Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç sahibi kaç yıl sonra MTV öder?

EBRUL

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Engelli araç sahibi kaç yıl sonra mtv öder ?

Ruhsatı Engelli statüsünde olan araçlarda mtv ödenmez

Kırmızıı sene yoktur aracı satmadığınız yada engelli ruhsatı normal ruhsata çevirmediğiniz sürece mtv ödenmez ister 5 yıl ister 10 yıl kullan sıkıntı yok

5 yil doldu 2. Bir arac satin aldim otv indirimli. Yeni aldigim aracin Mtv si gorunuyor ne yapmam lazim . Eskisinin mtvsini odemek yenisini odememek istiyorum haliyle

Eskisini elinden çıkarman yada başkasının üstüne yapman gerekir

Aynı anda iki engelli aracım olmadığı için sizin durumu yaşamadım. Ama ben aracı geçen yıl aldıktan 1 ay kadar sonra MTV ödemesi göründü. Vergi Dairesine gidip MTV den muaf olmak için bir form doldurduktan sonra MTV ödemesi silindi.

2. araç için Vergi Dairesine gidip MTV den muaf olmak için form doldurdunuz mu ? Ya da Vergi Dairesine sordunuz mu bu durumu ?

ucuncubahar
Yeni aldigim aracin mtv den muaf olmasi icin doldurdum. Ama 5 yil onceki araci aldigim yer vergi dairesinden mtv muafiyetinden araci cikarmam icin oraya dilekce yazmam gerekirmis. Yeni aldigim aracin vergi dairesindeki eleman yeni araci MTV muafiyetine sokamiyorum diyor. Boyle bir durum yasayan var mi . Herhangi bir vergi dairesine dilekce yazmam yeterli degil mi illa eski aracimi aldigim segirdeki vergi dairesine mi gitmeliyim...

Üzerimde 2 ruhsat araç varsa 2 sindede MTV den yararlanırmıyım

Şimdi yaşadıklarımı anlatayım. 5 yıl önce aracı aldığım yerin vergi dairesine bulunduğum il vergi dairesinden ...... plakalı aracımın MTV sinin iptalini, ......... plakalı aracımın MTV istinasından yararlanmayı istiyorum şeklinde dilekçe yazdım. ve sonrasında yeni alınan aracın bulunduğu vergi dairesini arayıp MTV istinası için işlem yapılmasını istedim. sorun çözüldü.

mayfe

Merhaba.

Bir sorum olacaktı.

Sizde 2. engelli aracınızı almışsınız. Hayırlı olsun.

Nasipse 5 yılı dolmak üzere olan 1. aracımızı satmadan, 2. engelli aracımızı alacağız. Süresi dolan 1. araç için herhangi bir işlem yaptırmamıza gerek oluyor mu ? (%90 babam engelli-vasilik yok-tertibat yok).

Üst Alt