Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı için rapor yenilemem şart mı?

Seyithan21

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar benim vergi muafiyetinden %78 raporum var araçım vardı engelli araçımı sattım
sağ bacaktan Ortopedik engelliyim yeni araç alacam beni tekrar rapor almaya gönderirlerimi gitim diyelim vergi muafiyetimdeki rapor düşermi? şu an kullandığım ehliyet H sınıfı bildiğim kadarı ile 2020 sonuna kadar geçerli olması lazım
bu konuda sağlıklı cevap veren arkadaşı şimdiden tşk ederim..

Seyithan21

bundan önceki raporunuz şubat 2019'dan önce yazıldıysa büyük ihtimal değişmesi gerekicek çünkü yeni ibareler eklendi vergi dairesi sadece onları istiyor. ama emin olmak için vergi dairesi ile görüşebilirsiniz . rapor oranı düşer mi belli olmaz çünkü bazı hastalıkların oranları düşürüldü.

hangi vergi dairesi ile görüşeceğim peki belli bir yer varmı?

Seyithan21

bağlı olduğunuz vergi dairesi ötv muafiyeti birimi vardır raporunuzu gösterip bilgi alabilirsiniz

Seyithan21
araç için yeni rapor isterler. oran düşerse sgk yeni raporu görür vergi indirimi dilimini de etkiler. grupta bazen yazıyorlar %80-90 raporum var maliyede %14 e düştü falan :D öyle bir risk yoksa yeni raporu gönül rahatlığıyla alabilrsiniz.

fatih_123

Sonuna kadar katılıyorum. hastane çalışanları yüzünden raporum %11'e düştü benim çünkü araç için rapor alcam dedi biçok hastalıgım olmasına ragmen sadece ortopediye gönderdi. şimdilik işkura ve işyerime bişey gelmedi ama diken üstündeyim bakalım nolacak

Seyithan21
Önceki raporunuz sürekli ibareliyse yeni rapor istenmez, ehliyetinizi değiştirmediyseniz ehliyeti değiştireceksiniz hepsi o kadar, yeni rapor aldırırlar diyen arkadaşları dinleme, sadece yeni tip ehliyet kodları için rapor alacaksın, oda engelli oranı için değil

Yaklaşık bir ay önce %93 oranında kayınpedere tam bağımlı sürekli rapor aldık ancak hafif demans tanısı yazıldığı için maalesef araç almak için vasi kararı gerekli. Biz de bu iş çok sıkıntılı olacağı için bu işe girmedik. Aynı hastaneye gidip tekrar heyete girsek alacağımız yeni rapor %93’lük raporu geçersiz kılar mı, dahası aynı hastanede tekrar heyete girme hakkımız var mı? Teşekkürler

dgmc aynı hastanede alamasınız il sağlığa itirazda bulunacaksınız sizi başka hastaneye gönderir

Hocam rapora itiraz değil de 6 ay sonra ilgili yönetmeliğin “ 2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.” maddesince tekrar heyete girebilir miyiz?

Otv indirimi için alınan raporlarda (ortapedi)
engelli rapora oran yazılmaz sadece kod ve özel tertibatlar yazılır rahat olun

Son düzenleme:
Hocam arkada zihinsel kutucuğu işaretlenmiş maalesef

merhaba bilen arkadaşlara danışmak isterim..
ablamın 2016 yılında alınmış sürekli engelli raporu var. ama bu süre içerisinde rahatsızlığı ilerledi ve biz raporu yenilemek istiyoruz. rapordan 6 aydan sonra rapor yenileyebiliriz diye bir bilgi öğrendim.fakat süreç nasıl ilerliyor hastaneden mi yoksa il sağlıktan mı başvuruyoruz yeni rapor için. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

demetkaya
hastalığın ilgili branş doktoruna gidip bir muayene girişi yaptırın. durumu anlatın. doktor bir tek hekim raporu yazıyor kişinin şu rahatsızlığının ilerlediği tespit edilmiş olup sağlık kuruluna sevki uygundur diye bir gerekçe yazıyor. onunla beraber heyete gidip randevu alabilirsiniz. ben geçen hafta öyle yaptım. bu arada yeni raporlar 200 tl onu da hastane veznesine ödüyorsunuz.

fatih_123

Birader sen yönetmelikleri okuyarak değil maliyenin sana verdiği cevabı burda insanlara söyleyerek yanlşı yönlendirme yapıyosun, 2 konudur senin yanlış yönlendirmelerine denk geliyorum. Lütfen yapma bunu herkesin engeli ve raporu seninle aynı değil.

Yeni rapor şart değil arkadaşlar. Bu ay 2010 tarihili ve sürekli ibareli raporumla araç aldım. Kesinlikle yeni rapor şart değil. Ehliyetiniz yeni olmalı. Aracı almadan önce vergi dairesine gidip raporumu gösterdim. Sıkıntı yok dediler ve aracı aldım.

Ehliyet yenileme şartını da esnetme li bence maliye süre uzatıldı çünkü 2022 sonuna kadar doğru rapor mevcut ehliyet ile alınabilir 2022 sonuna kadar

peki nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilmiyorum yardımcı olurmusunuz. 2016 yılında alınmış sürekli raporum var ama hastalık ilerledi. raporun revize edilmesi gerekli. nereye başvuruyorum?

Jungle
neymiş yönetmeliği okumayıp kendim yazdığım şey. doğrusunu sen söyle o zaman
öyle boş konuşuyorsun ki sanki burası finlandiya da herşey mevzuata uygun hareket edecek. farklı ili bırakın aynı ildeki iki farklı vergi dairesi bile farklı işlem yapıyor. o yüzden mevzuat değil gerçek hayat önemli türkiye de. burası kuzey avrupa değil

demetkaya

Tam teşekküllü bir devlet hastanesinin Sağlık Kuruluna başvurmanız gerekiyor. Onlar sizi hastalıkla ilgili branşlara yönlendirir. Branş doktorların verdiği orana göre kurul yeni oranı belirler.

kazazede

Bugün gittim maliyeye değişecek dedi 8.aydan önce olsaydı araba almada sıkıntı olmazdı dedi. Şimdi aracı aldım parasını verdim rapor yenileceğim ki arabayı alayım

ts61
Ne değişmiş, yönetmelikmi, kanunmu, neden sürekli ibareli raporunu değiştirmeni istiyor maliye, sordunmu, 8. ayda ne değişmiş,

kazazede

Yönetmelik dedi galiba. Ne zaman lazım olsa değişmesi lazım diyorlar. O zaman niye sürekli ibaresi var

Üst Alt