Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı alındığında annenin aldığı evde bakım maaşı kesilir mi?

mrtkln66

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Baba emekli, ben de memurum. Biz daha önce 60.000 tl lik bir araç almıştık şimdi 5 yıl süresi doldu değiştireceğiz. Normalde 2022 maaşımız da benim işe başlamam ve gelirin artması sebebiyle kesilmişti. Şimdi yeni alacağımız araç biraz yüksek bir meblağda. Bu aracı aldığımızda 2022 maaşının ardından annenin aldığı evde bakım maaşı da kesilir mi?

mrtkln66
araç alımında ötv indirimli alırsan aracın indirimli değerının 120 de 1 i ,yok normal alım edersenız aracın kasko değerının 120 de 1 i gelir hesabına dahil eidliyor 2022 maaşlarında. ebm de aynı mı bilmıyorum aynı olma ihtimali olmakla beraber en güzeli kuruma sormak mümkünse hesaplamanın nasıl yapıldıgnı yazılı olarak alırsanız işiniz daha garantı olur.

ÖTV indirimli araç alınca evde bakım maaşı kesilir mi?

5 Kişilik bir aileyiz. Ağabeyim %100 ağır engelli. Baba emekli 2100 tl maaş alıyor ben de kamu kurumunda 3500 tl alıyorum. Anne de evde bakım maaşı alıyor. 2022 maaşımızı ben işe başlayınca kestiler. Ötv indirimindem faydalanıp bir araç aldık, 5 yılını doldurdu ve sattık. Ek karar çıkarttık yenisini alalım diyoruz fakat şu an en kötu sıfır araç da 100,000 civarı. Doğal olarak yeni düşündüğümüz araç 150. 000 ve üstğ olacak. Forumda hep araç alınca o da hane gelirine dahil olunuyor ve evde bakım maaşı da kesiliyor diye okudum bu ne kadar doğru? Bugün bulunduğumuz ilçedeki sosyal hizmetlere gittim oradaki de sıkııntı olmaz 246.000 tl ye kadar araç alın bildirin kesilmez dedi ama kafam karışık

mrtkln66

2022 maaşını kesebiliyorlar, bu konuda çok sorun yaşayan kişi duydum, ama evde bakım parasını kesmezler. Haneye giren toplam paraya bakılıyor ve bu tutar kişi başına bölünerek evde bakım parası alıp alınamayacağının kararını veriyorlar. Bu tutara, evde bakım parası dahil değil. Eğer şartları karşılıyorsanız evde bakım parası araç için kesilmez. Ama burası Türkiye, burada üç kuruşluk parayı bile kesmek için her şeyi bahane edebilirler.

Merhaba ağbi, Bizim 2022 aylığını 1 yıl önce kestiler. Bir tane araç almıştık süresi doldu yenisini alacağız şimdi. Merak ettiğim şu ticari değilse ve gelir getirmiyorsa sorun yok dediniz. Bizim durum da böyle. Acaba 2022 yi kestikleri gibi aracı alırsam evde bakımı keserler mi diye şüphe ettim

Benim anlamadığım hem 303.000 e kadar alın diye sınır getiriyor Hem de şu kadar fiyatı aşmasın diyorlar.Kendi içlerinde çelişiyorlar. Benim 2022 yi zaten kesmişlerdi, Şimdi yeniden alacağım ötv muaf fiyatı 155.000. Bunu alırsam 2022 gibi evde bakımı da mı kesecekler

@Kalem
Abla 2022 yi kesmişlerdi benim 2 sene önce. Şimdi bana geliş fiyatı 150.000 TL olan bir aracı almak istediğimde 2022 gibi bu sefer de evde bakımı mı kesecekler.? Herhangi bir gelir getirmiyor, ticari de değil

Ben aldım. Ticari değilse sağa sola gitmek içinse sorun yok dediler. Bildirmemize bile gerek yok dediler. 2020 model araç değeri 185.000

Daha önce ötv muafiyetli bir araç almıştık süresi doldu ve yenisini almayı düşünüyoruz. 5 Kişilik bir aileyiz. Babamın emekli maaşı ve benim maaşım olmak üzere 5500 TL eve giren gelir var. kişi başı gelire göre 1402 TL den 5 kişi 7.000 TL yapıyor. 2022 aylığı alıyorduk fakat onu da 1.5 yıl önce kestiler. Merak ettiğim şu; 303.000 TL civarına kadar araç alabilirsiniz yeter ki sınırı geçmeyin diyorlar. Benim alacağım araç rayiç bedeli yani bana gelişi 155.000 TL bu 155.000 TL nin yarısı bir önceki sattığımız ötv muafiyetli araçtan, kalan kısmı da kredi çektik. Ticari araç değil, gelir de getirmiyor. Bazılarının bakım aylığı araç alınca kesilmiş pahalı araç alındı gerekçesiyle, Ben belirtilen sınırı geçmedikten sonra neden maaşı kesiyorlar ki?
Ayrıca Engelsiz kariyer sitesinde şöyle bir madde vardı ''ÖTV istisnalı alınan araçların, alım ve satımı konusunda bildirim yapılır. Bu araçlar, evde bakım maaşının kesilmesine neden olmaz''

@ademirci74

ötv muaf hali değil demi direkt fiyat 185.000

Ticari olsun yada olmasin siniri gectinmi aninda kesiyorlar bilginize

leon3453

Ben sınırı geçmiyorum ama. Sınır 303.000 TL lik bir araç. Benim alacağım araç bana gelişi 155.000 TL Sınırı geçince zaten bayi de veremiyor sanırım

mrtkln66
2022 ile ebm nın kişi başı gelır mıktarı aynı deil.ebm ,2022 nin iki katı 1402 tl.ebm kesılmeyebilir.

Evde bakım aylığı

-mka
Sordum bugün sosyal hizmetlere , bizzat gittim. Kesilmiyormuş, hatta bildirmene gerek bile yok.dediler. Annenin aldığı evde bakım maaşı bizi ilgilendirmiyor. 2022 olsaydı bakardık ama dediler. Onu da zaten almıyoruz.

mrtkln66
ebm alan birinin geliri hesaplanırken zaten aldıgı ebm hesaplamaya dahil edilmez 2022 ve diğerleri dahil edilir.doğru deyikler.araç konusna gelınce her yerde farklı soruolar. kuruma sormakla en güzelini etmişsiniz.

Kanunların size tanıdığı limite kadar almanız doğrudan maaş kesme sebebi olamaz ve olmuyor .

Araç alırsak evde bakım maaşı zarar görür mü?

Tekrar selamlar herkese,

Babamın raporu üzerinden araç almaya kesin karar verdik ancak şöyle bir durum var.
Babam ağır engelli ve anneme bakım parası ödeniyor. Şimdi biz babama araç alırsak, annemin aldığı bakım maaşı riske girer mi?

Tecrübesi olanlar bilgi paylaşırsa memnun lurum.

Bende bulundum ildeki sosyal hizmetler müdürlüğü ne sordum. Lüks araç almazsanız ebm kesilmez dedi. Yani ÖTV siz hâli 100 bin TL yi geçmesin dedi

Üst Alt