Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm süresi..?

ist01

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
45
arkadaşlar 2016 yılında engelli araç aldım şimdi 2 yıl geçti muanesi geldi ama kafama takılan birşey daha var araçta tertibat olduğu için muanesi 2 yıl peki egzoz gazı emisyon ölüç süresi nedir engelli araçlarda normal sıfır araçlarda ilk 3 yaş mış bizde muanede olduğu gibi 2 yılmı ona göre aracımı muaneye sokacam

ist01

Yeni tebliğ ile emisyon pulu hafif kusur sayılıyor. Yani yapmadan giderseniz, hafif kusurlu olarak muayeneden geçersiniz.
Sorunuz, evet yeni araç 3 yılda ve sonrasında 2 yılda bir yapılıyordu.

bu arada engelli oldugunu belırtırsenız guvenlıge hemen ılk sıraya ıslemınızı alıyorlar.

Bendede tertibat vardi ama ben 3. yıl sonunda soktum. Ruhsatta muayene tarihi 3 sene sonrayı gösteriyor. 1 senelik ceza ödedim 100 küsür lira.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

black bishop

Konu egsoz ölçümünün yapılıp yapılmaması değil aslında. Muayene süresi ve muayenede yapılmasıydı. Bu ay çıkan tebliğ ile muayenelerde yaptırmasanız bile hafif kusur sayılıyor. Burada amaç, muayene istasyonlarında yapılmasının tekelini önlemek olarak düşünülebilir. Muayenenizi yaptırıp, herhangi bir istasyonda da emisyon ölçümünüzü yaptırabilirsiniz.

Süre ilk 3 yıl ve sonrası 2 yılda 1 dir.

Egzoz muayenesinin ağır kusurdan hafif kusura alınmasının sebebi bence ceza yazamamaları.
Muayenede mecbur olduğu için herkes egzoz ölçümünü yaptırmak zorunda kalıyordu, 1.250 liralık cezayı kesecek adam bulamıyorlardı. Şimdi ise, aman zaten geçiyor muayeneden, sonra başka yerde yaptırırım deyip bir daha ilgilenmeyenler devlete yeni bir gelir kapısı olacak, hepsi bu.

Üst Alt