Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç sahibi vefat halinde yapılacak işler hakkında sorular..?

Scarpe

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar babam %90 engelli olarak geçen sene aralık ayında ötv indirimli bi araç aldık fakat babam 2 ay önce vefat etti şu an 3 adet MTV borcu görünüyor. Bugün Avrupa yakasında nakil vasıtaları vergi dairesine gittim beni Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesene yönlendir babamın ölümüne kadar olan vergi borçlarının yanılmıyorsam silinmesi gerekiyor. Yarın sabah Ümraniye ye gidicem doğal olarak babam vefat ettiği için bu sildirme işlemini ben yapabilirmiyim (varislerinden biri olarak)

Yanımdaki evraklar
Babamın sağlık raporu
Araç ruhsatı
Veraset ilamı

Ayrıca bu işlemden sonrada aracı kendi üzerime almak için uğraşıcam bununla ilgili de Bilgi verirseniz çok memnun olurum

Bu arada babamın mal varlığı olarak araçtan başla İstanbul da müstakil bina memlkette ev ve tarla bulunmaktadır yani bildiğim kadarıyla tek bir varisin üzerine araç devir olacaksa bu şekilde olmalıymış

peki bu işlemleri muamleciler yapabilirmi?

Değeli yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler..

Muayene bilgisi

Merhabalar babam üzerinden engelli olarak araç aldık ancak babam geçen sene vefat etti ve ben aracı kardeşlerim ve annem den feragatname alarak kendi üzerine aldım ve muayene süresi doldu şimdi muayene ye gitmem gerekiyor yapmam gerekenler nedir ben sanırım normal araç muamelesi görücem

Şu an için herhangi bi eksiğim yok
Yorumlar için şimdiden teşekkürler..

Üst Alt