıdıkları varmış)onlarada aynısını söylemişler.vergi dairesine sordum onlar vasi kararı gerekmez diyorlar.2 gün önce bir notere gidip raporu gösterdim o da yasal vasi istiyor.ne yapacağım bilemiyorum.

Emniyet neyine karışıyor onu anlamadım!? Konu mal edinmeyle ilgili, sürüşle değil ki! Gerekçesi neymiş? Emniyet'İn bir değerlendirme yapmasına temel olan görev tanımı neymiş?

Notere gelince, o da işgüzarlık yapıyor bence. Annenizin zihinsel yetisinde sorun yoksa, noter bunu birkaç soruyla anlayabilir ve vekaleti verir.

çok haklısınız ve ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.ama gel gör ki durum tam tersine işliyor.annemin zihinsel en ufak bir sorunu yok.bu gün yasal vasi için mahkemeye gittim tamamen hayal kırıklığı.bir ay önce aldığım raporun hiç önemi yokmuş.hastaneye sevk ediyorlar ve sil baştan aynı işler tekrar edilecekmiş.alınacak raporda vasi gerekir diye ibare olması gerekiyormuş.anlamadığım yeni raporda vasi gerekmez derse ne olacak.o zaman bu raporla sorun çözülür mü yoksa tamamen çıkmaza mı girer acaba?
Arkadaşlar lütfen bu durumda(ruhsal ve duygusal sorunu işaretli,zihinsel boş bırakılan) araç alan varsa paylaşsın.

saçmalık bizdede 2008 yılına ait %99 oranlı sürekli rapor var elimizde kişi zihinsel engelli oldugu için önce vasi atandı daha sonra araç alımı için hakimden yeni bir dava açıldı duruşma 25 şubatta süreci paylaşmaya devam etcem fakat kimse bize vasilik için yeni rapor alcaksın demedi sadece engelli kişi vasilik için hastaneye götürüldü doktorlar gördü ve duruşma gününe gizli bir zarfta hastanın durumu ile ilgili raporu gönderdi ve vasilik şuanda elimizde fakat işin zor tarafı hakimin izni.

Bence başka noter ve başka emniyet görevlisi bulun...

bende baska bır engellı sitesinden aynı soru sorulmus boyle bı yazı gordum

Trafik tescil bürosundan bu konu sorulmuş ve gelen yanıt:
"2918 sayılı karayolları trafik kanununa bağlı olarak çıkartılan yönetmeliğin 74. maddesi zihinsel özürlülerde vasi tayini ve taahhütname ibrazı zorunludur.belitmiş olduğunuz raporda zihinsel, duygusal bölümünde zihinsel kutucuğu işaretlenmemiş, duygusal bölülümü işaretlenmiş ise vasi tayinine gerek olmadan araç tescili yaptırabilirsiniz."

Üst Alt