Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı almak için engelli raporundan hariç ikinci bir rapor isteniyor mu?

ibo3535

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
engeli araç almak içim elimizdeki rapor yeterlimi yoksa ikinci heyet gerekiyor mu merak ettimde eğer gerekmiyorsa araç almayı düşünüyorumda

Rapordaki ibare nedir acaba? Ötv muafiyeti yazıyor mu? Özel tertibatlı araç kullanabilir ibare var mı? Araç almak için bu ibarelerin raporda bulunması gerekiyor

bende böyle bişey yazmıyor sadece sürekli yazıyor

Senin elindeki özürlü oranını gösteren rapor.o rapor araba alırken Ötv indirimi için geçmez. Sadece Ortopedik ve %90 ve üzeri engelliler için 0 km araç alırken ÖTV muafiyeti uygulanıyor.
Zaten ötv indiriminden faydalanmak için H sınıfı ehliyetin olması gereklidir. H sınıfı ehliyet ve Ötv ödemeden 0 km araç alabilmek için yeni rapor alman gerekli. o raporda "H sınıfı sürücü belgesi alır - Özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi yazarsa o raporla hem ehliyet hemde araba alabilirsin.Ancak sol alt ekstrimde ( sol ayak ve bacakda) rahatsızlık varsa "H sınıfı sürücü belgesi alır - Otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor alman takdirde yine indirimli alırsın.SADECE SOL ALT EKSTRİM İÇİN GEÇERLİDİR OTOMATİK VİTESLİ İBARESİ.

Ben ortepedik engeli değilim sanırım bana vermezler rapor zaten yüzde elli zor verdiler ozaman şimi rahatsızlıkta iyileşti şimdi gitsem aldığım raporda iptal olur engüzeli b sınıfı ehliyet var normal araç almak

o zaman hiç uğraşma! hani bir laf vardır pirince giderken elindeki bulgurdan olma!

arkardaşlar duyduğuma göre ozel hastanelerdende rapor alınabiliyormuş boşuna uğraşmışız haberiniz olsun.

arkadaşım ben hem özelden aldım hem devletten
devlet 150 tl ye mal oluyor özel 35-50 civarına ancak özelden aldığında sadece H sınıfı sürücü belgesi alır yazıyor.Başka bir ibare yok. Ancak devletten alırsan hem H sınıfı sürücü belgesi alır - "Özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi yazıyor.Zaten bu özel tertibat yazarsa 0 km araç alırken ÖTV indiriminden faydalanıyoruz.Ancak özelden aldığında öle bir imkan yok!yeniden devletten ÖTV muafiyeti için rapor çıkartman gerekiyor.....

hiç bir anlamı yok yani özel hastaneden almanın

aynen öle. şu donanımla kullanabilir diye belirtmediği sürece araba alacağın zaman ikinci bir rapor alman gerekiyor.En iyisi baştan halletmek tek raporla çözüme kavuşturmak.

Üst Alt